-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 filmai apie moteris, kuriuos privalote pamatyti: vienas jų – lietuviškas

Moterys veržiasi į kiną – kaip režisierės, pagrindinių vaidmenų aktorės ir scenaristės. Pagaliau. Seniai reikėjo. Galbūt prieš kelis metus galėjo stebinti moterų kino banga, bet dabar tai jau tampa norma. Pavyzdžiui, „Vaiduoklių medžiotojų“ perdirbinys su keturiomis moterimis vietoje keturių vyrų, „Nuostabioji moteris“, režisuota Patty Jenkins, ar superagento Džeisono Borno atitikmuo – „Atominė blondinė“ su Charlize Theron.
Filmai apie moteris, kuriuos privalote pamatyti
Filmai apie moteris, kuriuos privalote pamatyti / Kadrai iš filmų
Temos: 1 Kinas

Pristatome 7 filmus apie moteris, kuriuos tiesiog privalote pamatyti. Pažadame – tai tikrai nebus romantinės komedijos, skirtos tik merginoms. Tiesą sakant, žiūrint kai kuriuos iš tų filmų, akių nuo ekrano negalės atplėšti ir jūsų vaikinai (o gal net ašarą nubrauks).

„Frida“ (2002)

Stulbinamai kaip meksikietiška skraistė spalvingas, bet tuo pačiu ir skausmingas filmas apie meksikiečių tapytoją siurealistę Fridą Kahlo (ją vaidina aktorė Salma Hayek). „Frida“ – tai žiauri avarija, gyvenimas nuolatiniame fiziniame skausme po jos, disfunkciniai santykiai su menininku vyru ir įspūdingi paveikslai. Fridos gyvenimas filme primena, kad gyvenimas ne visada yra teisingas ir malonus, tačiau stipri siela geba ištverti ir nugalėti sielvartą, skausmą ir negandas.

Rekomenduojame biografinių filmų mėgėjams ir mėgėjoms. Tik perspėjame – filmas nebus lengvas (bet labai geras).

Vida Press nuotr./Salma Hayek filme „Frida“
Vida Press nuotr./Salma Hayek filme „Frida“

„Bridžitos Džouns dienoraštis“ (2001)

Turbūt nelabai kas patikėtų, kad nesate matę šio kultinio filmo. Šis filmas – tai odė visoms žemos savivertės moterims, buities užguitoms princesėms ar tiesiog svajotojoms, norinčioms atrasti savo potencialą.

Bridžita (aktorė Renée Zellweger) – nerangi 32 metų moteris, niekaip nesugebanti susitvarkyti savo karjeros, kūno ir gyvenimo. Netikėtas susidūrimas su nejaukiu teisininku Marku, susitikimo nulemtas pažadas keisti savo gyvenimą ir šiuos planus sujaukiantis permiegojimas su savo bosu įsuka Bridžitą į labai komišką karuselę. Rekomenduojame kaip vaistą sudaužytai širdžiai gydyti.

Vida Press nuotr./Renee Zellweger filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“ (2001 m.)
Vida Press nuotr./Renee Zellweger filme „Bridžitos Džouns dienoraštis“ (2001 m.)

„Ir velnias dėvi Prada“ (2006)

Prieš pasirodant filmui visi žinojo, kad pagrindinė antagonistė Miranda Pristli (aktorė Meryl Streep) yra ne kas kitas, o „Vogue“ žurnalo redaktorės Annos Wintour prototipas. Galbūt todėl daugybė mados garsenybių, nenorėdamos susipykti su redaktore, atsisakė vaidinti. O susipykti su ja geriau nereikia.

Jei manote, kad jūsų bosas blogas, tai galvokite dar kartą. Pagrindinės veikėjos bosė reikalauja dukroms parūpinti dar neišleistą knygą apie Harį Poterį, patiekti konkretaus tirštumo latė kavą ar gauti riboto leidimo „Chanel“ šortukus. Kasdien užduotys sunkėja iki išprotėjimo. Privalote pamatyti idealų Anne Hathaway ir Meryl Streep duetą šioje komiškoje dramoje.

Rekomenduojame visoms, svarstančioms keisti darbą.

Kadras iš filmo/Anne Hathaway ir Meryl Streep filme „Ir velnias dėvi Prada“
Kadras iš filmo/Anne Hathaway ir Meryl Streep filme „Ir velnias dėvi Prada“

„Amelija iš Monmartro“ (2001)

Dar vienas visiškai kultinis filmas. Sunku nuspręsti, kas įspūdingiau – ar nuotaikingas ir jausmingas garso takelis, ar žavi ir labai jauki istorija. Amelija (aktorė Audrey Tautou) yra drovi padavėja, kenčianti nuo izoliacijos, tačiau pasiryžtanti pakeisti ją supančių žmonių gyvenimus. Mieli jos bandymai užgožia jos pačios laimę, kuri vis tiek ilgainiui ateis. Patikėkite. O kai ateis, bus taip romantiška, kad į arbatą nereikės dėtis cukraus.

Rekomenduojame intravertėms ir intravertams, svajotojams ir prancūziško kinematografo gerbėjams.

„Scanpix“ nuotr./Audrey Tautou filme „Amelija iš Monmartro“
„Scanpix“ nuotr./Audrey Tautou filme „Amelija iš Monmartro“

„Graži moteris“ (1990) ir „Pabėgusi nuotaka“ (1999)

Taip, taip – čia yra dviejų filmų pavadinimai. Tai du atskiri kino filmai. Vienintelis dalykas, kuris juos sieja – tie patys pagrindinių vaidmenų aktoriai – Julia Roberts ir Richardas Gere'as. Bet ar tikrai? Sakoma, kad vėlesnis filmas buvo kurtas tik todėl, kad nuo „Gražios moters“ pasirodymo nebuvo sukurtos gražesnės meilės istorijos. Pasakysime tiek – abu filmai patenka į geriausių romantinių komedijų olimpą. Tik pirmasis yra labiau pelenės istorija, o antrasis – užsispyrėlės sutramdymas. Abiejuose pagrindinį vaidmenį atlieka labai švelni meilė.

Rekomenduojame pasakų mylėtojams, tikintiems tikra meile ir įsimylėjimu iš pirmo žvilgsnio.

Vida Press nuotr./Richardas Gere'as ir Julia Roberts filme „Graži moteris“ (1990 m.)
Vida Press nuotr./Richardas Gere'as ir Julia Roberts filme „Graži moteris“ (1990 m.)

„Tarp mūsų mergaičių“ (2018)

Tai vienintelis filmas iš sąrašo, kuris dar nėra išleistas, todėl apie jį kalbėti labai sunku. Filmo anonsas žada daug veiksmo ir labai daug juokingų pokštų, kurių prigaminti gali tik seniai nesimačiusios draugės. Įsivaizduokit geriausią savo jaunystės siautėjimą su draugutėmis, tada padauginkit viską iš bent 10 ir pridėkit juokingąją Inetą Stasiulytę su talentingąja Rimante Valiukaite. Kas gausis? Tas, ką moterys veikia, kai vyrų nėra šalia. Gali būti, kad kai kuriems žiūrovams vyrukams bus daug siurprizų.

Iš anonso filmas primena „Rough Night“ arba „A Bad Moms Christmas“, todėl rekomenduojame visoms šių filmų gerbėjoms ir gerbėjams.

„Valgyk, melskis, mylėk“ (2010)

Jau trečias filmas šiame sąraše, kuriame yra Julia Roberts. Bet ji tiesiog yra tokia gera. Galbūt net geriausia romantinių komedijų aktorė. Tai labai gražus filmas apie moterį, kuri padaro tai, apie ką daugelis tik svajoja, bet niekada neišdrįsta. Elizabeth Gilbert iš pirmo žvilgsnio turi tobulą gyvenimą – vyrą, namą ir sėkmingą karjerą – tačiau jaučiasi nelaiminga. Ji išsiskiria ir viskuo surizikavusi pradeda kelionę po tris šalis, pasidedančias iš raidės „I“ – Italiją, Indiją ir Indoneziją. O ten, kaip suprantate iš filmo pavadinimo, daro tris dalykus – valgo, meldžiasi ir myli.

Ypatingai rekomenduojame visoms, norinčioms tikrų pokyčių gyvenime, bet nesiryžtančioms žengti pirmojo žingsnio.

„Scanpix“ nuotr./Julia Roberts filme „Valgyk, melskis, mylėk“
„Scanpix“ nuotr./Julia Roberts filme „Valgyk, melskis, mylėk“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius