-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsinuoginę storuliai laužo grožio standartus

Kasdien mums brukamas tobulos išvaizdos kultas: įdegę, nudepiliuoti, galbūt – plastikos chirurgų patobulinti kūnai. Tačiau grožis gali būti ir visai kitoks, rašo huffingtonpost.com.
Kelli Jean Drinkwater
Kelli Jean Drinkwater / Toby Burrows nuotr.
Temos: 2 Grožis Menas

Atėjo metas pagerbti tas moteris, kurios ryžtasi laužyti žurnalų, televizijos, reklamų brukamus grožio standartus. Itin drąsus teatro projektas „Nothing to Lose“ taip ir daro: ragina atkreipti dėmesį į kur kas tikroviškesnių, pilnų formų žmonių grožį. 

Kate Champion iš kompanijos „Force Majeure“ režisuotas ir drauge su menininke bei stambių žmonių aktyviste Kelli Jean Drinkwater performansas spėjo pavergti žiūrovų širdis.

„Dirbti su tokiais žmonėmis, kuriuos dažnai nurašome dėl jų išvaizdos, yra didis įkvėpimas“, – paaiškino menininkė. 

VIDEO: NOTHING TO LOSE / FORCE MAJEURE

Ilgus metus Kelli Jean Drinkwater pasitelkė meną tam, kad pasidalintų savo išgyvenimais, įgytais dėl kūno formų. Ji siekia, kad stambūs žmonės taptų matomi, savo kūriniuose neretai pasitelkia ir humorą. Tačiau už storulius ji stoja ne tik pasitelkdama meną, bet ir kitokias veiklas – pavyzdžiui, subūrė sinchroninio plaukimo komandą, kurioje – vien dručkės. 

„Kai Kate man pasiūlė bendradarbiauti kuriant „Nothing to Lose“, kaip tik ieškojau nišos, kur galėtume pasirodyti su kitais mano dydžio žmonėmis. Bendradarbiavimas pasiteisino. Ypač man patiko, kad abi žvelgėme iš visiškai skirtingų perspektyvų“, – sakė Kelli Jean Drinkwater. 

PAMATYTI VISAS PROJEKTO DALYVIŲ FOTOGRAFIJAS
GALITE ČIA. 

Teatrinis pasirodymas, kurio pagrindas – šokis, pristatytas Australijoje, jis adresuotas tiems, kurie kenčia dėl savo kūno formų, laiko save nepatraukliais, kompleksuoja dėl savo išvaizdos. Performansas sulaukė didelio pasisekimo, kuris tik įrodė kūrėjams, kad buvo verta. 

Performanso metu stambių žmonių kūnus žiūrovai pamato judesyje, pasirodymas stebina savo drąsa, gracingumu ir aistra. Atlikėjai vilki vien apatinius ar maudymosi kostiumėlius, nenuslėpta lieka nė viena raukšlelė, nė vienas kūno vingis. 

„Siekėme išvengti įprasto dialogo ir originaliai kalbėti apie viršsvorį. Viskas paremta tikra asmenine patirtimi – jis neretai remia ne tik aplinkinių žvilgsnius, bet ir asmeninį gyvenimą“, – sakė Kelli Jean Drinkwater. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius