-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banksy neleido „Oskaruose“ pasirodyti su kauke

Garsiajam britų grafiti meistrui Banksy, kurio tapatybė tiksliai nežinoma, nebuvo leista JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonijoje pasirodyti užsimaskavus.
Banksy
Banksy / Kadras iš „YouTube“

Kaip pranešė portalas „The Playlist“, garsiąją „Oskarų“ teikimo šventę Banksy ketino aplankyti apsivilkęs tokiu kostiumu, kuriame jo nebūtų įmanoma atpažinti.

„Ši mintis atrodo išradinga, tačiau ji mums sukėlė nerimą. Tik įsivaizduokite – jo filmas laimės ir ant scenos užlips penki žmonės, vilkintys beždžionių kaukes. Kiekvienas tvirtins esąs Banksy. Ir kam tada teiksime premiją?“ – sakė Amerikos kino akademijos vykdomasis direktorius Bruce‘as Davisas.

Banksy kino juosta „Išėjimas per suvenyrų krautuvę“ (angl. „Exit Through the Gift Shop“) pretenduoja į „Oskarą“ kaip geriausia pilno metro dokumentinė juosta. Anksčiau gatvių menininkas yra pasisakęs, kad neigiamai vertina įvairias apdovanojimų ceremonijas, bet yra pasiryžęs jose lankytis, jei jo darbai įvertinami.

Apie Banksy tapatybę nieko nežinoma – nei tikro vardo (vienas iš spėjimų – Robinas Banksas), nei gimimo datos (manoma, kad jis galėjo gimti 8-ojo dešimtmečio pradžioje), tačiau jo darbai garsūs visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius