Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Jane Fonda. Puikios figūros paslaptis – 4 spalvos

Jane Fonda
AOP nuotr. / Jane Fonda
Šaltinis: „Privatu“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Amerikiečių aktorė Jane Fonda (73) – tikras moteriškumo pavyzdys. Net ir sulaukusi garbingo amžiaus, Jane renkasi prigludusias sukneles ir ryškų makiažą. Pasak aktorės, už nuostabią figūrą ji yra 30 proc. dėkinga genams, 30 proc. sveikai mitybai, 30 proc. aktyviam lytiniam gyvenimui, o štai likę 10 proc. atitenka plastinei chirurgijai.

Daugiau 15min Vardai naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Prieš metus aktorė prisipažino, kokiomis sveikos mitybos taisyklėmis vadovaujasi. Pasirodo, J.Fonda į savo racioną stengiasi įtraukti kuo daugiau skirtingų spalvų produktų – tai jai ne tik padeda išsaugoti puikias kūno formas, bet ir stiprina organizmą. „Kiekvieną dieną suvalgau po porciją mėlynos arba violetinės (pvz., slyvų, mėlynių, baklažanų), žalios (pvz., šparagų, brokolinių kopūstų, agurkų), raudonos (pvz., pomidorų, braškių, arbūzo) ir oranžinės spalvos (pvz., morkų, moliūgų, mangų) vaisių ir daržovių“, – prisipažįsta aktorė.

Kokia gi spalvų dietos paslaptis?

Violetinės ar mėlynos spalvos vaisiuose ir daržovėse yra pigmentinės medžiagos antociano, kuris būtinas galvos smegenų ląstelėms – gerina atmintį, skatina protinius sugebėjimus, taip pat teigiamai veikia regos nervų kraujotaką, skatina žarnyno veiklą. Šios spalvos produktus rekomenduojama valgyti įtemptai mokantis, dirbant protinį darbą, jie itin naudingi linkusiems tukti.

Žalios spalvos daržovėse yra kraujui labai svarbios medžiagos chlorofilo. Jis stiprina imunitetą, gerina bendrą tonusą, stimuliuoja kraujotakos sistemą, šalina iš organizmo šlakus, skysčius ir toksinus, naikina blogą burnos ir kūno kvapą, suteikia energijos, gerina nuotaiką. Svarbu atsiminti, kad chlorofilas jautrus šilumai – termiškai apdorojant, jis skyla ir pavirsta jau visiškai kitokia chemine medžiaga, todėl geriausia žalios spalvos daržoves vartoti neapdorotas. Sveikiausia gerti šviežių daržovių, vaisių ar žalumynų sultis.

Raudoną spalvą augalams suteikia likopenas – stiprus antioksidantas, saugantis nuo vėžio. Jis saugo mūsų ląsteles nuo laisvųjų radikalų sukeliamų pažeidimų, kurie trumpina žmogaus gyvenimą. Valgant raudonos spalvos vaisius ir daržoves, organizme mažėja blogojo cholesterolio kiekis. Beje, pomidorų sultyse ir padaže yra daugiau likopeno nei šviežiuose pomidoruose, nes termiškas daržovių apdorojimas padeda lengviau pasisavinti antioksidantą virškinamajame trakte.

Oranžinės spalvos produktai turi beta karoteno, organizme gaminančio vitaminą A. Šis vitaminas stabdo vėžinių ląstelių gamybą, yra naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai, didina atsparumą infekcijoms, gerina regėjimą bei odos būklę, užkerta kelią organizmo senėjimo procesams. Kai organizmui trūksta karoteno, lūžinėja plaukai ir nagai, sausėja oda. Geriausiai vitaminas pasisavinamas daržoves troškinat ar ruošiant garų puode, o šviežias valgant su augaliniu aliejumi.

„Privatu“
Komentarai
Temos Jane Fonda
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką