-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglės gyvenimas Jungtinėje Karalystėje: pažintis su Jamie Oliveriu ir pavydėtinas darbas

Lietuvė Eglė Londone gyvena jau ketverius metus ir tikrai nesiskundžia veiklos trūkumu – dirba renginių organizatore, muzikantų vadybininke, o laisvu laiku dar ir garsiojo kulinaro Jamie Oliverio restorane.
Eglė ir Jamie Oliveris
Eglė ir Jamie Oliveris / Asmeninio albumo nuotr.

Kilusi iš nedidelio Lietuvos miestelio – Vilkaviškio, mergina čia praleido savo 19 gyvenimo metų. Iš karto baigusi Vilkaviškio „Aušros“ gimnaziją metus laiko studijavo anglų kalbą Vilniuje. Eglė teigė, kad mokslai jai patiko, tačiau visada jautė, jog yra ne toje vietoje, kurioje turėtų būti.

Tad mergina nusprendė aplankyti Angliją – išvažiuodama nebuvo tikra, ar ši kelionė bus tik vasaros atostogos. Tikėjosi padirbėjusi sostinėje užsidirbti ir grįžti atgal į Lietuvą, tačiau, kaip pati Eglė tvirtina – širdies gilumoje jautė, jog yra didelė tikimybė, kad pasiliks gyventi Londone. Ir neklydo.

Eglė sutiko portalo ANGLIJA.today skaitytojams papasakoti apie renginių organizavimą, darbą su įžymiais atlikėjais bei muzikantais, pažintį su visame pasaulyje garsiu Jamie Oliveriu ir kitus įspūdžius gyvenant D.Britanijoje.

Kas paskatino emigruoti į Jungtinę Karalystę?

Visą laiką gyvendama Lietuvoje jaučiau, jog nesu savo vietoje, visada norėjau didesnių išbandymų ir tiesiog platesnio pasaulio pažinimo. Atsirado galimybė išvažiuoti, tad nieko nelaukusi susikroviau lagaminą ir patraukiau ieškoti nuotykių.

Tik atsikrausčius į Londoną pradėjau nuo darbo viešbučio restorane, laikui bėgant ėjau iš vieno restorano į kitą. Po vienerių metų, praleistų Londone, įstojau į Londono „Metropolitan“ universitetą, renginių organizavimo specialybę. Renginių organizavimas mane traukė jau nuo mokyklos laikų. Draugai man dažnai kartoja, jog atsiduriu tinkamu laiku, tinkamoj vietoj.

Vienas mano geriausių draugų yra gana gerai žinomas „YouTube“ veidas bei muzikantas Ryanas Harmanas. Darbą su renginiais pradėjau nuo jo grafikų sudarymo, užsakymų priėmimų. Taip po truputį buvau įtraukta į kiek platesnį renginių bei muzikos pasaulį.

Ar sunku buvo įsilieti į Londono gyvenimą?

Daug žmonių manęs šito klausia. Tiesą sakant, aš jokių sunkumų neturėjau. Na, nebent tai, kad teko priprasti prie transporto ir didelių atstumų. Visa kita gavosi labai natūraliai.

Ar su renginių organizavimu dirbate nuo pat pradžių, kai tik atvažiavote į Londoną? Kas paskatino, atvedė į šią sferą?

Su muzikantais ir renginiais pradėjau dirbti praėjus maždaug metams po to, kai persikėliau į Londoną. Kaip jau minėjau, mane tai visada traukė, todėl posakis „Kartą paragavęs negali sustoti“ šiuo atveju labai tinka. Viskas prasidėjo nuo tiesiog draugiškos pagalbos savo draugui Ryanui Harmanui.

Vėliau sąrašas pradėjo didėti, prisijungiau prie kelių vaikinų grupių vadybos. Ir šiuo metu sukuosi šou pasaulio industrijoje. Manau, kad esu laimingas žmogus, nes mane supa gausybė manimi tikinčių žmonių, o tai padeda siekti tikslų.

Turite daug veiklos: dirbate muzikantų grupės vadybininke, organizuojate renginius, taip pat Jamie Oliverio restorane. Kaip viską suspėjate?

Aš visada laikausi taisyklės, jog labai norėdamas gali viską suspėti. Tai gali reikalauti daug kantrybės, bemiegių naktų ir daug viso kito, tačiau labai norėdamas visuomet sugebėsi viską suderinti. Su muzikantais susijusius darbus dažniausiai nudirbdavau po darbo dienos restorane. Praleidau daug naktų bandant viską sureguliuoti. Tai vargino, tačiau buvo verta. Net jeigu ir galėčiau, nieko nekeisčiau.

Prie kokių projektų, renginių organizavimo šiuo metu dirbate?

Šiuo metu dirbu su keliais dideliais ir labai įdomiais renginiais. Turėjau garbę padėti prodiusuoti vieną iš didžiausių televizijos apdovanojimų, kurie įvyko prieš kiek mažiau nei mėnesį – rugsėjo 30 d. – „National Reality Television Awards“.

Renginyje dalyvavo gausybė nuolat spaudoje minimų žmonių. Turėjau garbės susipažinti ir laiką praleisti su daugybe įkvepiančių televizijos bei muzikos veidų, taip pat ir legendinių grupių, tokių kaip „Blue“, „Atomic Kitten“ ir kt.

Dabar priklausau prodiuserių komandai, kuri organizuoja muzikos apdovanojimus „Urban Music Awards“. Tai renginys, kuris vyksta keliose šalyse – Jungtinėje Karalystėje, JAV, Prancūzijoje bei Karibuose. Nominantai iš metų į metus yra plačiai žinomi pasaulinei auditorijai: Beyonce, Rihanna, Jay-Z, Amy Winehouse, Leona Lewis, Adele, Kanye West, Shakira ir kt.

Kiekvienais metais likus mėnesiui iki Muzikos Apdovanojimų „atgimsta“ savaitinė radijo laida. Šiais metais turiu garbę vesti dviejų valandų radijo programą „Voltage 307“ kartu su kolegomis.

Taip pat dirbu su kompanija „CUP Promotions“ – organizuojame sporto renginius, kuriuose tiek mažosios žvaigždutės, tiek didelės susirenka su tikslu praleisti gerai laiką bei kviečia žmones aukoti labdarai. Daug žinomų vardų yra siejami su šiais mūsų renginiais – Robbie Williams, Olly Murs, James Arthur ir kt.

Taip pat šiuo metu organizuojame renginį, kuris man, kaip lietuvei, mylinčiai krepšinį, yra labai „prie širdies“ – tai krepšinio turnyras, kuriame petys petin susigrums daug žinomų veidų. Visus kviečiu sekti naujienas twitter‘io (@SoccerSix) bei Facebook‘o puslapiuose ir, žinoma, apsilankyti šiame renginyje, kuris vyks Brentwood‘e, Essex.

Su kokiais iššūkiais tenka susidurti dirbant vadybininkės darbą?

Kiekviena diena yra pilna iššūkių ir išbandymų. Daug laiko tenka praleisti prie telefono bei elektroninio pašto. Daugybė smulkmenų, kurios turi būti išanalizuotos ir apsvarstytos. Darbas reikalauja daug greitų sprendimų, laiko ir ištvermės. Labai svarbu gerai organizuoti savo laiką.

Be renginių, dar dirbate ir Jamie Oliverio restorane. Kokie įspūdžiai? Ar teko susipažinti su garsiuoju kulinaru?

Jamie Oliverio restorane praleidau daugiau nei du metus – esu labai patenkinta kolegomis bei atmosfera. Darbas restorane puikiai susiderino su universiteto paskaitomis, todėl mokslai nenukentėjo.

Teko susidurti su Jamie Oliveriu asmeniškai – likau sužavėta ir patenkinta. Labai paprastas ir draugiškas žmogus, su plačia šypsena veide, daug entuziazmo įdeda į savo darbą. Taip pat teko filmuotis vienoje iš jo kulinarinių laidų. Restorane dirbu ir dabar, tačiau labai mažai – dėmesį telkiu daugiau į renginius.

Studijavote čia, Londone. Kokias studijas baigėte? Ar esate patenkinta Jungtinės Karalystės aukštojo mokslo studijų kokybe?

Baigiau renginių organizavimo studijas. Tikrai negaliu skųstis studijų kokybe – man, asmeniškai, patiko. Nemažai paskaitų vedė žmonės, kurie dirba renginių srityje, turi gausybę patirties ir sutikdavo ja pasidalinti su mumis.

Koks studento gyvenimas Londone? Ar sunku „sudurti galą su galu“?

Esu girdėjusi daug įvairių istorijų, kad Londono studentai sunkiai verčiasi, neuždirba pakankamai pinigų, tačiau aš pati tai patyriau ir galiu 100 proc. pasakyti, jog jei žmogus nėra tinginys, tikrai įmanoma suderinti darbą su studijomis.

Mokiausi pagal dieninę studijų programą ir dirbau visu etatu. Žinoma, tai gali kiek išvarginti, tačiau net ir būdama studentė galėjau sau leisti atostogauti išvažiuoti bent du kartus per metus, gyventi savęs per daug „nespaudžiant“ ir pasitaupyti „juodai dienai“. Todėl tiesiog patariu netikėti tais, kurie sako, jog tai neįmanoma.

Ką patartumėte lietuviams, kurie dar tik ieško savo vietos Londone?

Niekada nebijokite iššūkių – priimkite juos su šypsena. Juk ne veltui sakoma, kad tai, kas mūsų nenužudo, padaro stipresniais. Niekuomet nepasiduokite. Tikėkite savo svajonėmis, žinokite, ko norite iš gyvenimo ir tuomet durys jums atsivers pačios, kaip kad ir man atsivėrė. Londonas – tai vieta, pilna galimybių, tiesiog reikia jas surasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius