-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

17-metė Billie Eilish – klausomiausia paauglė pasaulyje: fenomenu tapo vos per vieną naktį

Billie Eilish (17 m.) muzikos ekspertų neretai pavadinama muzikos ateitimi. Vos per ketverius metus ji tapo viena klausomiausių pasaulio atlikėjų. Dėl savo unikalaus balso ir vėjavaikiško elgesio jai prognozuojama dar ilga ir ryški ateitis muzikos pasaulyje.
Billie Eilish
Billie Eilish / 15min montažas / Vida press nuotr.

Amerikietė Billie Eilish yra kilusi iš menininkų šeimos: tėtis aktorius Patrickas O'Connelis, mama muzikantė Maggie Baird. Vyresnysis atlikėjos brolis Finneasas O’Connellis taip pat yra garsus muzikantas ir aktorius.

Billie Eilish visą gyvenimą buvo mokoma namuose. „Vaikystėje turėjau daug laiko koncentruotis į tuos dalykus, kurie mane domino“, – tėvų pasirinkimą komentavo Billie.

„Tai leido jai kūrybiškai gyventi. Vaikų norai mums buvo labai svarbūs, savo gyvenimus mes pritaikėme prie jų“, – teigė B.Eilish mama.

„Būdama 8-erių prisijungiau prie choro, nes jame dainavo mano brolis, o aš pamaniau, kad tai bus labai šaunu“, – apie savo gyvenimą pasakojo atlikėja.

„Scanpix“ nuotr./Billie Eilish stilius
„Scanpix“ nuotr./Billie Eilish stilius

Sulaukusi dešimties Billie užsinorėjo jodinėti žirgais, tačiau jos tėvai neišgalėjo jai to leisti. Norėdama išpildyti savo svajonę atlikėja dvi vasaras dirbo arklidėse.

Būdama 11-os ji pradėjo rašyti ir dainuoti savo kūrybos dainas. Jos didžiausias įkvėpimas buvo brolis F.O'Connellis, kuris ir dabar jai padeda bei yra jos prodiuseris. „Visas dainas parašėme ir įrašėme labai mažame mano miegamajame“, – apie ankstyvąją Billie kūrybą kalbėjo brolis.

„Su juo aš galiu būti nuoširdi ir jaustis patogiai. Galiu jam pasakyti bet ką, juk jis yra mano brolis“, – apie bendradarbiavimą su šeimos nariu „Nylon“ žurnalui pasakojo atlikėja.

View this post on Instagram

Ello poppet

A post shared by FINNEAS (@finneas) on

„Šokiai man yra būdas išreikšti save. Jie visada man buvo priemonė atsipalaiduoti, išvalyti galvą ir apie nieką negalvoti, tai padeda eiti toliau. Po to, kai susižalojau, buvau visiškai atitrūkusi nuo šokių. Man tai buvo labai sunkus etapas“, – apie savo aistrą kalbėjo dainininkė.

2015 metais Billie Eilish įrašė brolio parašytą dainą „Ocean Eyes“. 2016 metais daina buvo įkelta į „Soundcloud“ platformą ir greitai išpopuliarėjo. Tais pačiais metais ją pastebėjo „Darkroom“ ir „Interscope Records“, todėl jau lapkričio mėnesį daina buvo išleista kaip pirmasis atlikėjos singlas.

VIDEO: Billie Eilish - Ocean Eyes (Official Music Video)

Paviešindama pasauliui savo pirmąją dainą B.Eilish daug nesitikėjo. Pirminė dainos versija buvo įrašyta vos per dvi savaites.

„Mes įdėjome kūrinį į „SoundCloud“ su galimybe nemokamai atsisiųst dainą, kad mano šokių mokytoja galėtų ją panaudoti. Daugiau neturėjome jokių ketinimų. Per vieną naktį gausybė žmonių pradėjo klausyti ir dalintis šia daina“, – „Teen Vogue“ žurnalui sakė atlikėja.

„Hillydilly“, muzikos atradimų tinklalapis, rado šią dainą ir ją pasidalijo, nuo tada perklausų skaičius tik didėjo ir didėjo. Tai buvo nerealu. Vėliau Danny Ruckasinas, kuris dabar yra mano vadybininkas, susisiekė su mano broliu ir pasakė: „Žmogau, tai milžiniška sėkmė. Jums karjeros kelyje reikės pagalbos. Aš noriu jums padėti.“

2017 metais išleistas mini albumas „Don‘t smile at me“ sulaukė milžiniško populiarumo. Šiuo metu beveik visos šio albumo dainos vien „Spotify“ platformoje perklausytos daugiau kaip 100 mln. kartų.

Vos su devyniomis dainomis Billie Eilish pasiekė 1 milijardą klausytojų „Spotify“ platformoje ir tapo jauniausia atlikėja, kuri peržengė šią ribą.

Praėjusią savaitę jaunoji atlikėja išleido debiutinį albumą „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“. Pagal „Kworb“ analizes albumas sulaukė 46,93 mln. perklausų vos per pirmąją išleidimo dieną.

Populiariausios albumo dainos „Bad Guy“ buvo klausyta daugiau kaip 7 mln. kartų, o tai sudarė 15,1 proc. visų „Spotify“ perklausų tą dieną. Tos pačios dainos muzikinis klipas ir Lietuvoje sulaukė didelio populiarumo – ilgą laiką mūsų šalies „Youtube“ platformoje buvo žiūrimiausių vaizdo klipų penketuke.

VIDEO: Billie Eilish - bad guy

Kurdama naujojo albumo muzikinius klipus atlikėja ne kartą pasitelkė bauginančias vizualizacijas. „Aš mėgstu daryti dalykus, kurie mane gąsdina. Mėgstu jaustis taip, tarytum būčiau išversta iš koto. Paskutiniuose savo darbuose šlovinu baimes – adatas ir vorus“, – pasakoja neeilinė paauglė.

View this post on Instagram

u scared? link in bio

A post shared by BILLIE EILISH (@wherearetheavocados) on

Šiuo metu Billie Eilish „Spotify“ platformoje per mėnesį sulaukia 35 mln. perklausų, o „Instagram“ paskyroje ji turi daugiau kaip 16,3 mln. sekėjų. 2017 metų pabaigoje atlikėja jų turėjo vos 1,13 mln.

Jaunoji amerikietė išsiskiria ne tik savo muzika, bet ir stiliumi. Atlikėja dažnai mėgsta vaikščioti su apsmukusiais drabužiais. Aprangoje dominuoja neoninės spalvos. Neretai B.Eilish pasipuošia dėmesį prikaustančiomis grandinėmis.

Billie Eilish yra viena ryškiausių 2019 metų įžymybių. Jos dainų tekstai lengvai įsimenantys, o balsas švelnus. Ji pati, kaip ir temos, kurias apdainuoja, yra keistos, bauginančios ir visiškai kitokios nei bet kurios kitos pop atlikėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius