Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 24 /2018 07 25

Demi Lovato skubiai išgabenta į ligoninę: įtariamas narkotikų perdozavimas

Antradienį priešpiet vietos laiku JAV dainininkė Demi Lovato (25 m.) skubiai išvežta į ligoninę. Įtariama, kad atlikėja galėjo perdozuoti narkotikų, praneša TMZ.
Demi Lovato
Demi Lovato / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Kaip skelbia TMZ, dainininkė antradienį prieš pietus (Lietuvoje tuo metu jau buvo vėlus vakaras) rasta be sąmonės savo namuose Holivudo kalvose. Ją radę draugai iš karto paskambino pagalbos telefonu 911 ir ji skubiai buvo išgabenta į ligoninę.

Pranešama, kad jai iš karto buvo suleista naloksono – vaisto, žinomo kaip efektyvus opioidų priešnuodis, kuris naudojamas skubiam gyvybės gelbėjimui.

„Us Weekly“ žiniomis, naloksono dainininkei suleido ją suradę draugai – šio vaisto jie jau buvo pasiruošę atsargai, nes žinojo, kad Demi vėl stipriai įniko į kvaišalus ir bet kurią akimirką gali tektį jį panaudoti. Vakarą prieš tai dainininkės namuose vyko audringas vakarėlis.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Demi Lovato
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Demi Lovato

Iš pradžių buvo skelbiama, kad Demi Lovato galėjo perdozuoti heroino, tačiau vėliau ši informacija buvo paneigta artimų šaltinių iš dainininkės aplinkos – heroinas šioje istorijoje nefigūruoja.

Pati dainininkė, atgavusi sąmonę, paramedikams nenorėjo sakyti, ko vartojo. Jos namuose narkotikų nebuvo rasta. Anksčiau Demi Lovato yra kovojusi su priklausomybe kokainui (pirmą kartą jo pavartojo 17-os) ir skausmą malšinantiems vaistams.

Būklė stabili

Apie Demi Lovato būklę pasisakė ir jos atstovas spaudai – laimei, medikams pavyko ją atgaivinti ir ji pamažu atsigauna, apsupta artimųjų. Jos būklė apibūdinama kaip „stabili“.

„Demi yra atsibudusi ir su savo šeima, kuri nori visiems padėkoti už meilę, maldas ir paramą, – sakė atstovas portalui „Variety“. – Kai kuri paskleista informacija yra neteisinga ir jie pagarbiai prašo privatumo be jokių spekuliacijų, nes jos sveikata ir atsigavimas dabar yra pats svarbiausias dalykas.“

Dar praėjusį sekmadienį Demi Lovato koncertavo Kalifornijoje, tačiau atlikdama vieną savo dainų pamiršo jos žodžius.

Po šio incidento atšauktas jos koncertas Atlantik Sityje, turėjęs įvykti šį ketvirtadienį.

Narkotikų liūnas įtraukė dar paauglystėje

25-erių metų atlikėja jau ilgus metus kovojo su priklausomybe kvaišalams ir ne kartą gydėsi reabilitacijos centre.

Pernai kovą dainininkė šventė šeštuosius blaivybės metus, tačiau šių metų birželį išleido naują dainą „Sober“ (liet. „Blaivi“), kurioje atskleidė, kad ji paslydo ir vėl pasidavė kvaišalams. Dainoje ji atsiprašė savo šeimos ir gerbėjų, kad vėl pradėjo vartoti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Demi Lovato
AFP/„Scanpix“ nuotr./Demi Lovato

„Nežinau, kodėl kaskart taip elgiuosi, tai tik tada, kad aš vieniša. Kartais aš noriu pasislėpti ir nenoriu kovoti, aš bandau ir bandau, tiesiog apkabink mane – aš vieniša. Mama, atsiprašau, kad nebesu blaivi, ir tėti, prašau atleisk už gėrimus, išlaistytus ant grindų. Ir atsiprašau gerbėjų, kuriuos praradau, kai jie pamatė, kaip aš vėl suklupau. Noriu būti pavyzdys, bet esu tik žmogus“, – toje baladėje dainuoja Demi Lovato. Šią dainą paklausyti galite štai čia:

VIDEO: Demi Lovato - Sober (Lyric Video)

Dokumentiniame filme „Simply Complicated“ Demi Lovato prisipažino, kad jos tėvas buvo alkoholikas ir narkomanas, palikęs šeimą dėl kvaišalų.

„Spėju, kad aš visuomet bandžiau narkotikuose ir alkoholyje surasti tai, ką juose surado jis, nes tai jį užpildė ir tai jis pasirinko vietoje šeimos“, – samprotavo dar vaikystėje žvaigžde tapusi Demi Lovato.

Visą dokumentinį filmą apie Demi Lovato galite pažiūrėti štai čia:

VIDEO: Demi Lovato: Simply Complicated - Official Documentary

Dar anksčiau atlikėja yra pasakojusi, kad su alkoholiu ir narkotikais susipažino paauglystėje, tačiau laiku suprato, kokią žalą kvaišalai jai daro, ir kreipėsi pagalbos į specialistus.

„Į oro uostą 9 val. ryto nešdavausi „Sprite“ buteliuką, pripildytą degtinės. Galėjau gauti visą reikiamą pagalbą, bet aš jos nenorėjau. Galiausiai supratau, kad visai nebesmagu, kai geri vienas pats, pasislėpęs. Būdama 19-os supratau, kad elgiuosi kaip alkoholikė – tai jau nebėra paaugliškas maištavimas ar būdas pasilinksminti. Supratau, kad privalau susiimti“, – yra atviravusi dainininkė.

„Instagram“ nuotr./Demi Lovato
„Instagram“ nuotr./Demi Lovato

Demi Lovato neslepia praradusi privilegiją alkoholiu mėgautis atsakingai, su saiku, tad jo buvo atsisakiusi visiškai. „Kai kurie žmonės gali rūkyti ir gerti dėl pramogos, bet aš ne iš tų žmonių. Aš labai greitai prarandu kontrolę“, – yra sakiusi ji.

Pirmą kartą viešai apie priklausomybes ji prašneko 2010-aisiais. Tada ji atsigulė į reabilitacijos kliniką gydytis nuo bipolinio sutrikimo, bulimijos, savęs žalojimo ir priklausomybės kvaišalams. Grįžusi iš klinikos ji greit atkrito, tad turėjo vėl į ją sugrįžti.

Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius