Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 04 13

Rūta Švipaitė verčia kitą kūrybos puslapį: pristato dainos klipą ir naują įvaizdį

Išskirtinės spalvos balsas, charizma ir sceninė elegancija privertė publiką įsidėmėti Rūtą dar tuo metu, kai ji studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje džiazo vokalą. Vieną po kito šturmuodama konkursus ir skindama laurus, ji stebino augančiu profesionalumu ir intrigavo savo originalia kūryba.
Rūta Švipaitė
Rūta Švipaitė / Redos Mickevičiūtės nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Klestėdama ansamblinio muzikavimo karalijoje, bene įsimintiniausią subtilios raudonplaukės damos įvaizdį Rūta Švipaitė sukūrė grupėje „The Ditties“, kurios narė išlieka ir dabar, tačiau vidinė mūza kužda apie poreikį dalytis savo kūryba, išbandyti įvairius stilius ir pažinti tikrąsias savo galimybes. Apie tai byloja naujasis klipas „New Day“, rašoma atlikėjos komandos išplatintame pranešime spaudai.

VIDEO: RŪTA ŠVIPAITĖ - New Day (Official Video)

Pagrindinė jo veikėja – moteris, solistė, laisva asmenybė, esanti kelyje, pasirengusi atsiverti pasauliui ir priimti viską, ką jis teikia.

„Šiuo vaizdo klipu nešu žinutę, kad pasineriu į kitus muzikinius bei savęs ieškojimų ir atradimų vandenis, – pasakoja dainos autorė. – Leidžiu sau užverti duris pavydui, užmerkti akis neapykantai. Nebenoriu leisti sau būti apsuptai neigiamų emocijų, nesuteikiu galimybės kitų žmonių nuomonėms sužeisti mane. Nebebijau būti savimi ir priimu save tokią, kokia esu – su mažesniais ar didesniais trūkumais, su dideliu noru mylėti save ir supančią aplinką, augti ir dalintis tuo, kas manyje gražiausia. Žengiu į naują dieną daug stipresnė ir pasitikinti savimi.“

Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Švipaitė
Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Švipaitė

Asmenybės tapsmo istoriją atskleidžianti daina suteikia progą išgirsti dar neatrastą ir negirdėtą Rūtą. Ištobulinusi savo atlikimo techniką džiazo aplinkoje, dabar ji savo dainose pasitelkia elektronikos garsyną, pop, soul, acid jazz ir gospel bruožus, susitelkdama į poetinę idėją ir lakonišką, švarią dainos formą. Aranžuotės gimsta bendradarbiaujant su Vyčiu Smolskumi. Dar studijų laikais sudarę skambų ir pergalingą (pelniusį Grand Prix konkurse „Vilnius Jazz Young Power“) tandemą, jiedu ir vėl drauge tyrinėja garsą, siekia derinių, kurie būtų vienu metu patrauklūs, aiškūs, malonūs klausai ir tuo pačiu gaivūs, intriguojantys, išskirtiniai.

Vaizdo klipo režisierius yra Petras Skukauskas – patyręs operatorius, dirbęs su daugybe garsių Lietuvos atlikėjų, žinomas savo srities profesionalas bei turintis atpažįstamą braižą kūrėjas. Veržlus, optimistinis vaizdo ir muzikos junginys buvo sumanytas anksčiau negu prasidėjo sukrečiantys įvykiai Europos širdyje. Karo realybė slegia kūrėjus, bet kartu įpareigoja skleisti šviesą ir nepasiduoti. Asmeninės brandos, išsivadavimo iš nepasitikėjimo ir abejonių gniaužtų motyvas vaizdo kūrinyje „New Day“ kartu tampa vilties, pergalės, gyvenimo teigimu.

Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Švipaitė
Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Švipaitė

„Muzika – vienas iš labai svarbių mano gyvenimo variklių, tad tikiuosi, kad ši daina padės trumpam atitrūkti nuo slogių minčių šiuo neramiu metu ir pastūmės atsigręžti visiems į save ir pasakyti: mylėk save tokį, koks esi šiandien,“ – ragina Rūta Švipaitė, žengdama į naują gražų savo kūrybinį etapą, kuriame girdėsime ją besiskleidžiančią ir pasakojančią dar negirdėtas istorijas.

Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Švipaitė
Redos Mickevičiūtės nuotr./Rūta Švipaitė

Balandžio 21 dieną išleidžiamas debiutinis Rūtos Švipaitės EP albumas „Tylumoj“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius