Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 23

Mirė AC/DC prodiuseris George'as Youngas

Australų muzikos pionierius ir sunkiojo roko grupės AC/DC prodiuseris George'as Youngas mirė būdamas 70 metų, pirmadienį pranešė rokeriai ir jo leidykla.
Angusas Youngas
AC/DC koncertas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „AC/DC“ Muzika

George'as Youngas, išgarsėjęs septintajame dešimtmetyje kaip Sidnėjaus roko grupės „The Easybeats“ narys, taip pat buvo žymus dainų autorius, drauge su ilgamečiu bendradarbiu Harry Vanda parašęs tokius klasika tapusius kūrinius kaip „Love is in the Air“ ir „Friday on my Mind“.

Tačiau geriausiai jis buvo žinomas dėl savo darbo kuriant vieną didžiausių roko legendų pasaulyje – sunkiojo roko grupę AC/DC, kuriai priklausė du jaunesnieji jo broliai Malcolmas ir Angusas. George'as Youngas prisidėjo prie daugelio rokerių albumų, įskaitant „Let There Be Rock“, „Dirty Deeds Done Dirt Cheap“, bei „High Voltage“.

„Skaudančiomis širdimis turime pranešti apie mūsų mylimo brolio ir mentoriaus George'o Youngo mirtį“, – sakoma grupės pranešime.

„Be jo pagalbos ir rekomendacijų nebūtų buvę AC/DC, – teigiama jame. – (Jis buvo) muzikantas, dainų kūrėjas, prodiuseris, patarėjas ir daug, daug daugiau: negalėjo būti dar labiau atsidavusio ir profesionalaus žmogaus.“

Dar būdami paaugliai broliai Youngai emigravo iš Škotijos į Australiją. George'as buvo pirmasis iš brolių, kuris pasuko muzikanto keliu: jis buvo itin populiarios grupės „The Easybeats“ gitaristas.

Šiai grupei išsiskirsčius, George'as Youngas ir Harry Vanda ėmė kurti ir prodiusuoti popmuzikos ir roko dainas kitiems atlikėjams iš įrašų kompanijos „Albert Productions“.

„George'as buvo pionierius, kuris drauge su artimais draugais Harry Vanda ir Tedu Albertu sukūrė naują skambesį Australijos muzikos industrijai. Jo trūks“, – sakė įrašų kompanijos vadovas Davidas Albertas.

„Ilsėkis ramybėje, George'ai Youngai. Didžiulė netektis muzikai. (Jis buvo) puikus dainų autorius, prodiuseris ir puikus žmogus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė iš George'o Youngo gimtojo Glazgo kilęs muzikantas, grupės „Cold Chisel“ lyderis Jimmy Barnesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius