Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 06

Didžiausios nelaimės filmavimo aikštelėse: kai kurios baigėsi laidotuvėmis

Filmų kūrimas išties yra rizikingas verslas. Kaskadiniai triukai, pirotechnika, ugnies mūšiai – tai tik keli dalykai, kurie yra neatsiejami nuo rizikos, kylančios filmavimosi aikštelėse. Per visą kino istoriją filmavimo aikštelėje įvyko ne viena tragedija. Pasirodo, kai kurios iš jų netgi lėmė laidotuvių priežastis. Pateikiame 10 didžiausių nelaimių, įvykusių filmavimo aikštelėse.
Didžiausios nelaimės filmavimo aikštelėse
Didžiausios nelaimės filmavimo aikštelėse / Vida Press ir Scanpix nuotr.

10. „Asai“

Dauguma nelaimių filmavimo aikštelėje nėra didelė paslaptis. Tai nepavyksta kaskadiniai triukai, tai kas nors žūsta – taip, tai tragiška, bet tokių dalykų pasitaiko. Tačiau ne kasdien išgirsi apie tragediją, kurios neįmanoma paaiškinti, o dar rečiau, kai ta tragedija susijusi su lėktuvo katastrofa.

Artas Schollas savo kaskadiniais triukais yra prisidėjęs prie įvairių filmų ir televizijos laidų, įskaitant „Teisingi vyrukai“ (angl. „The Right Stuff“) bei „Indiana Džounsas ir lemties šventykla“ (angl. „Indiana Jones and the Temple of Doom“). Tad toks filmas kaip Tomo Cruise'o „Asai“ (angl. „Top Gun“) natūraliai puikiai tiko piloto-akrobato A.Schollo ypatingiems įgūdžiams. Deja, 1986 m. karinis veiksmo filmas jam buvo paskutinis.

Vida Press nuotr./Tomas Cruise'as filme „Asai“ 1986 m.
Vida Press nuotr./Tomas Cruise'as filme „Asai“ 1986 m.

Skrisdamas su kameriniu lėktuvu Pitts S-2, kuris buvo aviacinio triuko dalis, atlikdamas apsisukimo manevrą, Artas nesugebėjo išlaikyti aukščio. Pranešama, kad paskutiniai jo žodžiai buvo: „Turiu problemą. Turiu tikrą problemą.“

Netrukus lėktuvas nukrito į jūrą ir niekada nebuvo rastas, todėl iki šiol lieka paslaptis, kas nutiko.

Vida Press nuotr./1986 m. Filmo „Asai“ plakatas
Vida Press nuotr./1986 m. Filmo „Asai“ plakatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius