-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 06

Vilniaus publiką užbūrė kalėdinis pasimatymas su netikėtu duetu – Erica Jennings ir Petru Geniušu

Po grandiozinio solinio koncerto Trakų pilyje, atlikėja ir dainų autorė Erica Jennings ketvirtadienį gerbėjus pakvietė į gerokai intymesnį pasirodymą Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Erica surengė kalėdinį koncertą drauge su maestro, garsiu pianistu Petru Geniušu.
Erica Jennings
Erica Jennings / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Mintis, jog vertėtų drauge surengti viešą koncertą Ericai Jennings ir Petrui Geniušui kilo po kelių jam sesijų jos ir Jurgio Didžiulio namuose: „Karts nuo karto mūsų namuose susirenka daugiau muzikantų ir mes tiesiog muzikaliai improvizuojame. O su Petru man ši patirtis pasirodė ne tik smagi, bet ir perspektyvi. Taip gimė bendro kalėdinio koncerto idėja“, – dar prieš koncertą pasakojo atlikėja ir dainų autorė Erica Jennings.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Erica Jennings
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Erica Jennings

Tiesa, jiedu nėra geriausi draugai ir yra pažįstami vos kelis metus. Tačiau, vienas kito muzikinį kelią seka gerokai daugiau metų: „Kai pirmą kartą išgirdau Ericos balsą ir žinojau tik tai, kad tai grupė iš Lietuvos, labai nustebau. Tiek ji, tiek jos atliekama muzika skambėjo labai kitaip nei buvo įprasta. Tik vėliau sužinojau, jog ji airė ir kažkaip viskas susidėliojo“, – pirmąją pažintį su E.Jennings balsu prisiminė P.Geniušas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Petras Geniušas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Petras Geniušas

Netikėtos melodijos

Paklaustas, ką mano apie Ericos išskirtinumą šių dienų muzikiniame kontekste, maestro pripažįsta iki šiol esąs šios atlikėjos balso gerbėjas: „Kai Erica uždainuoja, apima labai geras jausmas – toks lengvumo pojūtis. Tuo pačiu jis lengvai atpažįstamas, pozityvus, bet kartu ir labai gilus“. Taip pat pianistas, kuriam tenka bendradarbiauti su daug kitų vokalisčių, išskiria Ericos profesionalumą ir lankstumą: „Ji lengvai, kaip ir aš, leidžiasi į nepažįstamas muzikines erdves“.

Taigi jųdviejų koncerte buvo galima tikėtis visko. „Repertuare numatėme daug kalėdinių dainų – juk šio koncerto metu kartu su savo klausytojais pradedame šventinį sezoną“, – išduoda Erica. Buvo ir netikėtų muzikinių sprendimų – duetas atliko „Radiohead“ kūrinį.

Erica itin džiaugėsi koncerto vieta – Šv. Kotrynos bažnyčia: „Dėl savo akustikos ir auros, tai yra mano viena mėgstamiausių koncertinių vietų Lietuvoje.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Erica Jennings
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Erica Jennings

Paklausti, kodėl koncertą rengia kalėdinio periodo pradžioje, abu atlikėjai išdavė, kad gruodis jiems yra pats užimčiausias metų mėnuo, tačiau ne tik jiems.

„Tikiu, kad ne tik mums, bet ir daugumai žmonių – kuo arčiau šventės, tuo daugiau rūpesčių ir darbų. Taigi susikaupti ir kiek anksčiau pradėti šventinį periodą pakilia nata yra puiki mintis“, – šypsojosi Erica.

Jai antrino ir Petras Geniušas, kuris itin mėgsta šį metų periodą. „Kai turiu galimybę daug groti, jaučiuosi labai gerai. Būtent todėl nesu atostogų mėgėjas, nes net savaitė be fortepijono mane išmuša iš vėžių, viskas aplink tampa destruktyvu. O gruodį tokių problemų neturiu“, – juokėsi P.Geniušas.

Vis dėlto didžioji dalis E.Jennings ir P.Geniušo koncertų gruodžio mėnesį yra uždari, todėl šis jų pasirodymas Šv. Kotrynos bažnyčioje buvo viena iš nedaugelio progų išgirsti talentingus muzikus gyvai ir dar kartu vienoje scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius