-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 11

Ten Walls kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru dovanoja kalėdinę koncertinio filmo premjerą

Elektroninės muzikos atlikėjo Ten Walls ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) koncertinio filmo „Ten Walls Symphony“ premjera tarsi kalėdinė dovana skiriama visiems Lietuvos žiūrovams jau Kalėdų pirmąją dieną.
Ten Walls, Petras Geniušas, Gintaras Rinkevičius, Zbignevas Levickis
Ten Walls, Petras Geniušas, Gintaras Rinkevičius, Zbignevas Levickis / Luko Grušecko & Evelinos Sabaliaukaitės nuotr.

Koncertinis filmas „Ten Walls Symphony“ su LVSO sukurtas pagal nufilmuotą 2019-ųjų metų rugpjūčio 10 dieną vykusį Ten Walls ir LVSO koncertą Trakų pilyje, kuris sutraukė didžiausius Ten Walls muzikos mylėtojus ir klasikinės muzikos gerbėjus.

Sulaukęs didžiulio pasisekimo ir sukvietęs pilną žiūrovų Trakų pilies kiemelį, koncertas dar kartą buvo surengtas ir puikiai įvertintas Kauno Žalgirio arenoje. Deja, bet ne visi norintys spėjo išvysti šią muzikinę intrigą gyvai, tad netrukus gimė sumanymas šį koncertą įamžinti ir sukurti dokumentinį filmą.

Atlikėjo Ten Walls noras įgyvendinti savo elektroninę autorinę muziką su orkestru buvo ilgai brandinta svajonė, kurios išpildymui reikėjo tinkamo pasiruošimo ir komandos, su kuria būtų galima visai tai įgyvendinti.

Per tą laiką Ten Walls kūryba sulaukė pasaulinio garso atlikėjų dėmesio, kurie aranžavo jo elektroninės muzikos kūrinius (Duke Dumont | BBC Radio 1 Live Lounge), o žymus švedų kompozitorius Hans Ek kartu su su Norrköping Symphony Orchestra išleido 17-os garsiausių elektroninės muzikos atlikėjų kūrinių kompiliaciją, kurioje Ten Walls vardas puikuojasi šalia tokių vardų kaip Massive Attack, The Chemical Brothers, Daft Punk.

Projekto „Symphony“ idėja gimė jau prieš keletą metų, kuriai įgyvendinti reikėjo ne tik tinkamos vietos pasirodymui, bet ir bendraminčių komandos, pasiryžusios įdomiausiems kūrybiniams sprendimams. „Didžioji dalis komandos yra tie žmonės, kurie buvo prisidėję prie mūsų kitų projektų. Taip pamatėme, ar galime dirbti kartu, ar galime matyti tą pačią viziją“, – pasakoja Ten Walls vadybininkė ir projekto prodiuserė Diana Adomaitė, pažyminti, kad nuo idėjos iki koncerto suorganizavimo užtruko apie metus laiko.

Luko Grušecko, Evelinos Sabaliaukaitės nuotr./Gintaras Rinkevičius, Ten Walls-Marijus Adomaitis
Luko Grušecko, Evelinos Sabaliaukaitės nuotr./Gintaras Rinkevičius, Ten Walls-Marijus Adomaitis

Kūrinių autorius Marijus Adomaitis aka Ten Walls pastebi, kad šis pasirodymas kėlė nemažai papildomų emocijų dėl kitokios jo atlikimo formos nuo įprastų jo pasirodymų: „Kai groji kiekvieną savaitgalį vakarėliuose, tai puikiai žinai, ką darai, o čia kiekvieną kartą pasirodant yra kitoks jaudulys, nes turi suprasti, kaip „susinchronizuoti“ apie šimtą žmonių scenoje”, – apie techninius ir naujus iššūkius kalba kūrinių autorius.

Nacionaline meno ir kultūros premija apdovanotas, Lietuvai savo darbais nusipelnęs pianistas Petras Geniušas neslepia susižavėjimo kompozitoriaus ir atlikėjo Ten Walls įžvalga ir detalių išbaigtumu: „Jis turi tokį stereo mąstymą, periferinį matymą. Kaip teatro režisierius – puikiai viską mato ir nuspėja kažkaip tai. Tai vat tokio labai nepaprastai talentingo žmogaus bruožai mane stebina.”

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Koncerto akimirkos Trakų pilyje
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Koncerto akimirkos Trakų pilyje

Įgyvendinant „Symphony“ su LVSO itin daug dėmesio buvo skiriama vaizdui. Vaizdo projekcijų dailininkas ir video programuotojas Linartas Urniežis pasakoja, kad sukuriant atmosferą buvo svarbu ne tik pasirinkti įvairias grafines priemones, bet ir integruoti spalvas: “Vaizdo ekranai atliko spalvos funkciją, o video lazdos atliko mažyčius niuansus, kurie sinchronizavosi su perkusija, varpeliu ar kitu instrumentu, ir taip preciziškai atitiko visus elementus“.

Linartas Urniežis pastebi, jog tokios mažos detalės ir sukuria visą atmosferą.

Luko Grušecko, Evelinos Sabaliaukaitės nuotr./Ten Walls-Marijus Adomaitis
Luko Grušecko, Evelinos Sabaliaukaitės nuotr./Ten Walls-Marijus Adomaitis

„Symphony“ su LVSO koncerte pristatoma naujų ir didžiausio pasisekimo sulaukusių Ten Walls kūrinių transformacija atlikimui kartu su klasikiniais gyvais instrumentais. Kartu su Ten Walls įspūdingą programą padėjo ruošti geriausi savo srities profesionalai: Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius kartu su 70-ties muzikantų orkestru, fortepijono profesionalas ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Petras Geniušas, muzikinių apdovanojimų laimėtojas vokalistas Daddy Was A Milkman, vokalistas ir elektroninės muzikos kūrėjas iš Švedijos Jonatan Bäckelie, bosinės gitaros meistrai Domas Aleksa ir Julius Valančauskas, talentingasis būgnininkas Jonas Gliaudelis, bei šviesų dailininkas Eugenijus Sabaliauskas, bendradarbiaujantis su garsiausiais teatro, mados, muzikos kūrėjais.

Elektroninės muzikos ritmai, gyvų klasikinių instrumentų partijos ir šviesų žaismo spektaklis Trakų pilies autentiškose erdvėse sukuria magišką atmosferą ir įspūdingą reginį, kurį galite išvysti gruodžio 25 d., 16 45 per LRT Plius. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius