-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinės porelės Paulo Newmano ir Joanne Woodward meilės istorija su ne holivudine pabaiga

Net senose, dar nespalvotose fotografijose Paulas Newmanas ir Joanne Woodward įamžinti taip stipriai vienas kitą mylintys, jog tikra meile priverčia patikėti net didžiausius skeptikus. Tokiomis pat aistra degančiomis akimis juodu vienas į kitą žvelgė ir sulaukę garbaus amžiaus. Jų istorija – įkvėpimo šaltinis, kaip ir minėtos nuotraukos, tapusi įrodymu, kad gyvenimą pakeičianti pažintis gali įvykti tada, kai to mažiausiai tikimasi.
Paulas Newmanas ir Joanne Woodward
Paulas Newmanas ir Joanne Woodward / Vida Press nuotr.

Holivudo auksine porele vadintų „Oskarų“ laureatų sąjunga truko net penkis dešimtmečius – iki Paulo Newmano mirties 2008 metais. Nuo tada našle tapusi Joanne Woodward pasitraukė iš viešumos, jos privatumą itin saugo ir trys judviejų dukros, rašo „Country Living“.

Penkiasdešimt metų trukusi santuoka – išties nemažas pasiekimas industrijoje, garsėjančioje skandalingomis skyrybomis ir trumpais, bet aistringais romanais, tačiau Paului Newmanui ir Joanne Woodward tai nebuvo tik dar viena eilutė jų gyvenimų aprašymuose.

„Žmonės gyvena susituokę, nes nori, o ne dėl to, jog durys yra užrakintos, – kartą sakė aktorius, apie santuoką atsiliepęs ir taip: –Namie turiu kepsnį. Kodėl turėčiau eiti valgyti mėsainio?“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Newmanas ir Joanne Woodward
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Newmanas ir Joanne Woodward

Kad ir kokie pavydą keliantys jų santykiai buvo, kai pirmą kartą dar 1953 metais Joanne Woodward susipažino su Paulu Newmanu, pastarasis gyveno su pirmąja žmona Jackie Witte, su kuria augino tris vaikus.

Žavus 28-erių aktorius ruošėsi debiutui Brodvėjaus spektaklyje „Piknikas“, tada dar 22-ejų Joanne Woodward, dublerė tame pačiame spektaklyje, prakaitavo mūvėdama pirštines ir aukštakulnius batelius – buvo karšta rugpjūčio diena. Jaunutė aktorė atgaivos nusprendė paieškoti oro kondicionieriumi vėdinamame savo agento kabinete, kuriame ji pirmą kartą ir sutiko gyvenimo meile tapusį vyrą.

„Today“ moteris pasakojo, kad tą dieną Paulas Newmanas, vilkėjęs šviesų kostiumą, žiūrėjęs į ją ryškiai mėlynomis akimis ir be jokio prakaito lašelio nei ant veido, nei ant kūno, atrodė kaip „ledų skonio limonado reklama“. Tačiau, pasirodo, Joanne Woodward aktorius tada nesužavėjo. Atvirkščiai, ji pamanė: „Tai šlykštu“. Moteriai Paulas Newmanas iš pradžių buvo tik dar vienas „žavus veidelis“.

Tuo tarpu Paului Newmanui šviesiaplaukė iš Tomasvilio miesto Džordžijos valstijoje kilusi dama į akį vis dėlto krito. „Ji buvo moderni ir nepriklausoma, o aš – kuklus ir šiek tiek konservatyvus. Prireikė nemažai laiko ją įtikinti, kad nesu toks nuobodus, koks atrodžiau“, – knygoje „Paul Newman: A Life“ aktorių cituoja Shawnas Levy.

Kita kliūtis šios poros santykiams, pasirodo, buvo netinkamas laikas. Kaip jau minėjome, Paulas Newmanas tuo metu buvo vedęs, o Joanne Woodward, žinoma, nenorėjo ardyti šeimos. Nepaisant to, jaunuoliai tapo draugais ir palaikė ryšį. Tačiau 1957 metais, jiems susitikus filmo „The Long, Hot Summer“ aikštelėje, chemija tarp šių dviejų žmonių tiek prieš kameras, tiek jas išjungus buvo akivaizdi.

Kaip rašoma „Country Living“, galiausiai Jackie Witte sutiko skirtis. Vos tik buvo sudėti paskutiniai parašai, Joanne Woodward ir Paulas Newmanas 1958 m. sausio 29 d. tapo vyru ir žmona. Medaus pora kopinėti išvyko į Londoną.

Nors ir buvo laimingas gyvenimą dalindamasis su Joanne Woodward, Paulas Newmanas „jautė begalinę kaltę“, kad paliko pirmąją žmoną. „Nešiosiuosi tai su savimi visą likusį savo gyvenimą“, – sakė jis knygoje „Paul Newman: A Life“.

Nepaisant to, pora, įsikūrusi XVIII a. Konektikuto ūkininkų stiliaus name, gyveno laimingai. „Jis tikras gražuolis ir labai seksualus bei visa kita, tačiau tai išmetus pro langą svarbiausia, ar jis gali pralinksminti, – apie esminius dalykus santykiuose „Today“ pasakojo Joanne Woodward. – O jis tikrai moka mane prajuokinti.“

Tuo tarpu Paulas Newmanas jųdviejų santykių sėkmės paslaptimi įvardijo „aistros ir pagarbos bei kantrybės kombinaciją. Taip pat atsidavimą“.

Aktorių pora drauge vaidino dar dviejuose filmuose – „Paris Blues“ (1961 m.) ir „Mr. and Mrs. Bridge“ (1990 m.). 1968-aisiais Paulas Newmanas režisavo filmą „Rachel, Rachel“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko jo žmona. Už jį ji buvo antrą kartą nominuota „Oskarui“ (laureate tapo 1958-aisiais). Tuo tarpu Paulas Newmanas „Oskaro“ statulėlę namo parsivežė 1987-aisiais.

Kai nestovėjo prieš kameras, garsi pora aktyviai užsiėmė labdaringa veikla, vyras susidomėjo lenktynėmis ir tapo gan neblogu vairuotoju.

TAIP PAT SKAITYKITE: Amerikietės Grace Kelly virsmas Monako princese: milijoninis kraitis, karališkosios vestuvės ir tragedija

Jaunos aktorės Saundros Edwards karjerą ir svajones sugriovė sutuoktinio nužudymas

Vida Press nuotr./Joanne Woodward ir Paulas Newmanas
Vida Press nuotr./Joanne Woodward ir Paulas Newmanas

Tačiau ne visada šios auksine vadintos porelės gyvenimas buvo auksinis. „New York Times“ pranešė, kad aktoriai prisipažino apie ne vieną jų santuokai grėsme tapusį įvykį. Sklido gandai, kad Paulas Newmanas turėjo slaptą romaną, taip pat mėgo pakilnoti alaus bokalą, (nors po tragiško sūnaus perdozavimo 1978 metais tapo alkoholio ir narkotikų priešininku). Tačiau dažniausiai ši pora buvo pavyzdingas laimingos žmonos ir vyro portretas.

„Joanne Woodward sėdėjo ant žemės, nugara atsirėmusi į didelio medžio kamieną, ištiesusi kojas. Ant jos kelių galvą ilsino Paulas Newmanas, retkarčiais paliesdavęs jos veidą ir plaukus, besiklausantis muzikos. (…) Iki pat šių dienų tai yra romantiškiausias mano matytas dalykas“, – rašė Holivudo porą kartą mačiusi autorė Carol Joynt.

Pasirodo, tokie jie išliko net pasenę. „Kartą vairuotojo paklausiau: „Ar turite mėgstamiausią žmogų, kurį teko vežti?“. Jis pasakė: „Paulas Newmanas buvo maloniausias žmogus. Jis domėjosi manimi, bet kartu su juo ant galinės sėdynės sėdėjo jo žmona ir, nors šiam vyrukui buvo gal 80 metų, jis bučiavosi su ja. Jie demonstravo savo jausmus ir krizeno, savo ranka ją apkabinęs jis ją bučiavo“, – „Town and Country“ pasakojo aktorius Anselas Elgortas.

Vida Press nuotr./Joanne Woodward ir Paulas Newmanas
Vida Press nuotr./Joanne Woodward ir Paulas Newmanas

Deja, 2008-aisiais, būdamas 83-ejų, Paulas Newmanas pralaimėjo kovą plaučių vėžiui. Prieš jam iškeliaujant į amžinybę, pora dar spėjo paminėti 50-ąsias vestuvių metines – tai įspūdingas pasiekimas net ir auksine vadintai Holivudo porai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius