-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas. Milijardieriaus paslaptys

Turtuolis D. Trumpas pagavo sėkmės paukštę. Kitaip neįmanoma būtų paaiškinti jo išskirtinio verslumo ir milžiniško turto, kurį amerikietis susikrovė tikrai ne didžiuliu intelektu. Donaldas turi keletą savo sėkmės ir apsukrumo paslapčių ir dėl to nuolat patenka į turtingiausių planetos žmonių sąrašus.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / Scanpix nuotr.

Vardas, pavardė: Donaldas Johnas Trumpas.
Gimimo data, vieta: 1946 06 14, Niujorkas, JAV. 64 m.
Šeima, kurioje gimė: tėvas – verslininkas, turtą susikrovęs iš statybų pramonės; motina – namų šeimininkė; Donaldas – jauniausias iš keturių vaikų.
Šeiminė padėtis: nuo 2005 m. gyvena su trečiąja žmona Melania Trump (40), kuri jam pagimdė sūnų Barroną (4); su pirmąja žmona Ivana (61) susilaukė trijų vaikų: Donaldo jaunesniojo (32), Ivankos (28) ir Erico (26), o su antrąja žmona Maria Maples – dukters Tiffany (18).

Paslaptis Nr. 1: Pasistenk gimti tinkamoje vietoje

Tiksliau – tinkamoje šeimoje. Na, bent jau taip savo pirmuosius sėkmingus žingsnius painiame didžiojo verslo pasaulyje aiškina Donaldas. Jo tėvas, emigranto ir alkoholiko iš Švedijos sūnus, sukaupė 20 mln. JAV dolerių turtą statydamas nebrangius būstus. Verslą jis pradėjo nuo nulio. Be abejonės, daug lėmė D. Trumpo tėvo verslininkiška nuojauta ir itin griežtas būdas. Jis labai nudžiugo, kai tokias pačias savybes įžvelgė jauniausioje atžaloje. Nors iš keturių vaikų Donaldas buvo pats nepaklusniausias ir ūmiausias, tačiau būtent į jį tėvas dėjo daugiausia vilčių.

Paslaptis Nr. 2: Mąstyk kaip nugalėtojas

Šį postulatą būsimas milijardierius įsisąmonino dar vaikystėje, kai net išsižiojęs klausėsi šventiko Normano kalbų. Pozityvus mąstymas tapo pagrindine Donaldo gyvenimo taisykle.
„Jei nori kažką gauti, galvok taip, tarsi viską jau turėtumei“, „Niekada nepasiduok“ ir „Mąstyk globaliai“ – šias tris tiesas D. Trumpas įsikalė į galvą dar vaikystėje.

Scanpix nuotr./Donaldas Trumpas su dabartine žmona
Scanpix nuotr./Donaldas Trumpas su dabartine žmona

Paslaptis Nr. 3: Išsilavinimas – pinigų gamybos variklis

Mokykloje Donaldui nelabai sekėsi mokslai, tačiau ten atsiskleidė jo įgimtas lyderio talentas. Vaikinas tapo beisbolo komandos kapitonu ir kurso seniūnu. Vėliau griežtasis tėvas išsiuntė sūnų mokytis į universitetą. Jau tada užsispyrėlis D. Trumpas nusprendė užkariauti didžiojo verslo viršūnes, todėl neketino švaistyti jėgų linksmam studentiškam gyvenimui: jis nevartojo alkoholio, nerūkė, beveik nebendravo su merginomis ir kliedėjo idėja Mahatane pristatyti savo statinių. Bendrakursiai netikėjo jo svaičiojimais. Pirmuosius žingsnius sėkmės link Donaldas žengė savo rankose dar neturėdamas finansininko diplomo.
Tėvo padedamas, studentas Donaldas už 6 mln. JAV dolerių nusipirko nuskurdusį Sinsinačio rajoną, kuriame buvo 1 200 butų. Po metų Trumpai jį pardavė už 12 mln. JAV dolerių. Tada tėvo ir sūnaus keliai išsiskyrė, mat Donaldas suprato, kad tėvui pakanka tų milijonų, kuriuos uždirba, o jo siekiai buvo daug didesni.

Paslaptis Nr. 4: Renkis pagal užimamą padėtį visuomenėje

„Kažkada labai didžiavausi tuo, kad perku nebrangius kostiumus ir pigią avalynę. Maniau, jog nėra prasmės mokėti tūkstančius, kai daiktą gali nusipirkti už 100 JAV dolerių. Juk niekas nesužinos?!
Vėliau supratau klydęs. Dabar perku tik itin kokybišką avalynę, nes pigūs batai, kiek pamenu, labai greitai susinešiodavo. Dar mums nespėjus prasižioti, daug ką apie mus pasako drabužiai“, – rašo turtuolis Donaldas vienoje iš savo knygų.

Paslaptis Nr. 5: Visuomet sudaryk santuokos sutartį

Pirmoji D. Trumpo žmona Ivana iki santuokos buvo kukli slidininkė iš skurdžios Čekoslovakijos. Tačiau ji nepraleido progos ir viename iš renginių į savo glėbį čiupo milijonierių Donaldą. Jis jai negailėjo briliantų, o ji jam pagimdė tris vaikus. Kai paaiškėjo, kad sutuoktinis linksminasi su kitomis moterimis, Ivana pareikalavo skyrybų ir 25 mln. JAV dolerių. Tik dėl to, kad tuo metu Donaldas buvo ties bankroto riba, tąkart jam nuo Ivanos pavyko išsisukti „tik“ su 17 mln. JAV dolerių ir solidžia kasmėnesine išmoka.
Tuokdamasis su antrąja žmona manekene Maria Maples, milijonierius buvo kur kas apdairesnis. Jis sudarė kruopščiai apgalvotą santuokos sutartį, tad po skyrybų žmona turėjo tenkintis niekingais 2,5 mln. JAV dolerių.
Trečiąją sutuoktinę didysis moterų gerbėjas irgi surado tarp manekenių. Slovėnijoje gimusiai Melaniai Knavs vestuvių proga vyras padovanojo 1,5 mln. JAV dolerių vertės žiedą.
Neseniai pasklido kalbų, kad per kitus rinkimus D. Trumpas ketina siekti JAV prezidento posto. „Jei mane išrinksite prezidentu, pažadu savo šaliai, kad kiekvienais metais ji turės po naują pirmąją šalies ponią ir ji visuomet bus „Mis Amerika“!“ – tokia šmaikšti frazė dominavo vienoje apie Donaldą karikatūroje.

Sūnaus ir tėvo keliai išsiskyrė tuomet, kai Donaldas suvokė, kad tėvui pakanka tų milijonų, kuriuos uždirba, o jo siekiai buvo daug didesni.

Įdomūs faktai:

• „Trump“, išvertus iš anglų kalbos, reiškia „koziris“.
• Mėgstamiausia Donaldo automobilio markė – „Mercedes–Benz“; papuošalai – „Graff“, „Tiffani“ ir „Fred Leyton“; knygos – tos, kurių autorius yra jis pats; skaniausi ledai – vaniliniai su vyšniomis.
• Jo hobis ir mėgstamiausias verslas – grožio konkursai „Mis Amerika“ ir „Mis Universe“. 2002 m. Donaldas pasirašė sutartį su NBC ir, tapęs šių konkursų savininku, sugebėjo nelabai populiarius šou paversti ypač pelningais.
• D. Trumpas neturi savo atstovo spaudai. Į žurnalistų klausimus jis atsako pats ir tuo pelnė atviriausio pasaulio verslininko titulą.
• Oficialiai jo turtas vertinamas 2 mlrd. JAV dolerių (daugiau nei 5 mlrd. litų), tačiau Donaldas teigia, kad jam priklausančio turto vertė – ne mažiau nei 6 mlrd. JAV dolerių (daugiau nei 15 mlrd. litų).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius