-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 03

Lietuvos muzikantai prasisuko tarp prizų JAV

Lietuvių atlikėjai Jurga Šeduikytė-Bareikienė ir grupė „Skamp“ puikiai pasirodė per JAV vykusius „Just Plain Folks“ muzikos apdovanojimus.
„Skamp“ trejetukas šiemet nevyko atsiimti apdovanojimų, nes Erica ir Viktoras laukia savo šeimų pagausėjimo.
„Skamp“ trejetukas šiemet nevyko atsiimti apdovanojimų, nes Erica ir Viktoras laukia savo šeimų pagausėjimo. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Mūsiškiai laimėjo keturis apdovanojimus Nešvilyje, Tenesio valstijoje, vykusiame renginyje. Jurgai priklauso ir paminėjimų „Just Plain Folks" nominacijose su vienu albumu rekordas - iš viso aštuonios nominacijos. Žinoma, laimėjimų kiek mažiau.

Pasak Viktoro Diawaros iš grupės „Skamp", smagu, kad šiemet vėl nominuoti ir netikėtai įvertinti. "Prieš penkerius metus dalyvavome ir pačioje ceremonijoje. Gavome kelis įvertinimus, kurių svarbiausias – metų grupės apdovanojimas. Šiemet vėl norėjome dalyvauti šventėje, tačiau Erica nėščia, aš su drauge taip pat laukiu atžalos – tad nepavyko. Iš ankstesnės kelionės įspūdžiai labai stiprūs, užsimezgė labai daug pažinčių, kontaktų. Tąkart mus su Erica pasikvietė žymūs prodiuseriai, buvo įdomu su jais 1,5 mėnesio padirbėti", – LŽ pasakojo V.Diawara.

„Just Plain Folks" apdovanojimus „skampai" jau yra laimėję ir anksčiau – 2004 metais Kalifornijoje (JAV) jie susišlavė keturis prizus. Jurgai šios pergalės yra pirmosios per „Just Plain Folks" apdovanojimus.

„Just Plain Folks" muzikos apdovanojimai rengiami nuo 1999 metų ir skirti nepriklausomiems muzikos atlikėjams bei kūrėjams. Savo „gyvus" pasirodymus Nešvilyje savaitgalį vykusioje ceremonijoje surengė per 30 grupių, nugalėtojams buvo įteikti prizai, kitus muzikantus jie pasieks paštu.

Per dvejus metus „Just Plain Folks 2009" apdovanojimams buvo įregistruota per 42 tūkst. albumų, daugiau kaip pusė milijono dainų. Dalyvių geografija itin plati - net 160 pasaulio valstybių. Pateiktus kūrinius vertino 10 tūkst. narių komisija, sudaryta iš muzikos pasaulio profesionalų, muzikos gerbėjų, taip pat pačių dalyvių bei kompozitorių atstovų. Vienintelis vertinimo kriterijus: „Ar ši muzika tave jaudina?"

„Just Plain Folks" apdovanojimuose prizų laimėję lietuvių atlikėjai šiuo metu ruošiasi susitikti su gerbėjais. Grupė „Skamp" šį šeštadienį Vilniaus klube „Tamsta" rengia paskutinį koncertą šiais metais, nes Erica Jennings laukiasi antro vaikelio, o Viktoras Diawara pirmą kartą taps tėvu. Taigi trijulė išeina atostogų. Vėliau jie planuoja dirbti studijoje, tačiau neaišku, kada vėl kartu pasirodys scenoje.

Naują albumą „+37o (Goal of Science)" spalio pradžioje išleidžianti Jurga muzikos gerbėjus vėliau taip pat kvies į albumo pristatymo koncertus.

Jurgos laimėjimai

Daina „Smėlio žmonės" – geriausias europietiškas kūrinys

„5th Season" – geriausia R&B stiliaus daina

Albumas „Instrukcija" – antras geriausio europietiško albumo kategorijoje

„5th Season" vaizdo klipas – trečioji vieta

Daina "Spiderwoman: Rising" - ketvirta tarp geriausių šokių muzikos kūrinių

„Skamp“ laimėjimai

Albumas „Le Boom Chick Vol.2" – geriausias remiksų albumas

Vee Diawara – geriausias prodiuseris

„Sooner or Later" (Willux Remix) – trečias tarp remiksuotų kūrinių

„Calling after Me" (Gaz Gaz Mix) – penktas tarp remiksų

Albumas „Kažką?!" – ketvirtoji vieta geriausio europietiško albumo nominacijoje

Albumas „Live & Deadly" – ketvirtas tarp gyvo garso koncerto įrašų

Daina „Doin' Alright" – šešta tarp geriausių šokių muzikos kūrinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius