Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Instagram“ pastebėta lietuvė užkariauja Holivudą: debiutuojančios aktorės filmas taikosi į „Oskarą“

Įsivaizduokite tokį scenarijų: esate paprasta mergina, kaip ir daugelis jūsų bendraamžių turite „Instagram“ paskyrą, jus pastebi prodiuseris, pasiūlo pagrindinį vaidmenį filme, tampate aktore ir raudonas kilimas, fotosesijos, interviu ir garsiausi pasaulio kino festivaliai tampa jūsų kasdienybe... Manote, taip būna tik svajonėse? Tačiau tokia yra lietuvės Brios Vinaitės gyvenimo istorija!
„Instagram“ pastebėta lietuvė Bria Vinaitė užkariauja Holivudą
„Instagram“ pastebėta lietuvė Bria Vinaitė užkariauja Holivudą / Instagram ir Vida Press nuotr.

24-erių Bria Vinaitė, kuri su savo šeima dar vaikystėje išvyko iš Lietuvos gyventi į Jungtines Valstijas, kaip ir daugelis jos amžiaus merginų turi „Instagram“ paskyrą, kurią pildo savo kasdienybės vaizdais.

Kaip ją surado filmo režisierius

Būtent „Instagram“ tinkle Brią Vinaitę pastebėjo režisierius Seanas Bakeris (46 m.), savo filmui „Floridos projektas“ („The Florida Project“) ieškojęs merginos, kuri dar nebūtų žinomas veidas kino pasaulyje.

„Aptarinėjome visas Holivude žinomas aktores nuo 20 iki 24 metų, net kai kurias popžvaigždes. Bet man kėlė nerimą, kad auditoriją blaškys žinomas veidas. Ir man patinka į ekraną atvesti šviežių veidų“, – savo sprendimą ieškoti nežinomos aktorės aiškino režisierius, atranką surengęs tiesiog naršydamas savo telefone.

„Anksčiau aktoriai privalėdavo persikelti į Los Andželą, susirasti vadybininką ir agentą, patekti į duomenų bazes, – sakė Seanas Bakeris. – Bet dabar, jei tik skirsi tam laiko, gali pamatyti žmones iš viso pasaulio.“

Taip benaršydamas jis atsitiktinai pastebėjo Brią Vinaitę.

„Buvo toks įrašas, kuriame ji šokinėjo kieme – jis mane prajuokino, – prisiminė režisierius. – Ir (jos sraute) buvo nemažai klipų, kur ji kalba tiesiai į kamerą, tuo metu rūkydama suktinę. Jai niekas nerūpėjo ir ji niekuo neapsimetinėjo.“

Mood 24/7

A post shared by Bria Vinaite (@chronicflowers) on

Pati Bria Vinaitė prisimena, kad tuo metu, kai Seanas Bakeris su ja susisiekė, ji gyveno Majamyje ir „Instagram“ naudojo daugiausia tam, kad palaikytų ryšį su Niujorke likusiais draugais.

„Man buvo labai nuobodu, taigi aš publikuodavau kvailus video vien tam, kad prastumčiau laiką ir prajuokinčiau save“, – prisiminė mergina.

„Kai Seanas pirmą kartą susisiekė su manimi, man tai pasirodė kaip apgaulė, nes jis atsiuntė žinutę per „Instagram“, – leidiniui „New York Post“ pasakojo naujai sužibusi kino žvaigždutė. – Aš tikrai nemaniau, kad kažko tokio svarbaus sulaukčiau tiesiog per „Instagram“ žinutę.“

Vida Press nuotr./„Floridos projekto“ režisierius Seanas Bakeris su aktoriais Brooklynn Prince, Bria Vinaite ir Willemu Dafoe
Vida Press nuotr./„Floridos projekto“ režisierius Seanas Bakeris su aktoriais Brooklynn Prince, Bria Vinaite ir Willemu Dafoe

Mergina su malonumu priėmė naują gyvenimo avantiūrą ir sutiko atlikti vieną pagrindinių vaidmenų, nors iki tol niekada nėra vaidinusi ir tai buvo pirmas jos filmas. Prieš pradėdama filmuotis, ji turėjo tris savaites intensyvių vaidybos mokymų.

Debiutinį Brios filmą pamatę kino kritikai ją jau vadina vienu didžiausių metų atradimų

Ir nors yra visiška naujokė, į vaidmenį mergina įsijautė labai puikiai – taip puikiai, kad jos debiutinį filmą pamatę kino kritikai ją jau vadina vienu didžiausių metų atradimų.

Aktorės duonos paragavusi Bria Vinaitė nežada sustoti – mergina planuoja persikelti į Holivudą, kur mėgins gauti naujų vaidmenų.

Pretendentas į „Oskarus“

Filmas, kuriame Bria Vinaitė debiutavo kaip aktorė, vadinasi „Floridos projektas“. Pagrindinė filmo herojė yra maža mergaitė, kurios jauną vienišą mamą Bria ir suvaidino. Filme taip pat vaidina ir Holivude puikiai žinomas aktorius Willemas Dafoe, du kartus nominuotas „Oskarui“.

„Floridos projektas“ yra vienas labiausiai giriamų rudens sezono filmų, o kino kritikai net mato realių šansų, kad jis sulauks ir „Oskaro“ nominacijos!

Filmo „Floridos projektas“ su Bria Vinaite ir Brooklynn Prince afiša
Filmo „Floridos projektas“ su Bria Vinaite ir Brooklynn Prince afiša

Filmas pirmą kartą buvo parodytas gegužę per Kanų kino festivalį ir po peržiūros sulaukė 10 minučių trukusių ovacijų.

Rudenį „Floridos projektas“ pristatytas ir Toronto, Niujorko filmų festivaliuose ir ką tik pradėjo savo kelionę po pasaulio kino teatrus.

Štai šio filmo, kuriame labai sėkmingai debiutavo lietuvė Bria Vinaitė, anonsas:

VIDEO: Filmo „Floridos projektas“ anonsas

Peršama į porą Drake'ui

Pristatinėdama „Floridos projektą“ Bria Vinaitė su komanda aplankė ne vieną pasaulio šalį ir kino festivalį, jau daugybę kartų žengė raudonuoju kilimu, dalijo interviu tiek kartu su komanda, tiek viena pati, fotografavosi žurnalams ir spėjo pajusti žvaigždės gyvenimo skonį – jos vardas pasirodė ir bulvarinėje žiniasklaidoje!

Bria Vinaitė visai neseniai buvo siejama su reperiu Drake'u – jiedu pastebėti vakarieniaujantys kartu ir kino debiutantė greitai buvo įvardyta kaip naujoji jo simpatija. Vis tik pati mergina viename interviu užtikrino, kad jos ir Drake'o nesieja jokie romantiški ryšiai.

„Instagram“ nuotr./Drake'as ir Bria Vinaitė
„Instagram“ nuotr./Drake'as ir Bria Vinaitė

„Tai absurdiška, niekada anksčiau nesu su tuo susidūrusi, – apie tokius gandus sakė Bria Vinaitė. – Tiesiog leidi laiką su draugu ir tada visi pradeda kalbėti... Pagalvojau: „Gerai, apsiraminkit.“

Mergina sakė, kad su Drake'u buvo susitikusi pakalbėti apie savo filmą po jo premjeros – reperiui šis padarė labai didelį įspūdį. Savo „Instagram“ paskyroje sužavėtas Drake'as vėliau rašė, kad „Floridos projektas“ – „geriausias filmas, kurį jūs pamatysite šiais metais“.

Gyvenimas prieš tampant žvaigžde

Lietuvoje gimusi, tačiau aštuonerių su tėvais į JAV emigravusi Bria Vinaitė užaugo Niujorke, Brukline. Tačiau sulaukusi 17-os mergina persikėlė į Manhataną, mat Brukline nesijautė sava.

Interviu „Vanity Fair“ Bria sakė, kad niekada nesijautė esanti sutverta normaliam darbui biure ir visada jautė, jog vienokiu ar kitokiu būdu išgarsės. Tiesa, aktorystė niekada nebuvo jos svajonėse ar planuose...

Kai Briai buvo 18 ar 19 metų, mergina susikūrė sau drabužėlį su kanapių lapais ir neilgai trukus ji pradėjo jais prekiauti. Bria sako neturėjusi tikslo tapti drabužių kūrėja – tiesiog pasitaikė tokia proga. Ji pastebėjo rinkoje nišą ir tiesiog nusprendė ja pasinaudoti.

Drabužiai su kanapių aplikacijomis ir buvo pagrindinis merginos pragyvenimo šaltinis keletą pastarųjų metų.

„Instagram“ nuotr./Bria Vinaitė
„Instagram“ nuotr./Bria Vinaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius