Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 11 20

Leonas Somovas sulaužė „Lietuvos balso“ taisykles

Šį sekmadienį „Lietuvos balso“ laidoje žiūrovų dėmesį prikaustė pirmoji dvikovų laida, kurioje mokytojų į duetus suskirstyti dalyviai kovėsi dėl išlikimo. Iš dviejų dalyvių galimybę patekti į finalinį dvyliktuką turėjo tik vienas, tačiau laidos pabaigoje buvo sulaužytos tarptautinio projekto formato taisyklės.
Leonas Somovas
Leonas Somovas / LNK nuotr.

Po Paulinos Paukštaitytės ir KAIA pasirodymo scenoje Leonas Somovas padarė tai, ko nebuvo įvykę per penkerius projekto sezonus Lietuvoje – projekte pasiliko abi merginas, sujungdamas jas į duetą.

„Kai Paulina ir KAIA atliko kūrinį BANG BANG, žiūrovai tiesiog klykė, švilpė ir plojo atsistoję. Kilo tikra sumaištis. Tuo metu buvau tikroje euforijoje, nes Paulinos aukštos natos ir Kamilės sodrus repas mane išmušė iš pusiausvyros ir tikriausiai pirmą kartą per šį projektą negalėjau nuspręsti, kuri vertesnė toliau tęsti kovą, nes man jos pasirodė savo srityje lygiavertės.

Paprašiau pertraukos, tuo metu prie manęs priėjo laidos prodiuseris Gediminas Jaunius ir pasakė, kad nors tai prieštarauja taisyklėms, yra tokia galimybė pasilikti abi dalyves ir abi, kaip duetas, gali patekti į sekančius etapus. Daug nesvarstęs šį pasiūlymą priėmiau“, – apie savo sprendimą sako Leonas Somovas.

„Elitaz“ nuotr./Leonas Somovas
„Elitaz“ nuotr./Leonas Somovas

„Pasaulyje yra buvęs panašus precedentas, kai vienas mokytojas buvo priėmęs panašų sprendimą sujungti dvikovos dalyvius į duetą. Pasinaudodamas šiuo precedentu, suteikiau Leonui daugiau erdvės apsisprendžiant dėl Kaios ir Paulinos. Bet kuriuo atveju, tai Leono sprendimas.

Ar jis strategiškai pasiteisins, pamatysime jau netrukus finalinėse kovose, kai dalyvių likimą toliau lems tik žiūrovų balsai. Savo ruožtu galiu pasakyti, kad iš šio dueto žiūrovai gali tikėtis ypač stiprių pasirodymų tiek vokaline, tiek ir šou prasme“, – situaciją komentuoja Gediminas Jaunius.

Pats Leonas mano, jog merginų sujungimas į duetą yra ir taktiškai protingas sprendimas – abi turi išskirtinių savybių, kurias sujungus kartu duetas taps nenugalimu.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Jaunius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gediminas Jaunius

„Mano tikslas, kad dalyviai mano komandoje turėtų įsimintiniausius pasirodymus ir kad po šio projekto dėl mano komandos artistų kovotų visi geriausi Lietuvos ar užsienio muzikos prodiuseriai. Toks sprendimas dėl dueto nuspalvins ne tik šį muzikinį projektą, bet ir suformavo didesnę kūrybiškumo galimybių platformą. Būtent tuo pasinaudoję, mes galime ryškiai išsiskirti iš kitų dalyvių.

Juk ypač tokio pobūdžio konkursuose svarbiausias aspektas atlikti dainą savaip, perfiltruoti per savo pasaulį, o ne tiesiog iš visos širdies perdainuoti koverius, kitų išgyventus ir užrašytus jausmus“, – sako Leonas Somovas ir priduria, jog kitų mokytojų atkalbinėjimai nedaryti tokio sprendimo tik dar labiau parodo jų baimę pralaimėti. – Kadangi jie yra mano varžovai, manau, pamatę Paulinos ir KAIA pasirodymą išsigando ir suprato, kad jų komandos nariams po šio pasirodymo laimėti projektą šansų dar labiau sumažėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius