-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 02

Vienas garsiausių šalies būgnininkų pristato ypatingą pasirodymą

Šį ketvirtadienį, spalio 3 d., po filharmonijos skliautais įsikūrusiame „Amadeus“ bare nuaidės tikras ekskliuzyvas. Čia savo kūrybą pristatys po „MAPS“ vardu besislepiantis vienas geriausių Europos būgnininkų Marijus Aleksa ir perkusijos virtuozas Junior Alli-Balogun, dar žinomas kaip „JAB“.
Marijus
Marijus / Asmeninio albumo nuotr.

Su būgnų lazdelėmis bene visą planetą apkeliavęs Marijus ir multiinstrumentalistas Junior susipažino prieš pusę dešimtmečio. Juos sujungė naują Londono „crossover jazz“ muzikos sceną pagimdžiusiusios pogrindžio jam sesijos. Improvizacijų užkulisiuose šie du muzikantai diskutuodavo apie šokių muziką ir dalijosi bendru noru ją kurti.

Koncertavę su aibe skirtingų atlikėjų, tokių kaip Floating Points, Theo Parrish, Anthony Joseph, Joe Armon-Jones, Gilles Peterson's All Star Band ir kitais, abu savo patirtis reziumavo debiutiniuose, bet itin sėkminguose soliniuose albumuose – Marijus Aleksa – „Maps“ ir JAB – „Directions“. Jų išleisti kūriniai sukosi „BBC 1“ radijo stotyje, o plokštelės – prestižinėse Londono įrašų parduotuvėse.

Mikhail Pletnev nuotr. /Manfredas -
Mikhail Pletnev nuotr. /Manfredas -

„Pasirodymą darysime kartu. Programoje kūriniai iš abiejų albumų, bet manau neišvengiamai ir improvizuosime“ – koncerto tėkmę komentuoja Marijus Aleksa. Prie arenų ir pilnų salių pripratę muzikantai nusprendė surengti jaukų ir intymų koncertą Pasažo skersgatvyje įsikūrusiame „Amadeus“ bare.

Tai – unikali proga išgirsti juos panašioje aplinkoje į tą, kurioje nuskambėjo pirmi jų akordai. Prieš ir po koncerto atlikėjams akomponuos vienas iš vietos bendraįkūrėjų – Manfredas.

Sakoma, kad Lietuvos Nacionalinės Filharmonijos pastato istorija mena svarbiausius Vilniaus visuomeninio gyvenimo ir muzikos raidos etapus. Prieš metus pastate atsidaręs baras „Amadeus’’ – puikus to įrodymas, čia nuolat skambančią klasikinę muziką papildantis elektroniniais ritmais.

Mikhail Pletnev nuotr. /Vakarėlio akimirka
Mikhail Pletnev nuotr. /Vakarėlio akimirka

„Amadeus“ programa kupina tiek didžėjų, tiek gyvai atliekamų pasirodymų, o vietinius vardus nuolat paįvairina ir tarptautiniai. Dienos metu „Amadeus“ muzikiniu užpildu rūpinasi antresolėje įsikūrusi muzikos įrašų parduotuvė „Discotag“, stebinanti vinilinių plokštelių, kasečių ir atributų įvairove. Joje vyksta vinilinių selekcijų perklausos, kurias galima tiesiogiai stebėti ir internetu.

Renginys nemokamas, daugiau informacijos – „Bar Amadeus“ feisbuko paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius