-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji Britanija priversta paviešinti princo Charleso laiškus

Didžiosios Britanijos laikraštis „The Guardian“ švenčia pergalę. Septynerius metus žurnalistai bandė gauti ministerijoms siųstus princo Charleso laiškus, tačiau nepavyko. Dabar teismas paskelbė, kad konfidencialūs laiškai turi būti paviešinti, informuoja spiegel.de.
Sosto įpėdinis Charlesas su savo išrinktąja Camilla
Sosto įpėdinis Charlesas su savo išrinktąja Camilla / „Scanpix“ nuotr.

„Turi būti paviešinti dokumentai, rodantys kaip ir kada princas Charlesas bandė paveikti vyriausybę“, nes tai svarbu viešajam interesui. Tai paskelbė trys britų teisėjai. 

Negalėdamas gauti laiškų, laikraštis „The Guardian“ pradėjo teisminį procesą. Septynerius metus spauda bandė gauti 2004 ir 2005 metais siųstus laiškus. Keletas ministerijų atsisakė išduoti laiškus, argumentuodamos, kad laiškų paviešinimas pažeistų nerašytus monarchijos įstatymus. Valdininkų nuomone, laiškų paskelbimas gali priversti princą Charlesą ateityje atidžiau rinktis žodžius. 

Didžiosios Britanijos karališkoji šeima neturi politinės galios, tačiau karalienė Elizabeth II reguliariai informuojama apie šalies reikalus, premjero ir ministrų kabineto darbą. Kritikai kaltina princą Charlesą viršijant savo įgaliojimus ir kišant savo nuomonę apie ekologiją, alternatyvią mediciną ar šiuolaikinę architektūrą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius