Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Draugų“ gerbėjai Kinijoje skundžiasi gyvenimu be pamėgto serialo

Milijonai serialo „Draugai“ („Friends“) gerbėjų Kinijoje sielvartauja vienai svetainei netikėtai nusprendus neberodyti šios amerikiečių komedijos, kuria kinų tūkstantmečio karta žavisi dėl mielų jaunų veikėjų ir galimybių pasimokyti anglų kalbos.
„Draugų“ aktoriai Jennifer Aniston, Courteney Cox, Mattas LeBlancas, Lisa Kudrow, Matthew Perry ir Davidas Schwimmeris (1994 m.)
„Draugų“ aktoriai Jennifer Aniston, Courteney Cox, Mattas LeBlancas, Lisa Kudrow, Matthew Perry ir Davidas Schwimmeris (1994 m.) / Vida Press nuotr.

Portalas „Sohu“ Monikos, Reičelės, Čandlerio ir kitų veikėjų nuotykius kartodavo nuo 2014 metų, bet balandžio mėnesį staiga liovėsi tai daryti. Kaip priežastis buvo nurodyti tik nekonkretūs „autorių teisių klausimai“.

Šis žingsnis išprovokavo aimanas Kinijos socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip į „Twitter“ panašus „Weibo“, kur grotažymė „Friends offline“ („Draugai“ atjungti“) generavo milijonus žinučių.

Daug kas ragino „Sohu“ atnaujinti teises rodyti televizijos apdovanojimais „Emmy“ pagerbtus „Draugus“, o kiti dalijosi patarimais, kaip atsisiųsti serijų iš piratinių šaltinių.

„Draugai“ Jungtinėse Valstijose buvo rodomi 1994–2004 metais. Ši situacijų komedija, pasakojanti apie jaunų niujorkiečių grupę, tapo pasauliniu hitu, bet turbūt labiausiai tai pasakytina apie Kiniją, kur serialas pirmiausiai pasirodė piratiniuose DVD ar per nelegalų parsisiuntimą.

Milijonams jaunų kinų labai artimi pagrindinės serialo dainos žodžiai: „Tavo darbas juokingas, tavo kišenėse švilpauja vėjai, tavo meilės reikalai mirę.“

Be to, jaunimas džiaugdavosi proga tobulinti amerikietišką anglų kalbos stilių. Kai kurie anglų kalbos kursai Kinijoje šį šou net priskiria prie mokomosios medžiagos.

Aptarnavimo sektoriuje dirbanti vadovė ir ilgametė „Draugų“ gerbėja Guo Yujin serialą vadina „galimybe kinams mokytis Amerikos kultūros“.

„Aš išmokau labai daug šnekamosios anglų kalbos – iš knygų šito neišmoksi. Knygose – tik nuobodžiausia gramatika, o "Draugų" kalba labai panaši į gyvenimą“, – sakė ji.

„Central Perk“

Guo Yujin kalbėjo pietaudama Šanchajaus kavinėje „Friends“ – tikslioje serialo veikėjų pamėgtos „Central Perk“ kopijoje, kurios savininkas yra 39 metų „Draugų“ fanatikas Du Xinas, serialą vadinantis „savo tikėjimu“.

Savo pirmąją kavinę Pekine Du Xinas atidarė 2009 metais, be to, dar turi kavinę Guangdžou mieste.

Šiose kavinėse yra „Central Perk“ vitrinos užrašas, didelės oranžinės sofos ir ekranai, kuriuose serialas sukamas visą dieną be pertraukos.

Kava patiekiama su putose išrašytomis žinutėmis „Aš (širdelė) Reičelę“ ir „Būsiu dėl tavęs“, o savaitgaliais lauke nusidriekia klientų eilės.

Iš Honkongo pasisvečiuoti atvykusi Guo Yujin draugė Tammy Cai sakė, kad ši kavinė buvo svarbiausias jos kelionės tikslas.

„Man tik reikėjo atvykti čia. Į visa kita galiu tik žvilgtelėti“, – sakė ji.

Du Xinas „Draugais“ susižavėjo radęs juose paguodą, kai besimokydamas koledže išsiskyrė su širdies drauge.

„Šis šou davė tiek daug dalykų, kurių ilgimės, pavyzdžiui, Čandlerio ir Monikos, Reičelės ir Roso meilę. Tai iš idealaus pasaulio, taip atrodo ideali meilė ir ideali santuoka“, – sakė jis.

Vis dėlto Du Xinas, kuris savo vakarietišką vardą „Giunteris“ pasirinko pagal serialo kavinės baristą, sakė, kad kavinių pelnas mažėja dėl augančios konkurencijos, nes kavai populiarėjant atidaroma vis daugiau tokio tipo maitinimo įstaigų.

Kita potenciali grėsmė yra ta, kad serialo prodiuseriai „Warner Bros“ neseniai įsigijo teises į pavadinimą „Central Perk“, todėl spėliojama, kad kompanija gali imti steigti savo kavines.

Tačiau Du Xinas iriasi toliau. Naujausias jo projektas yra vieno kambario viešbutis „Monica's bedroom“ („Monikos miegamasis“), kurio interjeras atitinka seriale matomą kambarį, įskaitant gėlėtą patalynę.

Be to, verslininkas pardavinėja kitus su „Draugais“ susijusius daiktus – nuo mobiliųjų telefonų dėklų iki trikotažinių marškinėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius