Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emmanuelis Macronas: „Jei aš būčiau 20 metų vyresnis už žmoną, niekas nesuabejotų mūsų meile“

Kai gegužės 7-ąją Prancūzija naujuoju prezidentu išsirinko Emmanuelį Macroną (39 m.), dėmesys buvo nukreiptas ir į jo žmoną – 25 metais už jį vyresnę buvusią jo mokytoją Brigitte Trogneux (64 m.). Naujame interviu Emmanuelis Macronas prakalbo apie visame pasaulyje plačiai apkalbėtą didžiulį jo ir žmonos amžiaus skirtumą.
Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux / „Scanpix“ nuotr.

Kelios dienos po laimėtų rinkimų „Le Parisien“ duotame interviu naujasis Prancūzijos prezidentas kaltino mizoginiją ir homofobiją dėl pasklidusių spekuliacijų, esą jis tikrai negali nuoširdžiai mylėti 25 metais vyresnės moters ir kad jų santykiais neva slepiama tikroji jo seksualinė orientacija.

„Jeigu aš būčiau dvidešimčia metų vyresnis už savo žmoną, niekas nė sekundei nepagalvotų, jog mes negalime nuoširdžiai mylėti vienas kito, – sakė jis. – Dėl to, kad būtent ji už mane vyresnė dvidešimčia metų, daug žmonių sako: „Tie santykiai negali būti patvarūs, tai neįmanoma.“

„Tai labai daug pasako apie mizoginiją Prancūzijoje, – sakė naujasis prezidentas. – Turime didžiulę problemą su visuomenės pažiūromis ir kaip matoma moters vieta joje.“

Jis taip pat atsakė į gandus, esą turėjo romaną su Nacionalinio audiovizualinio instituto vadovu Mathieu Gallet, ir pabrėžė, kad tokios spekuliacijos išryškina visuomenėje klestinčią „nesuvaldomą homofobiją“. Prezidentas pastebėjo, kad paprastai tvirtinantys, jog jis yra gėjus, yra įsitikinę, kad homoseksualumas yra tarytum „liga, kurią reikia slėpti“ ir būtent tai jis daro vaidindamas laimingą santuoką su vyresne moterimi.

15min primena, kad Emmanuelis Macronas su Brigitte Trogneux susipažino, kai jam tebuvo 15 metų – ji buvo jo dramos mokytoja. Tuo metu Brigitte buvo ištekėjusi trijų vaikų mama. Pora susituokė 2007-aisiais, kai Emmanueliui buvo 29-eri, o jo nuotakai – 54-eri ir ji jau buvo tapusi močiute.

Beje, Brigitte Trogneux – garsios Amjeno konditerių šeimos, kuriai priklauso jau penktos kartos valdomas „Jean Trogneux“ desertų krautuvėlių tinklas, narė. Šiuo metu šeimos verslą valdo Brigitte sūnėnas Jeanas-Alexandre'as Trogneux, per metus įmonė uždirba apie 4 mln. eurų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte Trogneux

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius