-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5-eri metai po Davido Bowie mirties: atskleista, kokios buvo paskutinės jo gyvenimo dienos

Jei likimas būtų susiklostęs kitaip, šių metų sausio 8-ąją muzikos legendai Davidui Bowie būtų sukakę 74-eri. Tačiau sekmadienį paminėtos jau penktosios jo mirties metinės. Atlikėjo mirtis 2016-ųjų sausio 10-ąją sukėlė šoką, nes žvaigždė kepenų vėžio diagnozę laikė paslaptyje, kuria pasidalijo tik su artimiausiais draugais.
Davidas Bowie su žmona Iman
Davidas Bowie su žmona Iman / Vida Press, „Scanpix“, Vida Press nuotr.

Likus kelioms dienoms iki mirties nuo kepenų vėžio Davidas Bowie dar kūrė didelius planus, rašo mirror.co.uk. Ir nors šiandien atlikėjo nebėra tarp mūsų, jo žmona sako, kad jis vis dar tebėra matomas.

Onkologinė liga D.Bowie buvo diagnozuota 2014-aisiais. Kai atlikėjas įrašinėjo savo paskutinį albumą „Blackstar“, dėl chemoterapijos jis buvo netekęs plaukų bei antakių, tad visų, su kuriais tuomet dirbo, paprašė saugoti paslaptį apie ligą.

Tamsiausiomis akimirkomis jis kreipdavosi į vieną artimiausių savo bendradarbių Tony Visconti.

„Kartais jis man paskambindavo iškart po gydymo kurso, – 2016-aisiais „Rolling Stone“ yra pasakojęs Tony. – Jis negalėdavo kalbėti labai garsiai. Buvo labai sutrikęs, o aš jam sakydavau: „Nesijaudink dėl to. Tu gyvensi.“

Ir 2015-ųjų viduryje Davidas iš tiesų buvo remisijoje, liga kiek atslūgo.

„Jis buvo optimistiškas dėl to, kad chemoterapija veikė. Aš buvau sujaudintas.

Bet jis šiek tiek nuogąstavo. Pasakė: „Nešvęsk per greitai. Dabar aš remisijoje, pamatysime, kaip bus vėliau.“ Ir toliau tęsė chemoterapiją. Taigi, maniau, kad jam pavyks įveikti ligą“, – kalbėjo D.Bowie bendražygis.

Deja, tų pačių metų lapkritį vėžys grįžo su trenksmu, jis išplito po visą Davido kūną ir buvo nebepagydomas. Nepaisant savo būklės, likus vos mėnesiui iki lemtingos dienos žvaigždė drąsiai pasirodė savo Brodvėjaus šou „Lazarus“ atidarymo vakare. Tačiau sukniubo užkulisiuose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Bowie
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Bowie

Vis dėlto, pasiryžęs kurti toliau, D.Bowie net gulėdamas ligos patale įrašė penkių dainų demonstracines versijas. O likus vos savaitei iki mirties T.Visconti atskleidė norintis įrašyti dar vieną albumą.

„Aš buvau sujaudintas ir galvojau, kaip ir jis pats tikriausiai galvojo, kad turės dar bent kelis mėnesius. Taigi, pabaiga turėjo būti labai greita. Aš to tiksliai nežinau, bet manau, kad po to skambučio jo sveikata labai greitai suprastėjo“, – prisiminė Tony.

Davido mylimai žmonai, supermodeliui Iman netekties skausmas buvo nepakeliamas. Juk nuo pirmojo susitikimo 1990-aisiais ir vedybų 1992-aisiais pora buvo tiesiog neatskiriama.

„Davidas kasdien yra mūsų visų širdyse ir galvose. Žinote, tai buvo mano tikroji meilė. Dukra kartą manęs paklausė, ar aš kada nors dar kartą tekėsiu, ir aš atsakiau, kad niekada“, – visai neseniai leidiniui „Harper's Bazaar“ sakė atlikėjo našlė.

Vida Press nuotr./Davidas Bowie ir Iman Londone, 1991 m.
Vida Press nuotr./Davidas Bowie ir Iman Londone, 1991 m.

„Nors jo nebėra, jis tebėra matomas. Jo gerbėjai vis dar yra šalia, jo muzika vis dar yra aktuali“, – įsitikinusi Iman.

D.Bowie našlei Iman, kuri šiuo metu gyvena užmiestyje į šiaurę nuo savo ir Davido buvusių namų Niujorke, sunkiausias metas yra vyro mirties metinės. Kaip rašo mirror.co.uk, praėjusiais metais ji ėjo ieškoti paguodos į mišką San Franciske ir vaikščiodama susidūrė su ženklu, kuris, kaip mano, buvo jos vyro.

„Jo mirties metinių dieną aš išėjau į žygį, o tiesiai priešais mane skrido mėlynasis strazdas“, – pasakojo moteris.

Nuostabu tai, kad būtent šis paukštis minimas D.Bowie dainos „Lazarus“ žodžiuose: „Žinai, aš būsiu laisvas / Kaip tas mėlynasis strazdas.“ Tąkart Iman iš gido išgirdo, kad mėlynieji strazdai tose apylinkėse yra labai reti paukščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius