Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsauga ar skola britams? Sasekso hercogai galėjo apmokėti tik vieną, todėl pagalbos paprašė šeimos

Persikėlę gyventi už Atlanto, Sasekso hercogai Anglijoje paliko dar dažais kvepiantį „Frogmore“ kotedžą, kuriame jie apsigyveno prieš gimstant sūnui Archie. Už remonto darbus iš britų mokesčių mokėtojų kišenių sumokėtą nekuklią sumą – 2,4 mln. svarų sterlingų (maždaug 2,7 mln. eurų), princas Harry ir Meghan Markle turės grąžinti. Tačiau skolas atiduoti nėra taip lengva, ypač kai nėra iš ko. Tai, kaip rašo Dailymail.co.uk, Sasekso hercogai galėjo padaryti tik sulaukę finansinės paramos iš princo Charleso.
Sasekso hercogai princas Harry ir Meghan Markle
Sasekso hercogai princas Harry ir Meghan Markle / „Scanpix“ nuotr.

Harry ir Meghan prižadėjo atlyginti namų Vindzoro rūmų teritorijoje, kuriuose jie gyveno vos kelis mėnesius, remonto kaštus. Tai – vienas iš jų kaip savarankiškai dirbančių karališkosios šeimos narių atsiskyrimo sutarties punktų.

Tačiau karališkoji pora, kaip rašoma, pastaruoju metu negalėjo sau to leisti. Meghan ir Harry šeimos finansus šiek tiek pakoregavo sprendimas atimti iš jų Metropoliteno policijos apsaugos komandą, jiems apsigyvenus Šiaurės Amerikoje, nors, pasak šaltinio, princas Harry „iki paskutinės minutės“ manė galėsiantis pasilikti jo šeimą saugančius asmenis dėl galimos grėsmės jam kaip buvusiam fronto kariuomenės karininkui ir dėl to, jog jis – vienas iš sosto paveldėtojų.

Su pirmosiomis problemomis jauna šeima susidūrė, kai Kanados, kur tuo metu ji gyveno, pareigūnai aiškiai pasakė nebepalaikysiantys Britanijos sprendimo suteikti nenutrūkstamą apsaugą. Sasekso hercogų sprendimas persikelti į Los Andželą šią situaciją dar labiau komplikavo. Tai reiškė, kad karališkoji pora pati turės pasirūpinti apsauga, o ši privilegija tikrai ne iš pigiųjų – per metus, kaip rašo Dailymail.co.uk, ji gali kainuoti apie 4 mln. svarų sterlingų (maždaug 4,5 mln. eurų).

Princas Harry ir Meghan Markle negali sau šiuo metu leisti atlyginti skolos už „Frogmore“ kotedžo remontą ir dar mokėti apsaugai. Todėl pora turėjo prašyti princo Charleso, princo Harry, tėvo, pagalbos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle ir princas Harry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle ir princas Harry

Iki kol pradės patys užsidirbti pragyvenimui, pirmaisiais metais, pagal anksčiau priimtą susitarimą, princą Harry ir Meghan Markle remia būsimas karalius princas Charlesas. Teigiama, kad jis sutiko pasirūpinti sūnaus, marčios ir anūko Archie apsauga, mat skelbiama, kad balandį karališkoji pora atliko pirmąjį mėnesinį, maždaug 18 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 20,2 tūkst. eurų) dydžio skolos apmokėjimą.

„Jie tikrai tikėjo, kad britų mokesčių mokėtojai ir toliau prisidės prie jų apsaugos, bet tada jiems iš po kojų buvo patrauktas kilimas ir juodu turėjo paprašyti princo Charleso prisidėti. Štai kodėl jie dabar gali pradėti grąžinti skolas karalienei, kuri pastato remonto išlaidas padengė iš valstybės fondų“, – tęsė šaltinis, pridūręs, kad galutinę sumą labai išaugino brangiai kainuojantis dizainas darbų, kurie net nebuvo atlikti.

Rašoma, kad bene labiausiai kišenes patuštino dizainerės iš JAV, turėjusios sukurti jaunos šeimos namuose sodą, paslaugos bei Meghan noras turėti teniso aikštelę, nepaisant to, kad viena yra netoliese, tačiau iki jos reikia paėjėti ir pora tuo metu gali būti pastebėta aplinkinių.

Išlaidų už kotedžo remonto darbus atlyginimas buvo vienas pirmųjų princo Harry ir Meghan Markle atsiskyrimo nuo karališkosios šeimos sąlygų punktų.

Daugiau naujienų apie britų karališkąją šeimą skaitykite paspaudę ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius