-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 20

Šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvė Dangė nutraukė 11 metų trukusią tylą: pristato dainą ir klipą

2005-aisiais atlikėja Dangė Šamonskienė (32) dalyvavo pirmajame LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes“. Patyrusi, ką reiškia būti garsia, ji, pasibaigus šou, nusprendė pasitraukti iš viešumos. Tačiau nuo muzikos niekada neatsiribojo: šiandien, po 11 metų, ji vėl pasirodo gerbėjams ir pristato naują savo kūrybos vaisių – dainą bei vaizdo klipą.
Dangė Šamonskienė dabar ir 2005 metais „Kelyje į žvaigždes“
Dangė Šamonskienė dabar ir 2005 metais „Kelyje į žvaigždes“ / Asmeninio albumo ir LNK nuotr.
Temos: 1 Muzika

Dangės vardas Lietuvoje garsiai skambėjo prieš 11 metų. Tada vos 21-erių mergina ryžosi leistis į avantiūrą: dalyvavo pirmajame realybės šou „Kelias į žvaigždes“.

Šou anuomet sulaukė milžiniško populiarumo, jo dalyviai kone visi iki vieno bent kuriam laikui buvo tapę geidžiamiausiomis žvaigždėmis. Nors Dangė šou ir nelaimėjo, ramiai praeiti gatve tada negalėjo – gerbėjų žvilgsniai, komentarai, apkalbos...

Bendraudama su Žmonės.lt Dangė pasakoja buvusi patenkinta šou atneštomis pasekmėmis. Vis dėlto nuo svaiginančio populiarumo ji netruko pavargti.

LNK nuotr./Dangė
LNK nuotr./Dangė

„Žinomumas buvo malonu. Kai žmonės prisimena tave, tavo muziką... Televizija man tiesiog padėjo žmones supažindinti su savo veikla. Negalėčiau išskirti konkrečių dalyvavimo šou nulemtų gyvenimo pliusų ar minusų. Į viską žvelgiau natūraliai... Mano prioritetas po šou buvo šeima. Iš viešumos traukiausi sąmoningai – norėjau pailsėti, norėjau, kad viskas tarsi išnyktų, o dabar noriu viską pradėti iš naujo, tarsi atvertus naują, baltą popieriaus lapą“, – Žmonės.lt sakė Dangė.

Ką ji veikė per tuos 11 metų tylos? „Dirbu sveikatos srityje. Per tą laiką aš spėjau sukurti šeimą – ištekėjau, turiu vyrą ir du nuostabius vaikučius. Neteko nuobodžiauti. Buvo keli smulkūs mano, kaip atlikėjos, pasirodymai, tačiau jie, matyt, nė nesiskaito. Galima sakyti, kad viešumoje manęs tuos 11 metų nebuvo, nors per juos ir parašiau nemažai kūrinių. Pati rašau dainų žodžius, muziką, vėliau tas dainas talpindavau internete, kai kuriuos kūrinius grojo ir radijo stotys. Žmonių, kurie sekė mano kūrybą visą tą laiką, nuolat buvo“, – sako atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Dangė Šamonskienė
Asmeninio albumo nuotr./Dangė Šamonskienė

Ji šypsosi – dėl to realybės šou žmonės ją ir dabar kartais atpažįsta: „Dabar mane atpažįsta kur kas rečiau. Ir tai smagu, kai gali ramiai vaikščioti „Akropolyje“ ir kiekvienas praeivis nevarsto žvilgsniais... Atsimenu, koks didelis dėmesys buvo po dalyvavimo šou. Tačiau dabar man smagu gyventi ramiai.“

Pristato naują dainą

Po 11 metų tylos D.Šamonskienė į viešumą grįžta garsiai. Žmonės.lt skaitytojams ji pristato naują dainą ir jos vaizdo klipą.

Asmeninio albumo nuotr./Dangė Šamonskienė
Asmeninio albumo nuotr./Dangė Šamonskienė

„Daina yra apie gyvenimą, žmones, apie tai, kad kartais tenka išsiskirti trumpam, o kartais ir visam laikui. O kartais norisi tiesiog nepaleisti“, – šypsosi ji.

Ir muziką, ir žodžius naujam kūriniui ji parašė pat. „Apie savo dainas nemėgstu giliai „kapstytis“ ir daug pasakoti. Tiesa ta, kad nėra nė vienos dainos, kurią būčiau parašiusi tiesiog pasiėmusi baltą lapą ir galvodama, kokį žodį užrašyti. Dainos gimsta man prisėdus prie pianino ar gitaros – tada viskas plaukia iš širdies, tik spėk užrašyti melodiją ar žodžius“, – šypsosi ji.

Atlikėja tiki, kad naujoji daina – vienas skaniausių jos kūrybos vaisių: „Kaskart parašius naują dainą atrodo, kad ji – pati stipriausia iš visų pačios sukurtų. Tačiau ir stengiantis objektyviai įvertinti manau, kad ji – viena stipriausių. Užtat noriu, kad dainą išgirstų kuo daugiau žmonių, ir jie susipažintų su manimi iš naujo.“

Asmeninio albumo nuotr./Dangė Šamonskienė
Asmeninio albumo nuotr./Dangė Šamonskienė

O ir vaizdo klipo idėją dainininkė sugalvojo pati. Jį filmavo Šiauliuose, kur pati ir gyvena.

„Vaizdo klipas taip pat sugalvotas mano. Tai pirmasis mano klipas, pirma „vaizdu aprengta“ daina. Mano sumanymas buvo dainą iliustruoti labai minimaliai, tačiau kokybiškai ir, svarbiausia, perteikti emociją. Man nereikėjo didelių efektų, scenų, dūmų ir panašiai, šimtų suknelių. Tiesiog norėjau padainuoti iš širdies, perduoti jausmą. Manau, man pavyko“, – šypsosi ji.

Ar Dangė bandys atsikratyti realybės šou žvaigždės etiketės? „Matyt, tos etiketės neatsikratys nė vienas, kuris kada nors yra dalyvavęs realybės šou. Bet man ji nerūpi. Esmė yra mano dabartinė veikla, mano dainos“, – sako ji.

Ir klausytojų teismo ji šiandien nebijo: „Savotiškai smagu. Nesiekiu didžiulės viešumos – tiesiog noriu pasidalinti savo kūryba. Prieš tuos 11 metų tikrai turėjau nemažai gerbėjų, nors TV žiūrovams buvo parodyta ir minimaliai to, ką savyje turiu. Atsisakiusi viešumos tuos žmonės tarsi pamečiau. Dabar noriu juos susirinkti.“

Klausykite, žiūrėkite ir vertinkite:

VIDEO: DANGĖ - LEISK NEPALEIST (Official video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius