-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

81-erių mirė hito „Ain't No Sunshine“ atlikėjas Billas Withersas

Kaip pranešė Billo Witherso šeima, pasaulyje pripažintas aštuntojo dešimtmečio atlikėjas, išgarsėjęs hitais „Ain't No Sunshine“ ir „Lean On Me“, mirė nuo širdies komplikacijų sulaukęs 81 metų, rašo BBC.
Billas Withersas
Billas Withersas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Muzika Mirtis

Dainininkas mirė pirmadienį Los Andžele, atlikėjo šeima pasakojo „Associated Press“. Jie pareiškime atlikėją apibūdino kaip „vienišą žmogų su širdimi, varoma tikslo jungtis su pasauliu“.

„Jis sąžiningai kalbėjo su žmonėmis ir juos jungė“, – rašoma pranešime. Žinomas dėl sklandaus baritono ir ištaigingų soulo aranžuočių, jis parašė keletą aštuntojo dešimtmečio geriausiai įsimenamų dainų, tarp jų ir „Just The Two Of Us“, „Lovely Day“ ir „Use Me“.

„Scanpix“ nuotr./Billas Withersas
„Scanpix“ nuotr./Billas Withersas

Nors B.Withersas nebeįrašinėjo dainų nuo 1985-ųjų, jo kūriniai vėliau darė didelę įtaką kitiems žanrams – R&B ir hiphopui. Pavyzdžiui, dainos „Grandma's Hands“ motyvai skambėjo „Blackstreet“ dainoje „No Diggity“, o Eminemas iš naujo interpretavo „Just The Two Of Us“ savo hitu „97' Bonnie & Clyde“.

„Mus sukrėtė mylimo, atsidavusio vyro ir tėvo netektis“, – rašoma jo šeimos pranešime. „Kadangi jis buvo labai artimas su šeima ir draugais, jo muzika amžinai priklauso pasauliui. Šiuo sunkiu metu mes meldžiamės, kad jo muzika teiktų jaukumo ir kitus pradžiugintų“, – ten pat priduriama.

Viena žinomiausių žvaigždės dainų „Lean On Me“ buvo paremta jo patirtimi, augant anglių kasybos mieste Vakarų Virdžinijoje. Per sunkmetį kaimynai vieni kietiems teikdavo pagalbą.

VIDEO: Lean on Me

Daina pastaruoju metu buvo siejama koronaviruso pandemija. Daugelis žmonių ja dalijosi, kad palaikytų sveikatos priežiūros darbuotojus ir teikiamas būtinas paslaugas.

1938 m. gimęs B.Withersas buvo jauniausias iš šešių vaikų. Atlikėjo tėvas mirė dar Billo vaikystėje, tad jį užaugino mama ir močiutė. Į muzikos pasaulį dainininkas įsisuko vėlai – būdamas 29-erių, po devynerių metų darbo jūrų laivyne.

Gamindamas „Boeing“ orlaivių tualetų sėdynes, tarp darbo pamainų jis mokėsi groti gitara, o savo gautą atlyginimą panaudojo įrašų studijos sesijoms Los Andžele.

„Supratau, kad nereikia būti virtuozu, jei nori sau akomponuoti“, – 2015-aisiais jis pasakojo žurnalui „Rolling Stone“. 1970-aisiais jis drauge su Bookeriu T.Jonesu įrašė savo pirmąjį albumą „Just As I Am“. Į jį įėjo liūdna baladė „Ain't No Sunshine“, kuri jam jau kitais metais pelnė pirmąjį „Grammy“ apdovanojimą.

Muzikos karjerą B.Withersas baigė pačiame jos pike, kai parašė dainą „Just The Two of Us“. Po to kartkartėmis jis drauge su Groveriu Washingtonu jaunesniuoju dar važinėjo į muzikinius turus.

Nepaisant jo įtakos muzikantų kartoms, atlikėjas nesekė naujos muzikos tendencijų po to, kai jo karjera baigėsi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius