Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 14

Rokeriai „I Am Above“ kuria kartu su australu: gyvai dar nebuvo susitikę

Grupė „I Am Above“ motyvacijos kurti muziką nepraranda jau dešimt metų. Per tiek laiko spėjo išbandyti save ne tik roko stiliaus muzikoje – lankydamiesi 15min studijoje jie prisipažino, kad grojo netgi atlikėjos Pink dainas. Dar vienas netikėtas atradimas apie „I Am Above“ – jų grupėje dainuoja Timas Pitchfordas, gyvenantis Australijoje, su kuriuo nei Tadas, nei Lukas, dar nebuvo gyvai susitikę.

15min studijoje grupė „I Am Above“ pristatė savo naujausią dainą „Glory Yet To Come“ ir ją papildantį vaizdo klipą, kuriame vaizduojama svajotojo muzikanto istoriją: jis dirba nemėgstamą darbą, jaučiasi žlugdomas. Po konflikto su savo vadovu personažas pasineria į savo pasaulį ir įsivaizdavimus, kuriuose gyvendamas spjauna į darbovietėje egzistuojančią sistemą.

Tiek Lukas Gubanovas, tiek Tadas Kaminskas neabejoja, kad su tokiu išgyvenimu yra susidūręs bene kiekvienas žmogus, o klipo idėja režisieriui Tadui Čėsnai būtent ir gimė bendraujant su nemėgstamą darbą dirbančiaisiais. Grupės nariai gyrė jauną režisierių ir džiaugėsi bendru darbu.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Grupė „I Am Above“
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Grupė „I Am Above“

Be istorijų apie vaizdo klipą ir dainos susikūrimo istoriją, Tadas ir Lukas dar papasakojo, kad nei vienas iš jų nemoka dainuoti ir jų dainose skamba australo Tim Pitchfordo balsas, kurio dar nėra matę gyvai. Nuotoliu dirbti jiems sekasi puikiai, koncertų šiais metais dar neplanuoja, vis dėlto kitąmet žada važiuoti į pačią Australiją, jeigu tik leis aplinkybės. Koncertiniuose planuose yra ir mintis sugrįžti į „Eurovizijos“ atrankas, kuriose anksčiau yra dalyvavę su grupe „Glossarium“.

Po šių metų „Eurovizijos“ laimėtojų dainos, „I Am Above“ braukia ašarą: anksčiau jiems sakydavo, kad tai ne jų scena.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Grupė „I Am Above“
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Grupė „I Am Above“

Šiuos metus vaikinai paskyrė skaitmeninei muzikai ir pasižadėjo kas mėnesį išleisti po dainą. Gale metų jie, pagal savo skaičiavimus, turės apie 12 dainų, kurios teoriškai turėtų nugulti į albumą, bet grupės nariai dar to neįvardija. „Leidžiame dainas kaip atskirus singlus su vaizdo klipais“, – 15min studijoje pasakoja jie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius