Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Įtarus koronavirusą žymi dainininkė Nadežda Babkina panardinta į dirbtinę komą

Žinomai dainininkei, Rusijos Federacijos liaudies artistei Nadeždai Babkinai buvo dirbtinai sukelta koma dėl išplitusios abipusės pneumonijos, pranešė dienraštis „Moskovskij komsomolec“, remdamasis savo šaltiniais medicinos sluoksniuose. Anot jų, toks sprendimas buvo priimtas siekiant užtikrinti efektyvesnį dirbtinio plaučių vėdinimo aparato darbą. Gydytojai tvirtina, kad dainininkės būklė sunki, tačiau jos galimo sveikimo dinamika yra teigiama.
Nadežda Babkina
Nadežda Babkina / „Scanpix“ nuotr.

„Tai daroma tam, kad ji miegodama nesiblaškytų ir nesujudintų plaučių vėdinimo vamzdelio“, – teigė vienas iš šaltinių. Gydytojai sako, kad Nadežda Babkina yra stabiliai sunkios būklės, ir prognozuoja didelę sėkmingo dainininkės pasveikimo tikimybę.

Dainininkė dar balandžio 1 d. buvo paguldyta į privačią kliniką Maskvoje, diagnozavus sunkią abipusę pneumoniją. Nors dviejų dainininkės infekcijos COVID-19 tyrimų rezultatai pasirodė neigiami, tačiau leidinio šaltiniai tvirtina, kad klinikiniai simptomai „absoliučiai atitinka“ koronaviruso. Gydytojai išreiškė susirūpinimą, kad koronavirusas galėjo mutuoti, o atliekami testai negali atpažinti naujos infekcijos rūšies.

„Scanpix“ nuotr./Nadežda Babkina
„Scanpix“ nuotr./Nadežda Babkina

N.Babkinos giminaičiai tvirtina, kad ji neturėjo jokių kontaktų su koronavirusu užsikrėtusiais asmenimis, tačiau, pasak „Komsomolskaja pravda“, prieš kurį laiką dainininkė atšventė jubiliejų, kuriame dalyvavo kitas garsus dainininkas Aleksandras Buinovas.

Šis keletą dienų anksčiau lankėsi liūdnai pagarsėjusiame „koronavirusų vakarėlyje“ su Levu Leščenko. Iki šiol vis dar nežinoma, ar pats A.Buinovas yra viruso nešiotojas. Apie šį garsenybių vakarėlį 15min rašė anksčiau.

Šiomis dienomis tapo žinoma, kad L.Leščenko ir jo žmona buvo išrašyti iš ligoninės, kai gauti neigiami koronaviruso tyrimų rezultatai. Interviu kanalui „360“ dainininkas teigė, kad jaučiasi gerai, tačiau kitas 15 dienų praleis karantine.

Dainininkas negalėjo atsidžiaugti specializuota „Komunarkos“ ligonine, kur buvo gydomas. „Manau, kad tai yra geriausia ligoninė Europoje, kurioje yra unikalus personalas, ji aprūpinta moderniausiomis technologijomis. Mes buvome įprastoje palatoje – labai šaunu. Viskas vyksta pagal aiškius algoritmus. Puikus personalas ir puikus vyriausiasis gydytojas (beje, apsikrėtęs koronavirusu, – red. past.) Aš labai džiaugiuosi, kad buvau gydomas būtent čia“, – apibendrino menininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius