-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 04

Skaudi lyderės netektis nesustabdė „The Cranberries“: išleido paskutinį albumą

Airių folkroko grupė „The Cranberries“ išleido paskutinį albumą su tragiškai mirusios lyderės Dolores O’Riordan vokalais.
„The Cranberries“ vokalistė Dolores O‘Riordan
„The Cranberries“ vokalistė Dolores O‘Riordan / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dar praėjusias metais pasaulį sukrėtė netikėta žinia – į Londoną vykusi įrašyti naujos „Zombie“ dainos versijos Dolores O’Riordan buvo rasta paskendusi viešbučio vonioje. Mirtis teismui įtarimų nesukėlė, nuskendimo priežastimi buvo įvardytas keturis kartus normą viršijęs alkoholio kiekis moters organizme.

Grupės nariai praėjus keliems mėnesiams po laidotuvių paskelbė, kad prieš kelionę dainininkė įrašė naujo albumo vokalinę dalį. Tiesa, tai tebuvo bandomoji versija, tačiau būtent šie įrašai ir buvo panaudoti kuriant galutinę albumo versiją. Pasikalbėję su vokalistės artimaisiais, „The Cranberries“ nusprendė nemesti pradėto darbo ir paskutiniuoju albumu užbaigti grupės veiklą bei įamžinti Dolores O’Riordan atminimą. Išklausę vokalų įrašų muzikantai sukūrė instrumentinę dalį, padedami styginio kvarteto ištobulino albumą ir paruošė dainas platinimui.

„The Cranberries“ savo fanus nudžiugino simboliškai pavadintu nauju albumu „In The End“. Albumą sudaro 11 naujų dainų ir tai yra aštuntasis grupės albumas.

Keistu sutapimu laikytini keleto dainų pavadinimai ir tekstai. Dainoje „All Over Now“ vokalistė ištaria eilutę: „,Do you remember the night at the hotel in London?“ (Ar tu prisimeni naktį viešbutyje, Londone? – liet.). Žinant, kad dainininkė mirė viename Londono viešbutyje, ši eilutė kiek trikdo. Nepaisant liūdnų aplinkybių, grupės gitaristas Noelis Hoganas paskutinį albumą vadina geriausiu „The Cranberries“ kūriniu.

Šiuo metu albumas užima 3 vietą Airijos, 4 vietą Italijos ir 5 vietą Vokietijos populiariausiųjų įrašų sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius