Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 06

Muzikos legenda Dolly Parton išleido kalėdinį albumą: pagrindinį singlą įrašė su Michaelu Buble

„Grammy“ laimėtoja, pramogų pasaulio legenda Dolly Parton po trisdešimties metų pertraukos išleido kalėdinį albumą „A Holly Dolly Christmas“. Jame ne tik nauji atlikėjos soliniai kūriniai, bet ir duetai su Miley Cyrus, Michaelu Buble ir kitais.
Dolly Parton
Dolly Parton / Stacie Huckeba nuotr.
Temos: 1 Kalėdos

„Niekad per savo karjerą nesijaudinau taip, kaip dabar. „Holly Dolly Christmas“ yra vienas laukiamiausių mano projektų. Kartu su geriausiais visų laikų atlikėjais dainuoju mėgstamiausias kalėdines dainas ir keletą naujų, kurias parašiau. Visiems šiemet linkiu „Holly Dolly Christmas!“, – sakė viena garsiausių kantri muzikos atlikėjų Dolly Parton.

Pagyrų kalėdiniam Dolly albumui negailėjo ir didžiausi pasaulio leidiniai. „Naujasis Dolly Parton kalėdinis albumas išgelbės 2020-uosius“, – skelbė žurnalas „Glamour“. „Dolly Parton šiemet kalėdinį sezoną pradėjo itin anksti!“, – rašė „People“.

Dolly Parton, Michael Buble – „Cuddle Up, Cozy Down Christmas“

VIDEO: Dolly Parton - Cuddle Up, Cozy Down Christmas (with Michael Bublé) (Audio)

Dauguma albumo „A Holly Dolly Christmas“ dainų – kalėdinė klasika, tačiau išleidžiami ir keli nauji kūriniai. Penkias iš dvylikos dainų parašė Dolly, dar vieną dainą ji sukūrė kartu su Kentu Wellsu.

Albume gausu duetų, juos Dolly įrašė su artimiausiais savo draugais: Michaelu Buble, Billy Ray Cyrusu, Miley Cyrus, Jimmy Fallonu, Willie Nelsonu, Darrenu ir Rhonda Vincentais, šventiniame įraše ir viena papildoma daina su Dolly broliu Randy Partonu.

Pasirodžius šventiniam Dolly albumui, „Netflix“ paskelbė lapkričio 22-ąją surengsianti miuziklo „Dolly Parton’s Christmas On The Square“ premjerą. Tai jaudinanti kino ekranizacija, kurioje vaidina Dolly, Christine Baranski, Jennifer Lewis, Treatas Williamsas ir Jeanine Mason. Filmas, kuriame suskambės 14-ą Dolly parašytų dainų ateityje turėtų tapti dar viena šeimos atostogų klasika.

Dolly Parton yra viena labiausiai įvertintų ir gerbiamų kantri muzikos atlikėjų bei kūrėjų pasaulyje. Amerikos garso įrašų asociacija atlikėją yra įvertinusi 25 auksiniais, platininiais ir multiplatininiais apdovanojimais, 26-ios Dolly dainos pasiekė #1-ąją „Billboard country“ topo vietą – ji yra vienintelė tai padariusi moteris atlikėja.

„Scanpix“ nuotr./Kenny Rogersas ir Dolly Parton
„Scanpix“ nuotr./Kenny Rogersas ir Dolly Parton

D.Parton yra pirmoji atlikėja pasaulyje, kuriai pavyko užimti pirmąją vietą „Billboard Adult Contemporary“, „Christian AC Songs“, „Hot Country Songs“, „Christian Airplay“, „Country Airplay“ ir „Dance/Mix Show Airplay“ radijo topuose. Ji turi rekordinius 44-us į populiariausių kantri albumų dešimtuką patekusius albumus ir 110 į topus patekusių singlų.

2014-aisiais Amerikos garso įrašų asociacija atlikėją pagerbė ir įvertino jos indėlį į garso įrašų industriją, jai atidengta speciali lenta, kurioje užfiksuotas rekordinis 100 mln. albumų pardavimas pasaulyje.

Dolly turi 10 „Grammy“ apdovanojimų ir 49 nominacijas, taip pat 2020-aisiais įteiktą apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus. Parton projekto „Imagination Library“ dėka vaikams iš vis pasaulio padovanota daugiau kaip 143 mln. knygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius