-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 07

Rinktiniai festivalio „Postcosmos“ svečiai – nuo „Golden Parazyth“ iki Dovydo Bluvšteino

Pirmąjį birželio savaitgalį Molėtų observatorijos bokštus apgaubs ne tik vasaros žvaigždės, bet ir subtilios muzikos garsai. Trečius metus čia vyks mini festivalis „Postcosmos“, pateiksiantis vasarotojams rinktinį sąstatą – nuo scenos senbuvių „Golden Parazyth“, Dovydo Bluvšteino ir „Vilkduja“ iki ganėtinai šviežių vardų, tokių kaip Saulius Spindi, „Tamsaulė“ ir „Autism“.
„Golden Parazyth“
„Golden Parazyth“ / D.Butėnaitės nuotr.

„Mūsų publika turi išlavintą skonį ir nujaučia, jog „Postcosmose“ nebūna pigaus ir nuvalkioto skambesio. Nors ir turėdami ribotą biudžetą, kasmet stengiamės pateikti tik aukšto lygio atlikėjus, kurie, galbūt ne visuomet yra labai garsūs, tačiau visad aktualūs ir įdomūs“, – sako rengėjai.

Jau beveik metus savo kūrybą visai kita srove nukreipę „Golden Parazyth“ išlaiko bene kokybiškiausio lietuviškos muzikinės scenos projekto vardą. Jie buria pilnas sales ir vienija skirtingų žanrų mėgėjus – nuo rokerio iki reiverio. Organizatorių teigimu, šeštadienio pasirodymas taps gera proga atrasti „Golden Parazyth“ iš naujo bei palyginti senuosius ir naujuosius grupės muzikos vingius. Jei anksčiau „Golden Parazyth“ buvo žinomas kaip duetas, tai naujausiuose koncertuose grupė pasitelkia bosistą ir būgnininką. Pakito ir grupės skambesys, šiuo metu jis laviruoja tarp švelnios elektronikos ir tamsesnių atspalvių indie muzikos.

VIDEO: Golden Parazyth - Safe (Official Audio)

Prie scenos senbuvių galima priskirti ir dar vieną post elektroninės muzikos atstovą „Girių dvasios“. Po šiuo pavadinimu slepiasi žemaitis Evaldas, kuris jau spėjo išleisti net 13 albumų. Firminis „Girių dvasių“ dub/techno su folkloro elementais spėjo užkariauti šimtų tūkstančių gerbėjų simpatijas ne vien Lietuvoje.

VIDEO: Giriu Dvasios - Tureja Liepa

Savąją valandą festivalyje turės pogrindyje gerai žinomi veikėjai „Vilkduja“, taip pat galintys pasigirti itin turtinga diskografija. Specifinę ritualinę atmosferą kurianti grupė geba panardinti į muzikinį transą ir yra pelniusi vienos paslaptingiausių šalies grupių epitetą.

VIDEO: Vilkduja - Tuštuma pilnėja

Atskiras dėmesys „Postcosmose“ bus skirtas muzikos žinovams ir gurmanams, įsikursiantiems Sodo scenoje. Prie pulto kompozicinius potyrius žarstys muzikinio gyvenimo legenda vadinamas Dovydas Bluvšteinas. Renginių organizatorius, radijo laidų vedėjas, muzikos selektorius – ilgametis ir gilus Dovydo domėjimasis muzika neišblėsęs ir šiandien, tad jo grojaraštyje nuolat atsiranda naujų kosminių dalykų. Sodo scenoje D.Bluvšteinas patieks rinktinių garsinių dovanų iš pasaulio muzikos skyriaus lobyno. Jam kompaniją palaikys „Solo ansamblio“ narys Jonas Šarkus, pasivadinęs Šarqs bei Interiors, po kuriuo slepiasi sostinės undergraundo mekos „Kablys“ siela Gytis.

Tamsesnių ir kreivesnių garsų mėgėjai „Postcosmose“ sulauks ypatingos dovanos – jungtinio dviejų projektų „Autism“ ir „OORCHACH“ pasirodymo. Pirmųjų skleidžiamos post metalo gairės susilies su antrųjų ambient stiliaus ieškojimais, o koks gausis galutinis rezultatas, dar nežino nei patys muzikantai. Anot jų, muzikinis kosmosas bus kuriamas čia ir dabar, o į jo orbitą pateks visi.

VIDEO: Autism - The Crawling Chaos [OFFICIAL VIDEO] Post Rock

Festivalyje savitu skambesiu stebins atmosferinės elektronikos kūrėja „Tamsaulė“, kurios etno pakraipos kūryba pelno vis daugiau dėmesio ne tik vietos radijo stotyse, bet ir užsienyje. Dar vienas sparčiai populiarėjantis atlikėjas – Saulius Spindi – taip pat nevengia flirto su folkloru, o jo ryškus įsimenantis vokalas bei nostalgiški elektroniniai ritmai daro įspūdį ir išrankiausiems.

Šviežiu muzikiniu siurprizu „Postcosmoso“ lankytojams turėtų būti kompanija „Samosad Bend“, kurią sudaro patyrę muzikantai iš Vilniaus ir Sankt Peterburgo, laviruojantys daugelio stilių rėmuose ir juos peržengiantys. Festivalyje taip pat pasirodys tokie atlikėjai kaip „dbyd“, „Vandenynas“, „Ringhold“, „guyfromthebible“, „Žuvinininkas“ „ref/iner“ ir kiti.

Iš viso mini festivalyje Postcosmos, birželio 1-3 dienomis sodyboje šalia Molėtų observatorijos, nusimato per 18 įvairaus post žanrų atlikėjų, paskaitų, poezijos, seminarų ir kitos dūšiai naudingos veiklos. Bilietų kaina – nuo 25 eu, juos galima įsigyti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius