-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 17

Po karantino „Baltic Balkan“ grįžta su trenksmu: Balkanaktis Vilniaus Paupyje ir debiutinis vinilas

Karantinas baigėsi – sugrįžta „Balkanaktis“! Po tris mėnesius trukusios priverstinės ramybės nuo vakarėlių „Baltic Balkan“ trijulė jau blizgina batus ir tikina – taip stipriai pasiilgusi publikos dar niekada nebuvo, todėl ketvirtadienį žaliuojančioje „Downtown Forest“ erdvėje po atviru dangumi žada užkurti išsiilgtą šokių ir muzikos fiestą.
Grupė „Baltic Balkan“
Grupė „Baltic Balkan“ / Gedimino Bartuška nuotr.

„Labai daug emocijų! Tikras džiaugsmas po tokio ilgo laiko vėl pasirodyti scenoje. Ir keista tuo pat metu – jau galvojome, kad iki rudens koncertus teks pamiršti, dėl karantino nebegalėjome išvykti į suplanuotus pasirodymus Barselonoje, Prahoje. O štai dabar pagaliau Vilniuje vėl vyks pilnavertis „Balkanaktis“ – tai tiesiog nuostabu“, – kalbėjo „Baltic Balkan“.

Atlikėjai neslepia – pandemija ir jos sukelti apribojimai privertė iš naujo įvertinti, kiek daug muzikantams reiškia scena, drauge pasirodymuose šėlstanti ir visuomet palaikanti publika.

„Žiauriai pasiilgome gerbėjų! Gal skamba banaliai, tačiau supratome, kad negalime gyventi be publikos, jos nebuvimas karantino metu atrodė kaip nerealaus dydžio praradimas“, – pranešime spaudai sakė grupės nariai.

Gedimino Bartuška nuotr./Grupė „Baltic Balkan“
Gedimino Bartuška nuotr./Grupė „Baltic Balkan“

Tiesa, nepaisant to, kad ketvirtadienį sotinėje vyksiantis „Balkanaktis“ bus pirmasis po karantino, „į žmones“ „Baltic Balkan“ sykį jau teko išlįsti – gegužės pabaigoje švenčiant Kauno miesto 612-ąjį gimtadienį ir laikantis visų saugumo reikalavimų kolektyvas surengė netipinį koncertą Šilainiuose, daugiabučių kvartalo kieme.

„Kai kelis mėnesius pagyvenome be renginių ir dabar vėl po truputį grįžtame į įprastą ritmą norisi sakyti – nėra viskas gyvenime taip blogai! O dabar „Balkanaktis“ sugrįžta su dar daugiau pozityvios energijos“, – žada atlikėjai.

Čia, kaip ir Vilniuje grupė turi paruošusi staigmeną gerbėjams - pasirodymuose pristatys naują, dar mažai kam girdėtą, drauge su „G&G Sindikato“ nariu Kastyčiu Sarnicku-Kastetu įrašytą kūrinį „Hop Hop Digidaj“.

„Tai – mūsų naujas hitas“, – šypsosi „Baltic Balkan“.

Ši daina – adaptuota švedų grupės „Tibble Transsibiriska“ originalaus kūrinio versija. Tik vietoje švediško teksto čia skamba... Kasteto sukurtas repas!

Gedimino Bartuška nuotr./Grupė „Baltic Balkan“
Gedimino Bartuška nuotr./Grupė „Baltic Balkan“

„Tibble Transsibiriska“ – artimi „Baltic Balkan“ bičiuliai, grupės jau ir anksčiau turėjo bendrų projektų, ne kartą koncertavo toje pačioje scenoje. Kai praėjusių metų pabaigoje lietuviai vyko į pasirodymą Švedijoje, „Tibble Transsibiriska“ buvo neseniai išleidusi naują albumą ir pasiūlė vienam jų kūriniui sukurti remiksą.

„Vietoje planuoto remikso pavyko praktiškai... naujas kūrinys. Pasiūlėme Kastetui parašyti tekstą ir galime drąsiai sakyti – tai vienas juokingiausių tekstų! Kūrinys kol kas dar mažai girdėtas, bet kai pirmą kartą nuskambėjo radijuje – iškart sulaukėme daug teigiamų reakcijų, o sugroję jį gyvai pasirodymuose pamatėme, kad žmonės jam skambant tiesiog kraustosi iš proto“, – linksmai kalbėjo „Baltic Balkan“.

Lietuviška „Hop Hop Digidaj“ dainos versiją dabar gyvai galima išgirsti ketvirtadienį, birželio 18 dieną „Downtown Forest“ vyksiančiame „Balkanaktyje“, o netrukus ji bus pristatyta ir plačiai. Kolektyvas planuoja ir išskirtinį vaizdo klipą, kūrinys bus įtrauktas ir į greitu metu pasirodysiančią pirmąją „Baltic Balkan“ vinilinę plokštelę.

„Galų gale turėsime vinilą, labai dėl to džiaugiamės. Vienoje jo pusėje bus albumo „Litvish“ kūriniai, įrašyti Lietuvos žydų „litviš“ dialektu, kitoje – geriausi remiksai, taip pat ir naujausias, su Kastetu įrašytas darbas“, – sakė „Baltic Balkan“.

Dar vieną pasirodymą „Baltic Balkan“ planuoja ir šeštadienį, birželio 19-21 dienomis Druskininkuose vyksiančioje miesto gimtadienio šventėje, kur vyks festivalis #KurortIN2020.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Boomtown Fair“ tūkstantinę publiką šokdinę „Baltic Balkan“ susidūrė ir su nesmagiomis situacijomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius