-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 12

M.Levickio „Keturi metų laikai“ atidarė koncertų ciklą Vilniaus universitete

Vienas žymiausių pasaulio akordeonininkų Martynas Levickis Vilniuje koncertu pristatė albumą „Vivaldi: The Four Seasons“. Anšlaginiame koncerte muzikantas kartu su savo suburtu orkestru „Mikroorkéstra“ atliko „Pavasarį“, „Vasarą“, „Rudenį“ ir „Žiemą“ ir šiuo pasirodymu pradėjo koncertų ciklą Vilniaus universiteto Didžiajame kieme.
Martyno Levickio ir „Mikroorkéstra“ koncertas „Keturi metų laikai“
Martyno Levickio ir „Mikroorkéstra“ koncertas „Keturi metų laikai“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Tarp Antonio Vivaldi kūrinių skambėjo Philipo Glasso, Hanso Zimmerio, Maxo Richterio kompozicijos. Skirtingai nuo albumo, kurį pradeda „Ruduo“, koncerte Martynas Levickis pirmiausia atliko „Pavasarį“. Pasirodymo pabaigoje muzikantai publiką nustebino virtuoziškai sugroję šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojų „Måneskin“ kūrinį „Zitti e buoni“, kurį atliko akordeonas, elektrinė gitara ir styginiai.

Orkestro muzikantai scenoje pasirodė apsirengę balta apranga, o Martynas Levickis — Rimantės Rimgailaitės sukurtu žaliu kombinezonu. Šiltas vasaros vakaras su magiška muzika sutraukė pilną Vilniaus universiteto Didįjį kiemą. „Prieš metus koncertuojant būtent Vilniaus universitete kilo mintis išleisti albumą „Vivaldi: The Four Seasons“ kartu su kompanija M.P.3. Ši idėja virto darbais ir po metų sugrįžome ten pat pristatyti jau išleisto albumo“, — sakė Martynas Levickis.

Po koncerto publika ilgai nepaleido muzikanto, su kuriuo norėjo nusifotografuoti ir gauti autografą. Keli žiūrovai į koncertą atėjo apsivilkę Italijos futbolo rinktinės marškinėliais tuo pralinksmindami muzikantus, nes koncertas vyko kaip tik prieš Europos futbolo čempionato finalinių rungtynių transliaciją.

Pirmasis pasaulyje akordeonui ir orkestrui aranžuotas „Keturių metų laikų“ atlikimas metų sandūroje buvo išleistas vinilo ir kompaktine plokštelėmis bei skaitmeniniu formatu.

Šią savaitę Martynas Levickis su „Mikroorkéstra“ sugrįš į Vokietiją, kur surengs du koncertus Štralsunde. Šie koncertai yra renginių projekto neįprastose vietose dalis, todėl muzikantų pasirodymai vyks metalo apdirbimo gamykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius