Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 11

M.A.M.A. 2020 apžvalga: tai – paskutinė „On fire“ analizė

15min portale ir toliau tęsiasi M.A.M.A. 2020 apdovanojimų apžvalgos. Šį kartą vertinama į Metų dainos nominaciją pretenduojanti grupės „The Roop“ daina „On fire“, kuri neabejotinai tapo praėjusių metų sensacija. Bet kur šios dainos sėkmės paslaptis?
 „The Roop“
„The Roop“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ši daina tiesiog yra ypatinga. Visi viską žino, visiems viskas aišku, rodos, pridurti nebėra ko, apžvalgą galima baigti. Tad nominacijos proga darau paskutinę šios dainos analizę, nes daugiau apie, kodėl muzikaliai ši daina yra gera, nebekalbėsime.

„On Fire“ prasideda statement‘u. Ir tai yra raktas į pagrindinę dainos mintį, kurią klausytojas vėliau atsirakins: „Aš ne per senas, galiu daryti pokyčius ir eiti toliau.“

Ties šia eilute dainos autorius paima tikslinę 30-40-mečių auditoriją, iš kurios yra tikimasi padoraus, visuomenei priimtino elgesio, nors viduje jie vis dar jaučiasi jaunais ar net vaikais ir nori leisti kartais sau pasielgti kvailai.

Frazė „Aš esu ne per senas“ turėtų sujaudinti bene kiekvieną gyvą žmogų. Daina turi dvi įsimintinas melodijas, kurios suformuoja du priedainius. Galima tai vadinti priešrefrenu, tačiau man labiau patinka mintis apie du priedainius. Naujai ir iš niekur atsiradusi gitarinė melodija, sakanti welcome to the song klausytoją paima už rankų ir priima į dainą.

Ir jei iki šios dalies dar klausytojo kūrinys nepaėmė, tuomet ji tai padaro prasidėjus pagrindiniam dainos priedainiui, kuomet pasirodo susintetinta dūdelė. Čia klausytojas tiesiog yra suimamas į dainą, be galimybės iš jos išeiti anksčiau nei ji pasibaigs.

Įvyksta atgaiva – kaip iš medžio iškritusi, negirdėtas naujas tembras, kuris pakelia ir nuskraidina į karuselę, vakarėlį, užtikrina gerą laiką.

Maža to, nuo antrojo priedainio groja dvi pagrindinės melodijos vienu metu – dūdelė ir gitara. Kompozicijos apibendrinimas: unikali, užkabinanti, paprasta, bet gudri.

Daina kintanti ir auganti, rodos, balaganas, bet labai aiškiai ir muzikaliai pagrįsta. Dėka struktūrinio sprendimo, kūrinys provokuoja jį pamėgti.

Dainą sėkmė lydėjo ir dėl jos įvaizdžio. Buvo naudojami šmaikštūs didinimo stiklai, parodijuojami rankų judesiai, ne visiškai lengvas šokis, bet išmokstamas kiekvienam. Balsą atiduoti šiai dainai galima už tarptautinio masto reiškinio sukūrimą lietuviškoje scenoje ir šalies vardo garsinimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A 2020 apžvalga: Vido Bareikio dainai tinka posakis: „Dainuoju tai, ką matau“

VIDEO: The Roop - On Fire - Lithuania

Parengta pagal žurnalo „Reviu“ apžvalgą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius