-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 30

Senieji „Smokie“ kūriniai šokdino visą „Siemens“ arenos publiką (nuotraukos)

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje legendinė britų grupė „Smokie“ su Kauno miesto simfoniniu orkestru surengė pirmą iš penkių planuojamų koncertų mūsų šalyje. Artimiausiu metu Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose pasirodyti ketinanti grupė pristatė šventinį projektą „Smokie In Symphony“.
Koncerto akimirka
Grupės vokalistas Mike'as Craftas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Grupė „Smokie“ ir Kauno miesto simfoninis orkestras scenoje pasirodė vėluodami apie 20 minučių – tiek laiko pakako, kad per miesto spūstis susirinktų vėluojanti publika.

„Gera būti namuose!“ – sušuko 1965 metais sukurtos grupės vokalistas Mike'as Craftas ir paragino klausytojus elgtis taip, kaip tik jiems patinka – klausytis ramiai arba šokti.

Koncertą grupė pradėjo nuo naujesnių kūrinių ir ramiai sėdinčią publiką išjudino tik renginiui įpusėjus.

„Mes turime vienintelę taisyklę: jeigu atpažįstate dainą, jei mokate jos žodžius ir melodiją, privalote padėti ją mums dainuoti“, – klausytojus ragino M.Craftas. Greitai vangoka publika jau traukė dainų  „Mexican Girl“ ir „What Can I Do“ žodžius. 

Romantiška atmosfera salėje pasklido vokalistui paraginus visus grįžti į 1975 metų vasarą. Suskambus albumo „Changing All the Time“ kūrinio „If You Think You Know How To Love Me” melodijai, prie scenos ėmė burtis šokančios porelės, o salėje ėmė banguoti mobiliųjų telefonų švieselių jūra.

Panašu, kad dauguma klausytojų net nepastebėjo, kai grupės vokalistas kartą juos pavadino Kauno publika. M.Craftas tik po kiek laiko susizgribo, kad Kaune koncertą su grupe surengs tik po poros dienų. 

„Vakarėlis prasidėjo! Jau žinau, kad galite dainuoti, o ar galite šokti?“ – publikos teiravosi M.Craftas, likęs patenkintas po klausytojų šiltai pasitiktos dainos „I Meet You At Midnight“. Koncerto pabaigoje sėdinčių parteryje nebeliko – klausytojai pakilę nuo kėdžių lingavo pagal „Oh Carol“, kurią kadaise  kaip „Raganų puotą“ sėkmingai perdainavo Vitalijus Pauliukas.

Trumpam nuo scenos dingę „Smokie“ buvo iškviesti biso ir atliko legendinę dainą „Have You Ever Seen The Rain“. Šimtą koncertų per metus surengiantys ir 150 skrydžių turintys muzikantai pačioje pasirodymo pabaigoje visus pamalonino garsiausiu savo kūrybos vaisiumi – daina „Living Next Door To Alice“, o būgnininko Steve'o Pinnellio rankose suplevėsavo lietuviška trispalvė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Iš pirmos muzikantų sudėties grupėje likęs bosininkas Terry Uttley 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius