-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunosios siaubo filmų žvaigždės: kaip dabar atrodo kultinius personažus suvaidinę aktoriai?

Labai dažnai daugiausiai šiurpo sukeliantis personažas siaubo filme yra ne spintoje besislepiantis monstras, bet jį užvaldęs vaikas. Vos tik ekrane pasirodo jaunas veidas, o jei jis dar yra ir pagrindinis istorijos personažas, prabyla neįprastu balsu arba elgiasi taip, kaip žmogui nebūdinga, nesvarbu, kad tai tik vaikas, nuo jo norisi bėgti tik tolyn. Tik ne nuo juos įkūnijusių aktorių, jei sutiktumėte juos tikrame gyvenime. Kaip gi pasikeitė šie kultinius personažus pirmaisiais savo gyvenimo metais suvaidinę vaikai?
Siaubo filmuose vaidinę vaikai aktoriai
Siaubo filmuose vaidinę vaikai aktoriai / Vida Press nuotr.

Režisieriams jaunieji aktoriai – ideali priemonė siaubui perteikti, rašo Hollywoodreporter.com. Vaikai – doros būtybės, tad kai netikėtai taip, kaip žmogui nebūdinga, ima suktis jų galvos, kūnu šiurpuliukai pereina tikrai ne vienam. Siaubo filmuose vietoje to, kad žaistų su lėlėmis ar kaladėlėmis, vaikai žaidžia su žiūrovų jausmais. Įtemptoje scenoje net mažiausias vaiko sukeltas garsas išgąsdina taip, kad tas jausmas neapleidžia dar ilgai.

Per visą siaubo filmų istoriją vaikai ne kartą yra tapę pagrindiniais, o jei ne, tai tikrai įsimintinais personažais. Smalsu, kaip pasikeitė jų gyvenimai ir išvaizda po pasirodymų kine?

Lisa ir Louise Burns („Švytėjimas“)

Vida Press nuotr./Dvynės Lisa ir Louise Burns
Vida Press nuotr./Dvynės Lisa ir Louise Burns

Dvynės Lisa ir Louise Burns 1980-ųjų filme „Švytėjimas“ tenorėjo pažaisti. Nepaisant trumpo, bet įsiminto ir itin sėkmingo jų pasirodymo Holivudo siaubo juostoje, išjungus kameras šioje filmavimo aikštelėje, į kitą jos pakviestos nebuvo.

Nors dvynės kino žvaigždžių statuso taip ir neįgijo, jos tapo vienu pagrindinių siaubo filmų elementų – iki pat šių dienų kalbos apie Burns dvynes nenutyla, o pramogų industrijoje jas itin mėgstama imituoti (ne tik filmuose, bet ir animaciniuose serialuose, tokiuose kaip „Šeimos bičas“.).

VIDEO: Family guy - Stewie - The shining

Tačiau tikrame gyvenime niekas neatspėtų, kad šios dvynės vaikystėje daugeliui kėlė šiurpą. Lisa ir Louise tapo daug pasiekusiomis moterimis. 1999 metų dokumentiniame VH1 seriale „Where Are The Now?“ seserys atskleidė vis dar esančios tokios pat artimos. Na o kalbant apie jų karjeras, vienas tapo informacinių technologijų specialiste, o kita – licencijavimo derybininke. Kaip rašo IMDB, Louise taip pat yra publikuota mokslininkė.

Šiuo metu Burns seserys gyvena Londone, o norint su jomis susisiekti tikrai nereikia naudotis bendravimui su dvasiomis skirtomis lentomis – dvynės aktyviai reiškiasi socialiniuose tinkluose.

Daveigh Chase („Skambutis“)

Daveigh Chase
Daveigh Chase

Juodai baltai mirgančio televizoriaus ekrano vaizdas po vos 12 metų amžiaus Daveigh Chase Samaros vaidmens 2002 metų filme „Skambutis“ tapo pačiu baisiausiu vaizdu juostą mačiusiems. Tais pačiais metais mergaitei teko įkūnyti visiškai priešingą personažą – filme „Lilo ir Stičas“ ji įgarsino Lilo. Šios mergaičiukės įgarsinimo Daveigh Chase niekam neperleido tol, kol buvo kuriami filmai ir animacinis serialas.

Nors ir išgarsėjo kaip Samara, daugiau panašių vaidmenų aktorei atlikti neteko – išskyrus 2003-aisiais trumpametražiame filme „Haunted Lighthouse“. Tačiau aktorystės ji neapleido ir toliau sėkmingai kuria vaidmenis tiek serialuose, tiek filmuose.

VIDEO: The Ring - Trailer (2002)

Tiesa, Daveigh Chase nepavyko išvengti susidūrimų su teisėsauga – mergina vairavo vogtą transporto priemonę ir buvo sulaikyta dėl kontroliuojamų medžiagų turėjimo.

Linda Blair („Egzorcistas“)

Vida Press nuotr./Linda Blair
Vida Press nuotr./Linda Blair

Dar 1973-aisiais aktorė Linda Blair visų jos pasirodymą filme „Egzorcistas“ stebėjusių galvas privertė suktis drauge su jos. Vienu šiurpiausiu laikomas aktorės vaidmuo siaubo filmų istorijoje buvo toks įspūdingas, bet drauge ir kontroversiškas, jog jauna kino žvaigždė už jį gavo antraplanės aktorės „Auksinį gaublį“.

Tiesa, šiurpą keliantis, visą šalį išgąsdinęs vaidmuo nebuvo pirmasis Lindos Blair pasirodymas filme, tačiau jis neabejotinai yra vienas ikoniškiausių. Po to ji suvaidino „Egzorcisto“ tęsinyje, „Klyksme“, taip pat trumpoje „Blair Witch Project“ parodijoje 1999-aisiais.

DAUGIAU APIE LINDĄ BLAIR SKAITYKITE ČIA: „Egzorcisto“ šešėlių persekiojama Linda Blair – apie viską pakeitusį vaidmenį, jo pasekmes ir naują aistrą

Faktai apie baisiausiu laikomą filmą „Egzorcistas“ – tik sutapimai, ar šiurpios pranašystės?

Haley Joelas Osmentas („Šeštas pojūtis“)

Haley Joel Osment
Haley Joel Osment

Palindęs giliai po antklodėmis, filme „Šeštasis pojūtis“ vaidinęs Haley Jeolas Osmentas pasako vos keturis žodžius, kurie žiūrovų ausyse skamba iki šiol: „Aš matau mirusius žmones“.

Baimė, kurią jaunasis aktorius sugebėjo perteikti žiūrovams dar 1999-aisiais pelnė jam „Oskaro“ nominaciją – garbę, kurią gauna retas tokio amžiaus aktorius.

Haley Joelas Osmentas vėliau tapo puikiu įgarsintoju, žinoma, neapleido ir aktorystės. Pasirodęs keliuose serialuose, tarp kurių „Entourage“, „Silicon Valley“ ir „Drunk History“, jis sugrįžo prie savo tamsių šaknų. Naujausias jo vaidmuo – 2019 m. filme „The Devil Has a Name“, kuriame Haley Joelas Osmentas įkūnija sielą dėl šlovės ir turtų pardavusį vyrą.

Ty Simpkinsas („Tūnąs tamsoje“)

Ty Simpkinsas
Ty Simpkinsas

Kitos garsios siaubo juostos „Tūnąs tamsoje“ aktorius Ty Simpkinsas, kaip rašo Hollywoodreporter.com, gimė, kad vaidintų. Būdamas vos trijų savaičių amžiaus jis pasirodė dramoje „One Life to Live“, o sulaukęs penkerių drauge su Dakota Fanning ir kino žvaigžde Tomu Cruise’u filmavosi „Pasaulių kare“.

Tačiau sulaukęs devynerių jis kovas su ateiviais iškeitė į kovas su demonais. 2013-aisiais aktorius sugrįžo antrai „Tūnąs tamsoje“ daliai, tais pačiais metais jis tapo „Marvel“ visatos nariu, nusifilmavęs juostoje „Geležinis žmogus 3“.

Kai atsibodo ateiviai, blogiukai ir blogosios dvasios, Ty Simpkinsas nusprendė filmavimo aikštele pasidalyti su dinozaurais „Juros periodo pasaulyje“.

Isabella Fuhrman („Našlaitė“)

Kadras iš filmo ir Vida Press nuotr. /Isabella Fuhrman
Kadras iš filmo ir Vida Press nuotr. /Isabella Fuhrman

Jei matėte filmą „Našlaitė“, išgirdus jo pavadinimą tikriausiai prieš akis išvystate sceną, kurioje „našlaitė“ Esther žiūrėdama į veidrodį agresyviai valosi makiažą. Viso trilerio metu žiūrovams pateikiamos užuominos, kad Esther – neįprastas ir piktadarys vaikas, tačiau tik vėliau paaiškėja, kad iš tiesų ji yra dar baisesnė.

VIDEO: Orphan Trailer # 1

Isabella Fuhrman savo vaidyba sugebėjo žiūrovus išmušti iš vėžių ir sukelti jiems nerimą – ne veltui šis jos pasirodymas kritikų vertinamas kaip „vienas įsimintiniausių metų vaiko vaidybos pavyzdžių“.

Tais pačiais metais, kai filmavosi „Našlaitėje“, Isabella Fuhrman panašų vaidmenį atliko filme „Children of the Corn“, vėliau ji filmavimo aikštele dalijosi su Jennifer Lawrence ir kitais „Bado žaidynių“ sagos aktoriais. 23-ejų aktorę taip pat galima pamatyti „Masters of Sex“, „Tape“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius