-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorės Natalie Portman ir Zoe Saldana kviečia ištiesti ranką vargstančioms moterims

Holivudo aktorės Natalie Portman ir Zoe Saldana nutarė pasinaudoti savo populiarumu ir taip atkreipti dėmesį į menkai žinomą labdaros kampaniją.
Natalie Portman
Natalie Portman / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė RadarOnline.com, „Oskarą“ už vaidmenį filme „Juodoji gulbė“ laimėjusi N.Portman ir filme „Įsikūnijimas“ pagrindinį vaidmenį atlikusi Z.Saldana pasirodė vaizdo klipuose, kuriuose pasisako už paramą tarptautinei interneto paramos bendruomenei FINCA. Konkrečiai aktorės remia projektą „Lend A Hand“. Jis skatina burti virtualią bendruomenę ir į ją kviesti visus, norinčius skirti lėšų tam, kad būtų sugriautas užburtas skurdo ratas. Iš labdarai internetu skirtų pinigų skurstančioms moterims duodamos paskolos, leisiančios joms pradėti savo verslą. Kai tik projekto dalyvė yra pajėgi, ji lėšas grąžina iš uždirbtų pinigų, o pinigai skolinami kitai moteriai.

„Man didelė garbė pasitarnauti FINCA ir padėti skurstančioms moterims, kad jos galėtų save išlaikyti. Nėra geresnės dovanos, nei vargingai gyvenančiai moteriai suteikta galimybė pasirūpinti savimi ir savo šeima. Aukodami FINCA, žmonės leidžia motinai nesirūpinti dėl to, kad jos vaikai yra pamaitinti, saugūs ir turi progą atrasti geresnį gyvenimą“, – sakė Vilties ambasadorė ir būsima motina N.Portman. Jai antrino ir Z.Saldana.

Reuters/Scanpix nuotr./Zoe Saldana
Zoe Saldana

„Pasaulyje yra tiek daug moterų, kurioms mažiau pasisekė ir jos verčiasi per galvą, stengdamosi išlaikyti savo šeimas“, – sakė aktorė. Ji pati būdama mergaitė septynerius metus gyveno neturtingoje Dominikos Respublikoje.

Manoma, kad ten skursta net trečdalis šalies gyventojų. Z.Saldana teigė buvusi įkvėpta N.Portman ir ėmėsi „Lend A Hand“ kampanijos norėdama pagelbėti Haitį 2010-aisiais sukrėtusio stipraus žemės drebėjimo aukoms.

VIDEO: Lend a Hand with Natalie Portman
VIDEO: Lend a Hand with Zoe Saldana

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius