-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš M.Jacksono plaukų gamins deimantus

Ištikimiausi ir turtingiausi velionio Michaelio Jacksono gerbėjai save galės pradžiuginti deimantu iš jų dievaičio plaukų, praneša „Skynews“.
Michaelas Jacksonas
Michaelas Jacksonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuos deimantus gaminti ruošiasi dirbtinių brangakmenių gamyboje besispecializuojanti įmonė „LifeGem“.

„Mes sugebame sukurti deimantus iš plaukų sruogos ir norime suteikti galimybę žmonėms įsigyti deimantą, turintį Michaelio Jacksono DNR. Šiuo metu kaip tik skaičiuojame, kiek brangakmenių išeis pagaminti“, –  „Skynews“ teigė „LifeGem“ įkūrėjas Deanas VandenBiesenas. Jo teigimu, bus pagamintas ribotas skaičius deimantų, todėl laukiama didelio susidomėjusiųjų skaičiaus.

Plaukai – iš gaisro filmavimo aikštelėje

Brangakmenių gamybai reikalingus M.Jacksono plaukus „LifeGem“ gavo iš garsenybių plaukų kolekcininko Johno Reznikoffo. Nebe pirmą kartą bendradarbiaujantis su šia kompanija kolekcininkas deimantų gamybai atidavė dalį savo turimų apdegusių M.Jacksono plaukų sruogų.

Jos J.Reznikoffą pasiekė iš vaizdo klipų prodiuserio Ralpho Coheno.

Pastarasis 1984-aisiais kūrė „Pepsi“ reklamą, kurioje filmavosi ir popmuzikos karalius. Per filmavimą netikėtai įsiplieskus ugniai užsiliepsnojo M.Jacksono plaukai. Atlikėjas buvo išvežtas į ligoninę, o R.Cohenas prisirinko apsvilusių jo plaukų. Dabar, praėjus 25 metams, vyras juos pardavė J.Reznikoffui.

Sudėtinga gamyba

„LifeGem“ su J.Reznikoffu bendradarbiavo ir anksčiau – 2007 metais buvo sukurti deimantai iš Bethoveno plaukų. Juos internetiniame aukcione „eBay“ pavyko parduoti  maždaug už 200 tūkst. dolerių (apie 484 tūkst. Lt).

Pagaminti dirbtinį deimantą su mirusiojo DNR užtrunka ilgai. Visų pirma iš plaukų išskiriama anglis kaitinama, kol virsta grafitu. Tada grafitas dedamas į specialią formą, kurioje imituojamas žemės gelmių karštis ir slėgis, reikiamas deimantams susiformuoti.

VIDEO: Michael Jackson hair on fire

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius