Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauna elektroninės muzikos žvaigždė Nicolas Jaaras pradėjo Vilniuje naują „Lofto“ sezoną

Ketvirtadienio vakarą elektroninės muzikos mėgėjai būrėsi į Vilniaus menų fabriką „Loftas“, pakvietusį į naujojo sezono atidarymą. Vakaro žvaigžde tapo iš JAV atvykęs, bet dalį gyvenimo Čilėje praleidęs 22-ejų Nicolas Jaaras.
Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka
Nicolas Jaaras Vilniuje džiugino elektroninės muzikos mėgėjus / Luko Balandžio nuotr.

Apie tai, kad visi renginio bilietai parduoti, skelbta dar gerokai iki renginio, tad dauguma svečių tikėjosi ilgutėlių eilių prie įėjimo ir spūsties šokių aikštelėje. Ar dėl to, kad publikos srautai pasiskirstė skirtingu metu, ar dėl kitų priežasčių, iki pat N.Jaaro pasirodymo „Loftas“ nors ir buvo pilnas, neatrodė sausakimšas. Prasidėjus pagrindiniam vakaro koncertui minia gerokai sutirštėjo.

Luko Balandžio nuotr./Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka
Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka

Susidomėjimas jaunu atlikėju daliai gali kelti nuostabą, tačiau kokybiškos ir subtilios muzikos gerbėjams Nicolas buvo žinomas jau ne vienerius metus. Pasak „Lofto“ atstovų, prisikviesti N.Jaarą prireikė net dvejų metų – derybos su juo buvo pradėtos tada, kai jo vardas tik tik sužibėjo muzikinėje padangėje. Ryškus koncertas tapo ne tik „Lofto“ sezono, bet ir iki rugsėjo 2-osios sostinėje vyksiančio festivalio „Vilnius Music Week 2012“ startu.

Į vakarėlį atskubėjo ir žinomi Lietuvos pramogų pasaulio veidai – su bičiulių kompaniją koncerto klausėsi dainininkas Mantas Jankavičius, šokio judesiu linksminosi Gytis Šapranauskas ir Ugnė Skonsmanaitė, muzika mėgavosi Markas Palubenka, Alina Orlova, prodiuseriai Justas Čekuolis ir Vaidas Stackevičius bei kiti.

Vakaro žvaigždę „apšildė“ lietuviai atlikėjai Golden Parazyth ir Vidis. Nors buvo planuota, kad N.Jaaras į sceną lips 23 val., gurkšnodami ir bendraudami kiek tvankioje patalpoje vakaro svečiai svečio laukė beveik iki pat vidurnakčio. Po to, kai „Loftui“ vadovaujantis Viktoras Diawara-Vee paskelbė apie svečio pasirodymą klausytojai pasidarė dar nekantresni ir net skandavo „Nikolai, Nikolai!“.

Luko Balandžio nuotr./Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka
Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka

Savo koncerto Lietuvoje metu atlikėjas pasirodė su muzikantų grupe. Elektroninį skambesį palaikė gitaristas ir saksofonistas, suteikdami kūriniams melodingos įvairovės. „Negaliu žodžiais nusakyti koks esu laimingas čia būdamas“, – į publiką pasirodęs ant scenos kreipėsi N.Jaaras. Svečias negailėjo gerų žodžių ir atsisveikindamas. Kalbėdamas, kad tūkstantis atėjusių žmonių nuostabūs jis tvirtino, kad taip tikrai nesako kiekvieno koncerto metu ir atsidėkodamas už šiltą sutikimą dovanojo dar puokštę savo kūrinių. Beveik dvi valandas trukęs N.Jaaro pasirodymas buvo muzikaliai įvairus – netrūko ritmingų pakilimų, vertusių publiką šokti ir ramesnių akimirkų, kuomet visi pritildavo tarsi laukdami naujo sprogimo. Vilniečiai atlikėją išlydėjo karštais plojimas – ne dėl kiekvieno svečio publika įsisiaučia iki nakties ir pamiršta, kad penktadienis – dar ne savaitgalis. Po vakaro laukiamiausio pasirodymo ant scenos lipo Nicolas draugas ir turo didžėjus Acid Pauli.

2011-ųjų sausį išleistas debiutinis N.Jaaro albumas „Space is Only Noise“ tokių elektroninės muzikos autoritetų kaip „Resident Advisor“, „Mixmag“ ir „Crack Mag“ 2011 metais buvo pripažintas numeriu 1.

Nicolas Jaaras norėtų sugrįžti

Organizatorių teigimu, išgirsti elektroninės muzikos dievuką N.Jaarą susirinko daugiau nei 1200 žmonių. „Patikėkit, nedažnai tai sakau, tačiau esu sužavėtas Lietuvos žmonėmis – jie moka įsiklausyti, tačiau ir laiku „nusirauti“ bei paleisti savo kūnus šokiams“, – interviu „Loftui“ po pasirodymo sakė amerikiečių, čiliečių ir palestiniečių kraujo turintis N.Jaaras.

Atlikėjas menų fabriko publiką apdovanojo visais savo žinomiausiais kūriniais – „El Bandido“, „Mi Mujer“, „Space Is Only Noise“ ir kitais, tačiau pasiliko ir daug erdvės eksperimentams. „Labai mėgstu klubinę aplinka. Ji man nė kiek nepaviršutiniška. Joje tvyro kažkokia skausmo, širdgėlos nuotaika, o tai padeda išjausti muziką“, – mintimis dalijosi vakaro atlikėjas.

Paklaustas, ką su savimi atsivežė į Lietuvą, atsakė, kad nieko ypatingo išskyrus laimės kauliuką, kurį visad su savimi nešiojasi vidinėje odinės striukės kišenėje: „Šį kauliuką man padovanojo mano pirmoji mergina... Kai man buvo 15-a“, – šypsodamasis pasakojo 22-ejų muzikantas. Nicolas iš Lietuvos penktadienio rytą išskrido itin sužavėtas ne tik vietine publika, bet ir pačiu menų fabriku: „Vos tik užėjęs į „Loftą“ pajaučiau, kad čia vyksta geri dalykai“.

Taip pat muzikantas prisipažino, kad kuo toliau juda į Rytus nuo jo pamėgto Berlyno, tuo jam labiau patinka: „Neseniai buvome Gruzijoje, Turkijoje, o dabar buvome Lietuvoje – galiu pasakyti, kad čia žmonės kur kas atviresni. Noriu čia grįžti kuo greičiau“.

Luko Balandžio nuotr./Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka
Luko Balandžio nuotr./Nicolo Jaaro pasirodymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius