-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į paskutinę kelionę Karlas Lagerfeldas bus palydėtas be fanfarų: laidotuvių nenorėjo pats

Šią savaitę mados pasaulis neteko tikros legendos – beveik keturis dešimtmečius „Chanel“ mados namams kūrusio dizainerio Karlo Lagerfeldo. Ir nors paprastai su tokiomis didžiomis asmenybėmis atsisveikinama ypač popmastiškai, tačiau Lagerfeldo atvejų jokių viešų laidotuvių ar jo pagerbimo bei atsisveikinimo ceremonijų nebus – to pageidavo pats dizaineris, turėjęs savitą požiūrį į mirtį.
„Chanel“ kolekcijos dizaineris Karlas Lagerfeldas
„Chanel“ kolekcijos dizaineris Karlas Lagerfeldas / „Scanpix“ nuotr.

Dar gerokai prieš mirtį Karlas Lagerfeldas aiškiai išsakė savo valią, kad nenori laidotuvių, juo labiau – viešų. Vienintelis jo pageidavimas – kad jo pelenai būtų išbarstyti netoli jo motinos amžinojo poilsio vietos.

Kad jokių viešų laidotuvių nebus, patvirtino dizainerio atstovas spaudai, pridūręs, kad su juo bus atsisveikinta „labai labai privačiai, tik pačių artimiausių draugų bei šeimos narių ratelyje“.

Pats Karlas Lagerfeldas garsėjo tuo, kad nedalyvauja niekieno laidotuvėse. Vienintelė išimtis 1989 metais buvo padaryta mirus jo ilgamečiam partneriui Jacques de Bascherui.

Ne vieną kartą dizaineris yra pareiškęs, kad po savo mirties nenori jokių viešų popmastiškų laidotuvių.

„Nekenčiu idėjos užimti vietą žemėje su palaikais“, – dar 2012 metais viename dokumentiniame filme yra sakęs dizaineris, kuriam priimtinas atrodė tik palaikų sudeginimas.

„Tikrai esu prieš visokius atminimus ir panašiai. Miręs tiesiog turi išnykti. Nekenčiu laidotuvių. Man pačiam nepatinka jose dalyvauti, tad nenorėčiau niekieno versti dalyvauti manosiose. Galų gale, aš neišpažįstu jokios religijos, tad kokia tai ceremonija turėtų būti? Kai viskas baigta, tai baigta“, – apie mirtį filosofavo dizaineris.

15min primena, kad Karlas Lagerfeldas mirė vasario 10-ąją vienoje Paryžiaus ligoninėje, į kurią buvo paguldytas dieną prieš tai. Pranešama, kad mados kūrėjas sirgo kasos vėžiu. Jam buvo 85-eri.

VIDEO: Karlas Lagerfeldas – mados pasaulio grandas, kūręs „intelektualų seksualumą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius