-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama už 8 mln. JAV dolerių nusipirko namą, kurį nuomojosi palikęs Baltuosius rūmus

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama su žmona Michelle nebenori būti nuomininkais – pora nusprendė nusipirkti namą Vašingtone, kuriame gyveno nuo sausio mėnesio, kai Baltuosius rūmus užleido Donaldui Trumpui.
Baigęs kadenciją, JAV prezidentas Barackas Obama su šeima apsigyveno Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje
Baigęs kadenciją, JAV prezidentas Barackas Obama su šeima apsigyveno Vašingtono gyvenvietėje Kaloramoje / „Scanpix“ ir „MRIS“ nuotr.

Kaip praneša „Washington Post“, Obamos už prabangų namą, kurį nuomojosi nuo sausio, sumokėjo 8,1 mln. JAV dolerių (7,2 mln. eurų).

„Turint omeny, kad prezidentas ir ponia Obama Vašingtone gyvens dar mažiausiai pustrečių metų, jiems atrodė logiškiau namą nusipirkti, o ne nuolat nuomotis“, – trumpai Obamų sprendimą portalui People.com pakomentavo poros atstovas spaudai Kevinas Lewisas.

Jau anksčiau Obamos yra sakę, kad Vašingtone gyventi planuoja bent jau iki kol jų jaunesnioji dukra, 15-metė Sasha, baigs vidurinę mokyklą. Jų vyresnėlė Malia (18 m.) šį rudenį pradės studijuoti Harvarde.

Prieš tapdamas JAV prezidentu, Barackas Obama su šeima gyveno ir dirbo Čikagoje.

1928-aisiais statytame 740 kv. m name, kuris iš išorės atrodo tarsi pilaitė, yra devyni miegamieji (didžiajame miegamajame yra net du atskiri vonios kambariai šeimininkui ir šeimininkei bei dvi drabužinės) ir tiek pat vonios kambarių bei net dvi virtuvės.

Name taip pat yra ir liokajaus sandėliukas, darbo kambarys, pramogų zona, baras, vyno rūsys, didžiulė terasa bei išpuoselėtas sodas.

Naujasis Obamų namas yra vienoje prabangiausių Vašingtono gyvenviečių Kaloramoje. Prieš tai jis priklausė buvusiam prezidento Billo Clintono atstovui spaudai Joe Lockhartui ir jo žmonai Giovannai Gray, buvusiai žurnalo „Glamour“ redaktorei.

Šis namas yra visai netoli JAV karinio jūrų laivyno observatorijos, kuri yra oficiali JAV viceprezidento rezidencija. Šioje gyvenvietėje yra gyvenęs ar gyvena ne vienas aukštas pareigas užimantis pareigūnas, tarp jų buvę JAV prezidentai Woodrow Wilsonas ir Franklinas Rooseveltas, buvęs JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas, čia yra ir Prancūzijos ambasadorių rezidencija. Netoliese namus turi ir Hillary Clinton, o Donaldui Trumpui laimėjus rinkimus, čia persikėlė gyventi ir jo dukra Ivanka Trump su vyru Jaredu Kushneriu, kuris dirba prezidento administracijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius