Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

Ypatingą šou su scenos kolegomis surengęs Radžis: „Esu pirmas čigoniukas, koncertuojantis arenose“

Kai Radžis Aleksandrovičius lipa į sceną, jo gerbėjai tiesiog pašėlsta. Kaip pats sako, tereikia rankos mostu užsukti ritmą, šūktelti „opa!“ ir publika drauge ima judėti į taktą. Ne išimtis ir jo pasirodymas „Compensa“ koncertų salėje. Antradienio vakarą Radžis čia pristatė vieną svarbiausių savo šou – Vilniuje startavo su gastrolių „Nekaltinu savo likimo“ programa.
Radžio koncertas Vilniuje
Radžio koncertas Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Koncertas sostinėje – vienas iš dviejų didžiulių pasirodymų, kuriuos pats Radžis vadina svarbiausiais savo muzikinėje karjeroje. Jau šeštadienį jis linksmins ir Kauno publiką, kuomet žada kaip reikiant įkaitinti didžiausią šalyje „Žalgirio“ areną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Koncerte „Nekaltinu savo likimo“ Radžį sveikino garsūs bičiuliai ir jo gerbėja Raisa Šarkienė

„Neslėpsiu, jaudulys – didžiulis. Ne kiekvieną dieną tenka šturmuoti arenas, bet juk jos tam ir pastatytos, kad jose pasirodytų atlikėjai. Abu koncertai man – didelis įvykis. Ilgai ruošiausi tam, kad šiandien galėčiau iškelta galva pakviesti gerbėjus ne į mažų miestelių kultūros namus, o suburti visus kartu. Juk geriau vieną kartą padaryti gerai, nei dešimt – vidutiniškai“, – dar prieš pasirodymą 15min sakė Radžis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje

Pasak jo, per dvylika muzikai paskirtų metų jis jau jaučiasi subrendęs pokyčiams. Esą be jų nebūtų judėjimo į priekį, o juk kiekvieno atlikėjo svajonė – siekti kuo geresnių rezultatų, nuolat tobulėti, – tik taip gali pasiekti maksimalių rezultatų.

„Mano kelias – muzikinis, ir už tai galiu būti dėkingas savo globėjai – tai ji man jį parodė. Net neabejoju, kad reikia plėsti savo galimybes, ribas – esu jaunas žmogus ir nenoriu stovėti vietoje dainuodamas tas pačias dainas“, – pasakojo Radžis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje

„Compensa“ koncertų salėje jaunoji estradinės muzikos žvaigždė surengė išskirtinę programą: čia netrūko nei spalvingų kostiumų, nei drauge pasirodžiusių muzikantų, nei duetu užtraukusių scenos kolegų – keturių dalių pasirodymas susirinkusius įtraukė nuo pat pirmos iki paskutinės minutės.

„Atlieku estradines dainas, šlagerius, taip, ir jie yra kitokie nei popmuzika. Tačiau dėl to ir esu įdomus – turiu savo kelią. Taip, buvo ir eksperimentų, esu dainavęs ir „Gangnam Style“, tačiau tai nėra mano muzika. Esu tiesiog paprastas vaikinas, kuris atėjo į „Kelias į žvaigždes“, o tada viskas ir prasidėjo...“ – prisimena Radžis.

Duoklę „Keliui į žvaigždes“ jis atidavė ir antradienio vakarą – drauge su juo į sceną lipo ir duetu uždainavo šio projekto dalyvės, geromis bičiulėmis tapusios Donata Baltrušaitytė-Laisva bei Simona Čėsnaitė-Matkevičienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje

Čia buvo ir daugiau žinomų veidų – koncertą vedė ir publiką užėmė Jonas Radzevičius ir Arnas Švilpauskas. „Norėjau, kad nebūtų nuobodu. Kai tik atlikėjas kalba – neįdomu, o aš mėgstu viską daryti kitaip, mėgstu savo gerbėjus stebinti. Todėl iki pat koncerto nebuvau tikras dėl tam tikrų suplanuotų detalių – daug įdomiau, kai tam tikri dalykai vyksta spontaniškai“, – kalbėjo Radžis.

Koncertą „Nekaltinu savo likimo“ jis vadina nuoširdžiu ir paprastu pasirodymu – būtent šios vertybės jam visuomet buvo svarbiausios. Kaip ir išlikimas savimi – be jokios vaidybos, be jokios pompastikos, be jokio dirbtinumo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje

„Tai, ką publika mato televizorių ekranuose, tą jie nori matyti ir ant scenos. Koks buvau, toks ir esu – niekas nesikeitė, tik metų šiek tiek prisidėjo. Visuomet stengiuosi išlikti savimi ir nevaidinti – jei dainuoju lyrinę dainą, dainuoju ją rimtai, jei linksmą – tai taip, kad būtų linksma visiems. Scenoje tu nieko nesumeluosi. Tačiau dėl to publika ir ateina į mano koncertus – dėl mano tikrumo, dėl paprastumo. Esu dėl to laimingas“, – kalbėjo atlikėjas.

Antradienį jis atliko ir garsiausius visų laikų šlagerius, čia netrūko ir naujų dainų, o ir puikiai visiems žinomų Radžio hitų. Dauguma dainų parašytos Gintaro Zdebskio – jis jas Radžiui kūrė nuo pat jo karjeros pradžios, jie abu bendradarbiauja jau daugiau nei dešimtmetį.

Viena tokių – ir naujausia, daug dėmesio sulaukusi ir visą koncertą atspindinti daina „Nekaltinu savo likimo“, kurią Radžis itin mėgsta.

Skambant jai ekranuose buvo rodomos specialiai šiam kūriniui parinktos vizualizacijos, kuriose užfiksuotos asmeniškos Radžio vaikystės, paauglystės akimirkos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje

„Ši Gintaro parašyta daina atspindi mano visapusišką gyvenimą, o ir visą koncertą. Nėra dėl ko kaltinti likimo – nenusivalkatavau, nenuėjau pas čigonus, nevartoju narkotikų... Neturiu dėl ko kaltinti ir vaikystės – užaugau be tėvų, bet turėjau puikius globėjus“, – 15min sakė jis.

Scenoje Radžis stebino ne tik atvirumu ir už širdies griebiančiomis dainomis, bet ir įspūdingais, dizainerio Ruslano Rybakovo siūtais, kostiumais, kuriuos pakeitė net kelis kartus. Ir nors dauguma jų – blizgūs, puošnūs, ryškūs, Radžis sako mokantis būti ir kitoks – solidus, ramus, kukliai elegantiškas. Dar vakaro pradžioje jis nusprendė susirinkusius nustebinti sau nebūdingu įvaizdžiu – toks buvo jo siurprizas publikai.

„Kaip aš be blizgučių? Jų reikia, reikia čigoniškumo!“ – juokėsi jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncertas Vilniuje

Pasak Radžio, gerbėjai – didžiausias jo turtas, o kai kurie jų nepraleidžia jo koncertų jau daugiau nei dešimt metų. Per šį laikotarpį užkulisiuose yra buvę visko – atsidėkodami už pasirodymą žmonės esą ne tik gėles ir pliušinius žaislus dovanodavo, bet ir raugintų agurkų stiklainį jam yra tekę gauti, ir auksinių papuošalų – dosnumo jo gerbėjams niekada netrūko.

„Tokių, kaip aš – nėra. Ir nors atrodo, kad daug tų dainuojančių, kad jaunimo daug, bet romo, dainuojančio lietuviškai, iki manęs tikrai nebuvo. Esu dėkingas žmonėms, kad jie manęs klauso. Čigoniukui prasimušti yra sunku, esu pirmas, kuris koncertuoja arenose“, – sakė Radžis.

Jau šeštadienį jo laukia pasirodymas ir Kaune. Radžis neslepia, kad nors pasirodymui ruošėsi ilgai ir atsakingai, nerimo, ar viskas išeis taip, kaip planavo – per akis. „Pamenu, kai tik atsidarė „Žalgirio“ arena, važiavau ten padainuoti į mažąją salę. Tada mane direktorė pavedžiojo po areną, aprodė ją ir pasakė, kad na va, gal ateityje ir jūs koncertuosite. Tuomet tik nusijuokiau ir per daug nesusimąsčiau, bet štai ir atėjo ta diena“, – džiaugėsi atlikėjas.

Kaune drauge su juo į sceną žengs ir dar viena žvaigždė – porą naujausių dainų atliks ir Inga Valinskienė.

O jau vėliau nusimato planų surengti pasirodymus ir kituose didžiuosiuose miestuose – Radžis užsiminė, kad pasirodymus ketina surengti tiek Klaipėdoje, tiek Panevėžyje.

„Man šie pasirodymai – didelė atsakomybė. Savame krašte apskritai jos daugiau. Lietuva – švogerių kraštas, todėl esu įsitikinęs, kad savoje šalyje koncertuoti daug sunkiau nei užsienio atlikėjui. Juk čia – namai“, – sakė jis.

Arenas užkariavęs balsingasis romas į savo pasirodymą priviliojo tūkstančius gerbėjų – pasiklausyti garsiausių šlagerių ir puikiai visiems pažįstamų dainų susirinko ir žinomi žmonės.

Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti ne vieną garsų svečią, Radžio koncerto nepraleido režisierius Vytenis Pauliukaitis, dainininkė ir ištikima gerbėja Birutė Dambrauskaitė, atlikėjas Ištvanas Kvikas.

Renginyje apsilankė ir Radžį sveikino ir jo viena geriausių bičiulių Raisa Šarkienė, apdovanojusi jam ne tik gėlių puokštę, bet ir pliušinį meškiną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncerto Vilniuje svečiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Radžio koncerto Vilniuje svečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius