Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 16

„Ten Walls“ Vilniuje pradėjo pasaulinį turą: sausakimšame „Lofte“ pristatė debiutinį albumą

Elektroninės muzikos atlikėjas ir prodiuseris Marijus Adomaitis, pasauliui žinomas „Ten Walls“ slapyvardžiu, trečiadienį pakvietė gerbėjus susitikti Vilniuje. Lietuvoje beveik nekoncertuojanti garsenybė „Lofte“ pristatė debiutinį savo albumą „Queen“.
„Ten Walls“ debiutinio albumo pristatymo akimirka
„Ten Walls“ debiutinio albumo pristatymo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis „Ten Walls“ koncertas – viso labo trečias Lietuvoje. Bet labai ypatingas: šio pasimatymo su gerbėjais metu garsenybė pristatė debiutinį savo albumą „Queen“. Tikrai taip, nors scenoje „Ten Walls“ – jau daug metų, pirmąjį albumą tikrai išleido tik dabar.

Neeilinį koncertą „apšildė“ Italijoje reziduojantis didžėjus Idriss D. Pats vakaro kaltininkas miniai gerbėjų pasirodė po 23 valandos. Jo klausėsi ir žinomi žmonės, pavyzdžiui, dainininkas Tadas Juodsnukis ar muzikantas, „Lofto“ įkūrėjas Viktoras Diawara.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tadas Juodsnukis su drauge
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tadas Juodsnukis su drauge

Tai, kas „Lofte“ dėjosi vos tik „Ten Walls“ pasirodė scenoje, priminė uraganą. Minia savo dievaitį sutiko kurtinančiais klyksmais, švilpimais, milžiniškomis ovacijomis. Be abejonės, garsenybės veide sužibo šypsena.

Nuo pirmų koncerto akimirkų „Ten Walls“ valdė publiką it marionetę. Šokių stiliaus muzika išprovokavo visus trypčioti į taktą, o ūžesiui bent kiek nurimus, visus „į vėžias“ muzikantas grąžindavo vos vienu rankos mostu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ten Walls“ debiutinio albumo pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ten Walls“ debiutinio albumo pristatymo akimirka

Ypatingas šviesų šou, kurio liudininkais tapo, matyt, daugiau nei tūkstantis susigrūdusių gerbėjų, publikai taip pat davė pagrindo pasijausti taip, tarsi viskas vyktų ne čia, Vilniuje, o, pavyzdžiui, kokiam nors madingame Berlyno klube.

Albumo „Queen“ pristatymo metu skambėjo visiškai nauji ir dar niekur negirdėti „Ten Walls“ kūriniai, tačiau klausytojai turėjo galimybę išgirsti ir jau žinomus bei į „BBC Radio 1“ patekusius, aukščiausias vietas Europos topuose užėmusius hitus, tokius kaip „Requem“ ar „Walking with Elephants“.

VIDEO: Ten Walls - Walking With Elephants [Official Video]

Pats „Ten Walls“ apie albumą kalbėjo dar prieš koncertą. „Visada žinojau, kad šis albumas bus tarsi knyga, kurią gali klausyti, vartyti ir skaityti vienu metu. Tačiau papasakoti viską, kas slepiasi jo puslapiuose reiktų dar atskiros knygos. Muzikine prasme, „Queen“ savo vietą atranda jazz, house, trip hop ritmai, taip pat grįžtu prie savo šaknų – klasikinės muzikos. Aišku „Ten Walls“ braižas išlieka, tik įgauna vis naujas formas. Garsų šiame albume tikrai daug. Jiems skirti ir du CD, kurių vienas labiau sukurtas klausymui, o kitas šokiams,“ – kalbėjo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ten Walls“ debiutinio albumo pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Ten Walls“ debiutinio albumo pristatymo akimirka

Koncerto metu susirinkusi publika turėjo progą nusipirkti naująjį albumą. Vėliau albumas Lietuvoje bus parduodamas tik internetu.

Trečiadienį šokdinęs lietuvius, jau penktadienį „Ten Walls“ gros Portugalijoje, šeštadienį – Italijoje, dar po kelių dienų Vokietijoje, Ispanijoje ir kitur.

VIDEO: Ten Walls - Gotham
VIDEO: Ten Walls "QUEEN" Album Teaser

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius