-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 02

Bjelle ir „Z on A“ grupės debiutas įvyks „Vilnius Music Week“ scenoje

Raminta Naujanytė-Bjelle (22) muzikos pasaulyje yra jau gerai pažįstamas balsas, ypač jei kalbame apie dainą broliui. Kartu su atlikėju „Z on A“ – Valiumi Klimavičiumi (26) ir grupe, Bjelle ketina suskambėti kitaip nei mums įprasta. Naujai susikūrusioje grupėje visi yra lygūs ir vienodai reikalingi, todėl įdomu, ko būtų galima tikėtis klausytojams iš šių muzikantų.
Raminta Naujanytė-Bjelle ir „Z on A“
Raminta Naujanytė-Bjelle ir „Z on A“ / Ramintos Naujanytės nuotr.
Temos: 1 Muzika

Raminta, Valiau, visų pirma papasakokit savo dueto priešistorę. Kas judu suvedė?

Valius: Visų pirma mes nesam tik duetas, už mūsų pavadinimo stovi visa grupė, su kuria grojam, kartu kuriam, mėgaujamės kūrybos procesais. Kiekvienas įneša dalelę savęs. Visus mus suvedė bendras noras – muzikuoti. Vieni lipdo puodus – mes lipdom muziką. Vieną vasaros dieną su talentingu muzikos kūrėju Innomine pasikvietėme Ramintą bendradarbiauti įrašant kai kurias debiutinės dainos „Freak Myself Out“ vietas. Nuo šio kūrinio užvirė visa košė ir dabar su grupe repetuojame, kuriame toliau. 

VIDEO: Bjelle ir „Z on A“ – „Freak myself out“

Kaip pavadintumėte tai, ką šiuo metu grojat ir atliekat? Iš kurios pasaulio pusės atėjo įkvėpimas?  

Valius: Nevadinsiu niekaip. Nemėgstu ribot savęs rėmais ir pavadinimais. Jei man skambės muzika, aš ją ir kursiu, negalvodamas, ar tai post soviet pop ar alternative, sumaišyta su repu. Jūs pavadinkit... Įkvėpimas ateina iš visų pasaulio pusių, neužsidarai nuo emocijų. Vienu metu tai gali būt duobė ant kelio, kitu metu užgautos ambicijos. Jei klausiat, kas įkvėpė kurti muziką, tai turėtume išvardinti visus muzikos atlikėjus, nes jie visi ir daro mums įtaką.  Nauja jūsų daina, visai nepanaši į tai, ką Raminta atlikdavo seniau, komentaruose jau radau šiokių tokių nepasitenkinimų.

Auginsit savo auditoriją kartu su savimi ar ieškosit naujų klausytojų?

Raminta: Jeigu žmonėms tai sukelia emocijų, tai jau yra gerai. O dėl nepasitenkinimo, tai normali, žmogiška reakcija į naują dirgiklį. Juk kai išeini į gatvę platėjančiomis kelnėmis, o visi vaikšto siaurėjančiomis, reikia daug laiko, kol tai tampa nauja tendencija. Aš tikiu tuo, ką mes darome. Iki nušlifuoto deimanto dar ilgas kelias, tad turime ką veikti.   

Ramintos Naujanytės nuotr./Z on A
Ramintos Naujanytės nuotr./„Z on A“

Tiesus klausimas Ramintai, nežinau gaila ar ne, bet, kaip manai, ar kartais tavęs neištiko vienos dainos sindromas? Kad ir kur grotum, kad ir ką grotum, visi iš tavęs tikisi „tos“ dainos... Kaip dėl to jautiesi?  

Raminta: Toks gerų dainų likimas. O kas ją atliks, jau ne taip svarbu. Jeigu sirgčiau tuo „sindromu“, dabar nekalbėčiau apie šią naują grupę, kurios dainų likimas panašus į „brolužio“. Mes viską grojam iš savęs Jausdami, o nesuskaičiuodami, atmatuodami ar remdamiesi teorijomis, todėl neabejoju, kad klausytojai mus įvertins atitinkamai. 

Valiau, kaip suprantu, esat naujokas muzikos srityje. O gal aš klystu? Papasakokit plačiau apie save, juk apie Ramintą jau šiek tiek žinome.  

Valius: Esu muzikos gerbėjas, dabar ir studentas. Studijuoju kiekvieną atlikėją, mokausi, analizuoju. Mokymasis yra viso gyvenimo procesas, šiuo metu mokausi muzikos. Mokausi praktikos būdu, kiekvieną repeticiją atrandu ką nors naujo ir tai mane labiausiai džiugina. Tobulėjimas. Bandau atrast save, tik prieš keletą metų supratau, kad galiu dėliot žodžius, kad galiu reikšt emocijas rimuodamas. Žodžių rašymas – mano terapija.  Muzika – viena iš mano gyvenimo aistrų. Sudėjus abudu gauni priklausomybę. Rimuoju, bet nerūkau. Nauda šiokia tokia.  

VIDEO: „Z on A“ ft. „Cherry on top“ – „Come Around“

Kaip manot, ar grupė ilgai gyvuos? Turite daugiau dainų, planų, svajonių?

Ramintos Naujanytės nuotr./Raminta Naujanytė-Bjelle
Ramintos Naujanytės nuotr./Raminta Naujanytė-Bjelle

Valius: O kaip manot, ar šią žiemą bus labai šalta? O ar pavasaris bus ankstyvas ar ne? Labai sudėtingai klausiate... Visi norim būt amžinai jauni, o grupės gyvuot per amžius. Kiekviena grupė nori būt „Rolling Stones“, grot Glastonberyje ar Vemblio statione, bet tik vienai kitai tas pavyksta. Svajojam apie daug ką, bet laikom kojas ant žemės ir žengiam žingsnį po žingsnio. Dabar tikslas yra vienas – daug repetuot. Rugsėjo 6 d. pasirodysime „Vilnius Music Week“ – tai bus mūsų debiutas. Po to reikės dar repetuot. Ir dar repetuot. Svarbiausia, kad mes mėgaujamės. 

Nebūkim egocentrikai... Kas dar groja jūsų grupėje? Kas yra idėjinis vadas, kas rašo tekstus?

Valius: Nesam tokie. Grupės būgnus muša Marius Šniras, bosinės gitaros stygas liečia Mindaugas Praninskas, Arminas Valūnas braukia elektrinės gitaros, o Rūta Balčiūtė violončelės stygas. Nei vadų, nei diktatorių pas mus nėra, kiekvienas savo nuomonę reiškia laisvai, o kuria linkme juda laivas, nutariame kolektyviai. Esam išmokę demokratijos principų. Tekstus rašom tiek Raminta, tiek aš. 

Kada ir kur būtų galima jus pamatyti?

Raminta: Mūsų debiutas – rugsėjo 6 d., 18 val., „Music Week“ scenoje,  Teatro, kino ir muzikos  muziejaus kiemelyje. Visus maloniai kviečiame ateiti mūsų paklausyti.

VIDEO: Bjelle pasirodymas „Lietuvos talentuose“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius