Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas patenkino Kim Kardashian prašymą: iki gyvos galvos kalėjusi moteris išeis į laisvę

Donaldas Trumpas patenkino realybės šou žvaigždės Kim Kardashian prašymą dėl 63-ejų Alice Johnson. Jau daugiau nei 20 metų kalinti ir iki gyvos galvos už grotų dienas skaičiavusi moteris sulaukė JAV prezidento malonės, ji bus paleista į laisvę, rašo BBC.
Kim Kardashian ir Donaldas Trumpas
Kim Kardashian ir Donaldas Trumpas / „Twitter“ nuotr.

Tokio prašymo JAV prezidentas sulaukė dar praėjusią savaitę. Tuomet K.Kardashian kreipėsi į D.Trumpo patarėją ir žentą Jaredą Kushnerį, su kuriuo kalbėjosi apie kalėjimų reformą šalyje, taip pat taip prašė prezidento malonės dėl A.Johnson bausmės sušvelninimo.

Moteris buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos dar prieš du dešimtmečius, tuomet bausmė jai buvo skirta už pirmą su narkotikais susijusį nusikaltimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kim Kardashian Baltuosiuose rūmuose susitiks su Donaldu Trumpu: prašys malonės kalinčiai moteriai

A.Johnson už grotų sėdi jau daugiau kaip 20 metų, nors K.Kardashian apie šį atvejį sužinojo tik praėjusiais metais. Tuomet televizijos žvaigždę nustebino itin griežtos bausmės taikymas, ji ėmė domėtis kalėjimų įstatymu šalyje.

Galiausiai K.Kardashian susisiekė su Ivanka Trump, kuri ir padėjo suorganizuoti šį susitikimą su prezidentu.

K.Kardashian stengėsi padėti moteriai, bandydama pateisinti ją, kad „mes, kaip ir visi kiti, gyvenime galime padaryti neteisingų sprendimų, kuriais nesididžiuojame ir kurių gerai iki galo neapgalvojome“.

Kas tokia yra Alice Johnson?

Ši moteris prieš kelis dešimtmečius įsitraukė į nusikalstamą narkotikų veiklą ir buvo tarpininkė tarp tiekėjų bei pardavėjų. Per trejų metų laikotarpį jai prisidedant buvo parduota tūkstančiai kilogramų kokaino. Pati narkotikų ji nepardavinėjo ir nepadarė jokių smurtinių nusikaltimų, tačiau nubausta buvo itin griežtai – kalėjimas iki gyvenimo galo be galimybės sutrumpinti bausmę.

2016-aisiais CNN moteris sakė: „Noriu, kad ši dalis būtų aiški: pripažįstu, kad blogai elgiausi. Padariau didžiausią savo gyvenimo klaidą mėgindama sudurti galą su galu ir susisiejau su žmonėmis, kurie pardavinėjo narkotikus. Tai buvo kelias, apie kurie niekada nesvajojau. Tapau tarpininku tarp tiekėjų ir pardavėjų. Dalyvavau narkotikų sąmoksle ir tai buvo mano klaida“.

Tuo metu, kai pateko už grotų, du Alice Johnson vaikai jau buvo studentai, dar vienas mokėsi mokykloje. Šiandien ji yra ne tik močiutė, bet jau ir promočiutė.

Į narkotikų veiklą moteris įsitraukė labai sudėtingu savo gyvenimo periodu: buvo neseniai išsiskyrusi su vyru, praradusi darbą ir dar mirė vienas jos vaikų.

Per porą dešimtmečių nelaisvėje Alice Johnson tapo dvasininke ir dramaturge. Taip pat – ir savotišku reklaminiu veidu, kad kartais skiriamos laisvės atėmimo bausmės būna pernelyg griežtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius