-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 11

Paskutiniai legendinės roko grupės „Katedra“ akordai – festivalyje „Kilkim žaibu“

Vieni iš Lietuvos sunkiojo roko ir metalo pradininkų – grupė „Katedra“, tapusi mūsų šalies sunkiosios muzikos vėliavnešiu – savo koncertinę veiklą ketina baigti su trenksmu ir kviečia į paskutinį savo koncertą jubiliejiniame festivalyje „Kilkim žaibu“.
Grupė „Katedra“
Grupė „Katedra“ / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau nei prieš tris dešimtis metų, bet kokiai „nestandartinei“ muzikai nesvetingu sovietmečiu įkurta grupė 1990 metais išleido bene įtakingiausią lietuvišką metalo muzikos albumą „Mors Ultima Ratio“, kuriame galime išgirsti ir tuomet dar nelabai žinomo dainininko Povilo Meškėlos balsą.

Po šio albumo išleidimo žurnalo „Metal Hammer“ muzikos kritikai grupę įvertino kaip „gryną thash metalo grupę, stiprią ir muzikos, ir technikos požiūriu ir pažangesnę už 90 proc. panašių vakarietiškų kolektyvų“. Toks vertinimas „Katedrai“ atvėrė duris į užsienio festivalius, tačiau netrukus – 1991 metais – P.Meškėlos ir „Katedros“ keliai išsiskyrė.

Nors „Katedros“ aktyvus muzikavimas nuo pirmojo albumo prislopo, epizodiškai grupė atgimdavo su kintančia sudėtimi ir buvo išleisti dar trys albumai: „Natus in Articulo Mortis“, III. O prieš vienuolika metų dienos šviesą išvydo albumas „Ugnikalnis“, kurį vienas iš grupės įkūrėjų ir vienintelis likęs pradinio grupės sąstato narys Ričardas Laginauskas vertina kaip patį geriausią „Katedros“ kūrinį.

VIDEO: Katedra - Mes Jega ! (Live 1988)

2012 m. Ričardas Laginauskas ir Povilas Meškėla, pasivadinę „Katedra Lead Duet“, jau grojo „Kilkim Žaibu“ scenoje, o šiemet „Katedra“ su senuoju pavadinimu, tačiau be P.Meškėlos, grįžta į Žemaitiją visiems laikams atsisveikinti su savo gerbėjais jubiliejiniame „Kilkim Žaibu XX“ festivalyje, kuris vyks šių metų birželio 21-23 dienomis, Varniuose, ant Lūksto ežero kranto.

Išlydėti „Katedrą“ atvyks būrys žinomų muzikantų iš viso pasaulio: „Primordial“, „Gaahls Wyrd“, „Metsatoll“, „Rotting Christ“, „Korpiklaani“ ir dešimtys kitų kolektyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius