-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 12

Saujelei gerbėjų Ieva Narkutė pristatė savo pirmąjį albumą „Vienas“

Antradienį, iš karto po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos, jaunoji atlikėja Ieva Narkutė, išgarsėjusi jau legendiniu tapusiu kūriniu „Raudoni vakarai“, pristatė savo naujausią albumą „Vienas“.
 Ieva Narkutė
Ieva Narkutė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Būreliui gerbėjų ir žiniasklaidos atstovų dainas iš naujojo albumo Ieva pristatė Vilniuje centre įsikūrusioje „Coffee Inn“ kavinėje.

„Ieva ši albumą kūrė 1000 metų ir dar 100 kartų perrašė, tad jis tobulas daiktas“, – pristatydama albumą sakė Jurga Klimaitė-Riebling.

Žinoma, renginys negalėjo prasidėti be garsiojo „Raudoni vakarai“ kūrinio, tad I.Narkutė jį ir atliko. Paklausta, ar per tiek laiko ši daina jai neatsibodo, mergina tik nusišypsojo. „Buvo kiek įgrisusi, bet dabar ir vėl viskas gerai, – neslėpė Ieva. – Nuo šios dainos viskas prasidėjo, būtent dėl šios dainos aš ir galiu pristatyt šį albumą, būtent dėl šios dainos galiu keliauti po Lietuvą ir koncertuoti.“

 Ieva Narkutė
Ieva Narkutė

Dainą „Raudoni vakarai“ Ieva sukūrė prieš septynerius metus. „Ši daina kilo iš susimąstymo, kodėl mes čia gyvename, kodėl čia esame, kas buvo prieš mus, ką veikė žmonės prieš mus, kaip jie jautėsi, kas vyko su šia šalimi, už ką jie kovojo ir dėl ko stengėsi. Viskas labai susipina“, – apie dainos gimimą pasakojo I.Narkutė.

Renginį vedusi Jurga paklausė jaunosios atlikėjos, kodėl jos pirmojo albumo pavadinimas „Vienas“. „Man tai labai gražus žodis, turintis labai daug prasmių. Galvojau, kaip pavadinti – pirmas ar vienas, bet nenoriu, kad būtų pirmas, nes per daug siaurai, vienas – kaip atspirties taškas”, – albumo pavadinimą paaiškino I.Narkutė.

„Mano veidas nėra vien lyriškas ir melancholiškas. Žmonės po koncerto man sako, kiek daug nelaimingos meilės aš išgyvenau, kaip man sunku, bet noriu pasakyti, kad nėra taip sunku”, – apie savo įvaizdį kalbėjo Ieva, bet patikino, kad albume bus keli linksmesni kūriniai, tačiau pats mėgstamiausias Ievos kūrinys iš naujojo albumo – „Šiaurė“.

Paklausta apie poeziją, Ieva atskleidė, kad jos beveik neskaito, įkvėpimo ji semiasi iš žmonių. „Koncertuose žmonėms sakau, kad dainuoju apie tai, ką išgyveno ir patyrė mano draugai, giminaičiai, sakau, kad tai nutiko ne man“, – juokdamasi pasakojo I.Narkutė.

Norintys išgirsti Ievos naujausio albumo dainas, gali atvykti į koncertus, kurie įvyks kovo 20 dieną Panevėžyje, kovo 21 dieną Vilniuje, kovo 23 dieną Klaipėdoje, kovo 28 dieną Marijampolėje. Kovo 9 dieną I.Narkutė koncertavo Kaune, apie šį koncertą Žmonės.lt jau rašė

Ieva Narkutė
Ieva Narkutė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius