-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

79-erių Holivudo legenda Jane Fonda pirmą kartą viešai prabilo apie patirtą seksualinę prievartą

Holivudo legenda Jane Fonda (79 m.) naujame interviu žurnalui „The EDIT“ pirmą kartą viešai prakalbo apie asmeninę ir ganėtinai gausią seksualinės prievartos patirtį: su tuo ji susidūrė dar vaikystėje, vėliau ji buvo išprievartauta, o seksualinį priekabiavimą moteris yra patyrusi ir darbe.
Jane Fonda
Jane Fonda / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Apie savo skaudžius išgyvenimus aktorė papasakojo savo jaunajai kolegei Brie Larson (27 m.), kuri ėmė iš jos interviu artėjančios Tarptautinės Moters dienos proga ir kalbėjo apie nūdienos moterų problemas. Brie Larson yra aktyvi seksualinio smurto aukų gynėja, beje, 2016 metais ji gavo „Oskarą“ už seksualinės prievartos aukos vaidmenį sukrečiančioje dramoje „Kambarys“ („The Room“).

„Kad apibūdinčiau mastą, kuriuo patriarchatas daro žalą moteriškajai giminei, pasakysiu: aš esu buvusi išprievartauta, patyriau seksualinę prievartą būdama vaikas ir esu buvusi atleista iš darbo, nes nesutikau permiegoti su savo viršininku. Ir aš visą laiką maniau, kad tai mano pačios kaltė – kad aš nepasakiau ar nepadariau to, ką reikėjo“, – širdį atvėrė dviem „Oskarais“ apdovanota Holivudo legenda.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Brie Larson
AFP/„Scanpix“ nuotr./Interviu iš Jane Fondos ėmusi Brie Larson

Maža to, Jane Fonda jau anksčiau yra prasitarusi, kad jos motina buvo išprievartauta kai dar buvo 8 metų vaikas. Pedofilijos auka tapusi Frances Ford Seymour nusižudė, kai jos dukrai Jane buvo 12 metų.

„Pažįstu jaunų merginų, kurios buvo išprievartautos, bet net nesuvokia, kad tai buvo išprievartavimas, – toliau kalbėjo aktorė. – Jos galvoja, kad taip greičiausiai nutiko, nes „aš netinkamai pasakiau „ne“. Vienas iš gerų dalykų, kuriuos daro dabartinis moterų sujudimas, yra raginimas mus susivokti, kad išprievartavimas ar prievarta nėra mūsų kaltė. Mes buvome išniekintos ir tai yra neteisinga.“

„Užaugau šeštajame dešimtmetyje ir man prireikė daug laiko, kol pritaikiau feminizmą savo gyvenime. Vyrai, pasitaikę mano gyvenimo kelyje, buvo nuostabūs, bet jie buvo patriarchalinės sistemos aukos. Aš jausdavausi sumenkinta. Galiausiai nusprendžiau, kad nežadu atsisakyti savo tikrosios aš vardan to, kad pamaloninčiau vyrą, su kuriuo buvau“, – kalbėjo aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius