-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 metų trukusi kelionė atneša animaciją „Drąsusis Mozlis“ į didįjį kino ekraną

Po 20-imties metų rašymo, piešimo, įgarsinimo ir tobulinimo, režisieriaus Kirby Atkinsas aistros projektas, nuotykių animacija visai šeimai „Drąsusis Mozlis“ (orig. „Mosley“), pagaliau pasirodys kinuose prieš mylimiausias metų šventes, Šv.Kalėdas.
Animacinio filmo „Drąsusis Mozlis“ akimirka
Animacinio filmo „Drąsusis Mozlis“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Animacija „Drąsusis Mozlis“ pasakoja apie keistoje ir nepažįstamoje šalyje gyvenančią, dar keistesnių padarų – asiliadramblių (pusiau asilų, pusiau dramblių) šeimą, kuri pluša aršaus ūkininko vardu Simonas ūkyje. Vieną naktį šeimos tėtis, drąsusis Mozlis kartu su sūnumi Ru aptinka olą su senoviniais piešiniais, kurie primena stovinčius asiliadramblius. Šis netikėtas atradimas paskatina Mozlį ieškoti informacijos apie tai, kas nutiko jo protėviams.

VIDEO: MOSLEY - Clip: Rue and the bucket

Animacinė kino juosta „Drąsusis Mozlis“, Naujosios Zelandijos ir Kinijos bendras projektas, yra anomalija animacinių filmų pasaulyje. Čia nėra nei erzinančių dainų, nei nereikalingo plepalų ar įkyrių personažų. Tai tylus, nuoširdus ir dramatiškas filmas (žinoma, su komedijos elementais), kuris nagrinėja nesenstančios tolerancijos, šeimos ir tikrojo savęs atradimo temas.

Visai neseniai, filmo režisierius Kirby Atkinsas pasidalino vaizdo klipu, kuriame galima išvysti netrukus kinuose pasirodysiančio animacinio filmo užkulisius.

VIDEO: MOSLEY - Behind the scenes

Nesenstanti filmo istorija, orientuota į tėvo ir sūnaus porą, atsiskleidžia, kai priespaudoje gyvenantys gyvūnai, norėdami nusimesti jiems užmestą jungą, ryžtasi pavojingai kelionei ieškant pasakiškojo protėvių miesto.

Kompiuterinėmis technologijomis sukurta pasaka yra labai asmeniška istorija, kuri režisieriaus K.Atkinsas kartu su tarptautine menininkų komanda buvo vystoma pastaruosius du dešimtmečius.

Organizatorių nuotr./Animacinio filmo „Drąsusis Mozlis“ akimirka
Organizatorių nuotr./Animacinio filmo „Drąsusis Mozlis“ akimirka

„Aš turėjau keletą istorijų, kurios man patiko, bet visą gyvenimą esu toks – darau gerai arba visai nedarau. „Drąsusis Mozlis“ buvo vienas iš tokių projektų. Aš pradėjau rašyti „Drąsusis Mozlis“ po to, kai 1997-ais metais gimė mano dukra.

Tada aš pradėjau tobulinti siužetą ir dėlioti sceną po scenos ir taip visą filmą. Aš tiesiog tęsiau darbą, nes buvau taip įsitraukęs į tai, ką kuriu.“ – sako rašytojas ir režisierius Kirby Atkinsas, paklaustas apie Mozlio istorijos kilmę.

„Dirbdamas su animacijos studijomis, iš viso užtrukau trejus metus Naujojoje Zelandijoje ir dar penkerius Kinijoje. Komanda buvo tiesiog fantastiška, nes tai buvo filmas, kuriuo jie tikėjo ir norėjo, kad pasirodytų kinuose visame pasaulyje.“ – teigia režisierius.

„Galų gale tai yra itin svarbi istorija. Animacija buvo tik priemonė jai atskleisti.“ – mano K.Atkinsas.

Lietuviškai dubliuota nuotykių animacija visai šeimai „Drąsusis Mozlis“ kinuose nuo gruodžio 13 d.

Animacinio filmo anonsas:

VIDEO: DRĄSUSIS MOZLIS | Kinuose nuo gruodžio 6 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2019

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius