-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie Brittany Murphy mirtį vis dar sklando paslaptingi gandai: kokios konspiracijos teorijos iš jų gimė?

2009 metų gruodžio 20 d. užsienio spaudos antraštės buvo sunkiai suvokiamos. Kaip galėjo mirti vos 32-ejų aktorė Brittany Murphy, mylima už savo vaidmenis filmuose „Jokio supratimo“, „8 mylia“ ir kituose? Tačiau tai buvo tiesa – laikraščiuose ir naujienų portaluose buvo rašoma apie ryte savo namuose sukniubusią aktorę, kaip vėliau paaiškėjo, mirusią dėl natūralių priežasčių. Tačiau tokio atsakymo jos gerbėjams neužteko – jie netikėjo, kad žvaigždės gyvybė užgeso „taip paprastai“, rašo Biography.com. Todėl natūralu, kad pradėjo sklisti įvairios konspiracijos teorijos.
Aktorė Brittany Murphy
Aktorė Brittany Murphy / Vida Press nuotr.

„Pasaulį apšvietęs ryškus spindulys amžiams užgeso, bet visada išliks širdyse tų, kuriuos Brittany palietė, – pranešime teigė aktorės artimieji. – Brittany buvo be galo mylinti ir aistringa asmenybė bei menininkė iki pat šerdies.“

Net žinant faktus, Brittany Murphy mirtis kėlė įtarimų. 2010 metų vasario 4 d. paviešintame atnaujintame koronerio pranešime cituojama, kad prie aktorės mirties, kurią sukėlė „artimoje aplinkoje išplitęs plaučių uždegimas“, prisidėjo mažakraujystė ir jos vartoti receptiniai vaistai,

Tačiau, kaip pasirodo, tuo patikėti buvo sunku – paslapčių vis daugėjo.

Pirmieji susirgimai Brittany Murphy šeimoje

2009 metų lapkritį Brittany Murphy Puerto Rike turėjo pradėti juostos „The Caller“ filmavimo darbus. Su ja į šią šalį atvyko ir sutuoktinis Simonas Monjackas bei motina Sharon Murphy, „Hollywood Reporter“ pasakojo šeimos draugas Alexas Benas Blockas.

Tačiau darbų pradžia nebuvo sklandi, o Puerto Rike praleistas laikas atostogų nepriminė. Brittany Murphy buvo atleista pačią pirmą dieną. Kalbama, kad prie to prisidėjo aktorės nuo alkoholio apsvaigusio vyro elgesys filmavimo aikštelėje. Tačiau krautis lagaminų ir vykti namo Murphy šeima po to neskubėjo. Aktorės motina ir sutuoktinis užsikrėtė stafilokoku. Skrendant namo į Los Andželą Brittany Murphy vyrui turėjo atlikti dirbtinį kvėpavimą, nes jis patyrė „nedidelį širdies smūgį“.

Vida Press nuotr./Brittany Murphy filme „Love and other Disasters“
Vida Press nuotr./Brittany Murphy filme „Love and other Disasters“

Galiausiai minėta bakterija užsikrėtė ir pati aktorė – jai ji pasireiškė stipriau nei artimiesiems. Gruodžio viduryje Brittany Murphy jau sirgo laringitu ir antrą kartą per mėnesį jai atsirado mėnesinės, kas sukėlė mažakraujystę. Net šešias savaites moteris galvojo pasveiksianti be profesionalų pagalbos ir niekur nesikreipė, tačiau nebegalėjusi daugiau kentėti penktadienį ji susitarė dėl vizito pas gydytojus pirmadienį. Deja, jo Brittany Murphy nebesulaukė – aktorė mirė sekmadienį.

Brittany Murphy rūpinosi savo šeima

Nors pati turėjo sveikatos problemų, Brittany Murphy rūpinosi ir savo motina, po išgijimo nuo krūties vėžio turėjusia neuropatiją, bei vyru, kurį kamavo priepuoliai ir miego apnėja.

Įkalinta savo 3,9 mln. dolerių vertės namuose, kuriuos 2003-aisiais įsigijo iš pačios Britney Spears, jų aktorė nekentė, o vienintelė vieta, kurioje galėjo bent šiek tiek atsikvėpti ir atsipalaiduoti, buvo vonios kambarys. Tačiau net ir būnant jame ją užvaldydavo ne pačios ramiausios mintys.

„Ji valandų valandas praleisdavo išbandydama kosmetikos priemones ir kvepalus, kuriais buvo apdėliotos visos spintelės, kritikuodavo savo kūną“, – rašė Alexas Benas Blockas.

Į priekį ją vedė tik viena mintis – naujas gyvenimas Niujorke. Brittany Murphy manė, kad sugrįžus į rytinę pakrantę (aktorė užaugo Naujajame Džersyje), jos vyras vėl galės rašyti scenarijus, dirbti režisieriumi, o ji vaidinti nepriklausomuose filmuose.

Tačiau tas gruodžio šeštadienio vakaras juo nuo pat pradžių pranašavo nelaimes. „Vis dingdavo elektra, neveikė atsarginis generatorius, – rašė Alexas Benas Blockas, pabrėždamas, kad apie 3 val. nakties elektros tiekimas buvo nutrūkęs net 45 minutėms. – Sutemus jie naudojosi prožektoriais, bijojo degti žvakes šalia ūžiančio Simono deguonies aparato, skirto jo miego apnėjai, astmai ir dažnoms kvėpavimo takų infekcijoms lengvinti.“

O tada dar sustreikavo jos sveikata. „Paskutinę naktį Brittany duso, dėl deguonies trūkumo pamėlo jos lūpos, o plaučiuose atsirado skysčių. Ji išgėrė antibiotikų, tablečių nuo migrenos, kosulio ir pasipurškė nereceptiniu purškalu nosiai“, – toliau pasakojo Alexas Benas Blockas.

Tačiau tai tikrai nebuvo vieninteliai moters tą dieną gerti vaistai. Brittany Murphy taip pat išgėrė antidepresantų, priešuždegiminių, mėnesinių skausmus malšinančių, betablokatorių, kurių jai davė vyras, ir priepuoliams malšinti skirtų vaistų.

Netrukus po to moteris sukniubo vonios kambaryje ir į pagalbą atskubėjusiai mamai sakė: „Mirštu. Aš mirsiu, mama. Mamyte, myliu tave.“

Sharon Murphy nieko nelaukdama iškvietė greitąją medicinos pagalbą, tačiau jau buvo per vėlu.

Aktorės vyras norėjo apie žmonos mirtį dėl „sudaužytos širdies“ parašyti knygą

Kelias savaites po Brittany Murphy mirties Alexas Benas Blockas praleido su aktorės gedinčiais jo sutuoktiniu ir motina, kurie davė ne vieną interviu bei tuo pat metu įkalbinėjo jį parašyti knygą apie tragišką Brittany Murphy mirtį.

„Simonas knygos norėjo, nes buvo įsitikinęs (prieš pranešant skrodimo rezultatus), kad ji mirė nuo širdgėlos, sukeltos elgesio su ja Holivude“, – rašė jis, omenyje turėdamas atšauktą pasiūlymą prisidėti prie animacinio filmo „Linksmosios pėdutės“ tęsinio bei melagingas istorijas apie narkotikų vartojimą.

„Tik vėliau supratau, kad didžioji dalis to, ką man pasakojo Simonas – apie jo šeimą, išsilavinimą, santuoką ir karjerą – buvo perdėta arba paprasčiausiai sukurta“, – sakė Alexas Benas Blockas.

Po penkių mėnesių dėl panašių priežasčių mirė Brittany Murphy vyras

Pasauliui vis ieškant aktorės mirties paaiškinimo, nutiko dar vienas šokiruojantis dalykas – gegužės 23 d., būdamas 39-erių, tame pačiame miegamajame, taip pat nuo plaučių uždegimo ir mažakraujystės mirė Simonas Monjackas, rašo „The Hollywood Reporter“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./B.Murphy su vyru S.Monjacku
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./B.Murphy su vyru S.Monjacku

Keistas mirties priežasčių ir vietos sutapimas kėlė dar daugiau įtarimų, bet juos greitai nutildė Sharon Murphy. „Labai palengvėjo, kad paviešintos preliminarios Simono skrodimo išvados, todėl žiniasklaida gali liautis spekuliavusi, – sakė moteris. – Kaip ir buvau įsitikinusi, visai kaip mano dukros Brittany atveju, nėra jokio narkotikų perdozavimo.“

Tai nebuvo pirmas kartas, kai Brittany Murphy motina kreipėsi į žiniasklaidą, norėdama paneigti kažkieno paviešintą neva neteisingą informaciją. Kai 2011-aisiais buvo išspausdintas Alexo Beno Blocko tekstas su šiame paminėtomis jo citatomis, „Entertainment Tonight“ moteris sakė, kad jame pateikta informacija – „100 procentų netiesa“.

Aktorės tėvai kovojo su dukters mirties priežasties konspiracijos teorijomis

Įvairūs klausimai aktorės gerbėjus kankino ir kelis metus po jos mirties, o 2013 metų lapkritį Brittany Murphy tėtis Angelo Bertolotti „Good Morning America“ laidoje pareiškė: „Turiu nuojautą, kad čia būta žmogžudystės…. Taip, tai nuodai.“ Jo prašymu neva buvo atlikti papildomi toksikologijos tyrimai ir dukters plaukai parodė 10 sunkiųjų metalų jos organizme.

Brittany Murphy tėvas jos gyvenime nedalyvavo – artimesnis ryšys siejo ją ir motiną. Todėl šia jos mirties versija tikėjo retas, be to, ją paneigti vėl puolė aktorės motina.

„Jo teiginiai grindžiami neaiškiais įrodymais ir yra labiau įžeidimas nei įžvalga į tai, kas iš tikrųjų įvyko“, – laiške rašė Sharon Murphy.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prieš 36-erius metus gimė Brittany Murphy
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prieš 36-erius metus gimė Brittany Murphy

„Ji buvo mano kūdikis, visą Brittany gyvenimą mes buvome drauge. Dabar turiu vėl už ją pastovėti. Tiems, kurie ją iš tikrųjų pažinojo ir mylėjo, atėjo laikas tuos, kurie ja naudojasi, iškelti į viešumą: jūsų melai nebus toleruojami tol, kol aš gyvensiu ir toliau juos atskleidinėsiu“, – tęsė moteris.

Brittany Murphy tėvas mirė pernai, būdamas 92 metų amžiaus. Gegužę pristatyta dokumentika bandė pasikapstyti giliau ir atskleisti tikrąją tiesą apie aktorės mirtį, tačiau į labiausiai neraminusius klausimus atsakymų rasti taip ir nepavyko.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kitų nesuprastas Marlonas Brando: kokią įtaką sudėtinga vaikystė turėjo jo santykiams ir karjerai?

Jaunos aktorės Saundros Edwards karjerą ir svajones sugriovė sutuoktinio nužudymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius