Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Argentiną drebina sekso skandalas: 16-metę „Bjauriojo ančiuko“ aktorę išprievartavo serialų žvaigždė

Po pasaulį nuvilnijusi #MeToo banga neaplenkė ir Argentinos – čia kilo skandalas, kai telenovelės „Bjaurusis ančiukas“ aktorė Thelma Fardin apkaltino vietos serialų superžvaigždę Juaną Darthesą ją išprievartavus. Merginai tada buvo tik 16 metų. Prie Thelmos Fardin prisijungė ir būrys kitų garsių Argentinos aktorių, liudijančių apie ribas peržengiantį Juano Dartheso elgesį.
Thelma Fardin ir Juanas Darthesas seriale „Bjaurusis ančiukas“
Thelma Fardin ir Juanas Darthesas seriale „Bjaurusis ančiukas“ / „Instagram“ nuotr. ir serialo kūrėjų nuotr.

Šiandien Thelmai Fardin yra 26 metai ir ji toliau sėkmingai tęsia aktorės karjerą. Tačiau tik dabar jauna moteris išdrįso garsiai prabilti apie tai, kaip su ja pasielgė Argentinoje dievinamas Juanas Darthesas – šis, beveik prieš dešimtmetį „Bjauriajame ančiuke“ vaidinęs pagrindinės herojės tėvą, išprievartavo 16-metę paauglę.

Apie tamsiąją Argentinos superžvaigždės Juano Dartheso pusę mergina papasakojo šią savaitę per spaudos konferenciją. Kaip ji teigia, aktorius, kuriam tuomet buvo 45 metai, išprievartavo ją Nikaragvoje 2009-aisiais, kuomet jiedu kartu su kitais „Bjauriojo ančiuko“ aktoriais keliavo po Pietų Ameriką ir reklamavo tą serialą vaikams.

Kadras iš serialo/Thelma Fardin seriale „Bjaurusis ančiukas“ (kairėje)
Kadras iš serialo/Thelma Fardin seriale „Bjaurusis ančiukas“ (kairėje)

Kartu su Thelma Fardin toje spaudos konferencijoje dalyvavo ir kita aktorė Griselda Siciliani, taip pat prieš dešimtmetį vaidinusi „Bjauriajame ančiuke“. Thelmą Fardin toje salėje palaikė ir dar beveik penkiasdešimt kitų Argentinoje žinomų moterų, kurios susivienijo ir nusprendė nebetylėti apie tai, kas vyksta vietos pramogų pasaulyje.

Toje spaudos konferencijoje Thelma Fardin paskelbė, kad apie įvykį pranešė Nikaragvos teisėsaugai, ir pradėjo teisinį karą prieš ją išprievartavusį Juaną Darthesą.

„Devynerius metus bandžiau tai pamiršti, kad galėčiau gyventi toliau, iki kol išgirdau, kad kita mergina apkaltino tą patį žmogų. 2009 metais aš keliavau į Nikaragvą reklamuoti labai populiaraus serialo vaikams, man buvo 16 metų – buvau dar vaikas. O jam 45. Vieną vakarą jis pradėjo bučiuoti man kaklą, aš pasakiau „ne“, jis pagriebė mane už rankų ir vertė jį liesti, sakydamas „pažiūrėk, ką su manimi padarei“, versdamas mane pajausti jo erekciją. Aš ir toliau kartojau „ne“. Jis įvertė mane į lovą, nurengė, aš maldavau sakydama „ne“. Vis kartojau jam, kad jis turi mano amžiaus vaikų, bet jam tas nerūpėjo. Jis užlipo ant manęs ir mane išniekino“, – sunkiai valdydama ašaras į prisiminimus leidosi Thelma Fardin.

„Instagram“ nuotr./Thelma Fardin
„Instagram“ nuotr./Thelma Fardin

„Tada kažkas pasibeldė į viešbučio kambario duris ir man pasisekė ištrūkti. Dėl to, kad apie panašų dalyką su manimi pasikalbėjo kita mergina, išdrįsau ir aš prabilti. Ir kai prabilau, suradau būrį žmonių, galinčių man padėti“, – tęsė mergina.

Aktorė vėliau atsakinėdama į žurnalistų klausimus pridūrė, kad tą kartą į kambarį niekas ir neįėjo – į duris pasibeldė aptarnaujantis personalas, bet to užteko, kad būtų nukreiptas dėmesys, ir merginai pavyko išsivaduoti iš prievartautojo. Ji taip pat atskleidė, kad apie incidentą tuo metu papasakojo dviem savo kolegoms aktoriams iš „Bjauriojo ančiuko“. „Tuo metu jie niekaip negalėjo man padėti, nes irgi buvo nepilnamečiai, bet palaiko mane dabar“, – sakė ji.

Apie išprievartavimą prabilusią Thelma Fardin palaiko būrys kitų garsių Argentinos moterų. Tai aktorės Carla Peterson, Dolores Fonzi, Veronica Lozano, Eleonora Wexler, Julieta Ortega, Cecilia Roth, Leticia Brédice, Jazmín Stuart, Alejandra Flechner, Nancy Duplaá, Mirta Busnelli ir kt.

Kolegei antrino ir kita Argentinos aktorė Calu Rivero – 31-erių moteris prisipažino, kad ir prie jos Juanas Darthesas priekabiavo, kai jiedu kartu vaidino seriale „Dulce Amor“. Per spaudos konferenciją Thelma Fardin paragino atsiliepti ir kitas moteris, kurios galbūt kada nors patyrė garsaus Argentinos aktoriaus priekabiavimą ar prievartą.

Ilgau laukti nereikėjo – po šios Argentiną sukrėtusios spaudos konferencijos dar dvi aktorės Ana Coacci ir Natalia Juncos prabilo patyrusios Juano Dartheso prievartą.

„Jis užlipa ant manęs, tada sustoja ir priremia mane prie sienos, bučiuoja mane, laižo, pagriebia mano ranką ir verčia liesti jo tarpkojį sakydamas „pažiūrėk, ką su manimi padarei“, – atviravo Ana Coacci, pabrėždama, kad lygiai tokią pačią frazę Juanas Darthesas naudojo tiek prievartaudamas ją, tiek Thelmą Fardin.

Kategoriškai neigia kaltinimus

Kilus skandalui prabilo ir pats Juanas Darthesas. Aktorius pareiškė, kad neprievartavo Thelmos Fardin – „tai ji mane suviliojo“. Jis taip pat tvirtino niekada nenaudojęs prievartos, ir būtent jis aną kartą pasakęs griežtą „ne“ ir pats išvedęs paauglę iš kambario.

„Tai aš ją išvedžiau iš kambario ir pasakiau „Thelma, tu esi mano vaikų amžiaus, išeik iš čia“, – tvirtino aktorius, tikindamas, kad niekada nėra nieko prievartavęs ar prie ko nors priekabiavęs.

„Vienintelis dalykas, kuris mane dabar domina, tai pasakyti savo tiesą, nes noriu, kad žmonės žinotų“, – kalbėjo jis.

„Ką ji sako yra netiesa, dėl Dievo meilės! Tai beprotystė, niekada to nebuvo. Prašau palaukite, kol savo žodį tars teismas“, – tikino jis.

Šiandien Juanui Darthesui yra 54-eri. Su žmona teisininke Maria del Carmen Leone aktorius turi du sūnus – 22-ejų ir 18-os metų.

Smurtas: kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Policijos komisariatai
Tel.: 112
LR Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga
Nemokama linija:
Tel.: 8 800 01230, 8 5 210 7176
Savivaldybių Vaiko teisių apsaugos tarnybos skyriai
Vilniuje:
Tel.: 8 5 211 2023, 8 5 211 2567
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius